Tonery a náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Kancelária a škola

Vyberáme kompaktnú tlačiareň pre Home Office

Ak pracujete aspoň niekoľko dní formou Home Office, oceníte tlačiareň, ktorá do určitej miery koordinuje s vašimi pracovnými úlohami. Do domáceho priestoru budete uvažovať skôr o kompaktnejšom zariadení, ktoré vám nezaberie veľa miesta. My sme sa pri výbere opierali o požiadavky bežného používateľa, ktorý pracuje 1 až 2 krát počas týždňa z domu a potrebuje rýchly prístup k monochromatickej tlači dokumentov.

Hlavné požiadavky

- cenovo dostupná tlačiareň

- čiernobiela tlač v laserovej kvalite

- kompaktná veľkosť zariadenia

- bezdrôtová konektivita

- podpora mobilnej tlače (Apple AirPrint)

S týmito primárnymi požiadavkami sme začali vyberať novú tlačiareň pre Home Office. Do užšieho výberu sa dostali modely v cenovej hladine pod 200 €, ktoré sú dostupné u viacerých predajcov.

Xerox WorkCentre 3025BI

Xerox je praktická univerzálna tlačiareň pre čiernobielu tlač v laserovej kvalite. Kompaktný dizajn tohto modelu zaručuje umiestnenie aj menšom priestore alebo priamo na pracovnom stole. Čo sa týka konektivity našu požiadavku spĺňa so štandardným pripojeným do Wi-Fi siete. Nechýba podpora tlače z mobilných zariadení a Apple AirPrint.

Multifunkcia tlačí pomocou laserovej technológie v rozlíšení 600 x 600 Dpi (1 200 x 1 200 Dpi najvyššia kvalita). Rýchlosť tlače je približne 20 strán za minútu s prvou stranou tlače za 8, 33 sekundy. Vstupný zásobník disponuje kapacitou 150 listov a výstupná kapacita je 100 listov. Maximálne mesačné zaťaženie je 15 000 strán.

Xerox WorkCentre 3025BI je univerzálne zariadenie, ktoré ponúka tri plnohodnotné funkcie pre tlač, kopírovanie a skenovanie. Má intuitívny ovládací panel pre pohodlné vykonávanie tlačových úloh a ľahko vymeniteľnú viacúčelovú kazetu.

Tento model je overený užívateľmi, pretože je na trhu už dlhší čas. Mínusom je malý informačný, segmentový displej, ktorý zobrazuje základne informácie na 2riadkovom čiernobielom displeji. A možno trochu zastaralý dizajn alebo skôr taký klasický kancelársky. Veľkosť je síce kompaktná, ale sú aj kompaktnejšie zariadenia v tejto kategórii.

 

Xerox WorkCentre 3025BI

 

HP LaserJet M140w All-in-One

Tento model je úžasne kompaktný, čo sa týka veľkosti. Naozaj zariadenie, ktoré umiestnite kamkoľvek a nikde vám nebude zaberať veľa  miesta. Hlavnými črtami je minimalistická jednoduchosť dizajnu aj ovládania.

Tlačí v laserovej kvalite vo formáte A4 s rozlíšením 600 x 600 Dpi. Za minútu vytlačí 22 strán. Kapacita papiera je 150 listov na vstupe a 100 listov na výstupe. Konektivitu bezdrôtovým pripojením a podporu tlače z mobilného zariadenia, ako aj Apple AirPrint tento model obsahuje. Za nás má všetko, čo sme očakávali. Znovu ide o univerzálnu multifunkciu pre tlač, kopírovanie a skenovanie v jednom zariadení.

Multifunkcia HP LaserJet M140w All-in-One je asi najkompaktnejšie laserové zariadenie pre kvalitnú monochromatickú tlač. Znovu to kazí malý displej, ale  pre základne úkony postačí. Čo je však výhodou, tak tento model ma HP+ nepovinné. Buď sa rozhodnete, že budete používať výhody programu HP Instant Ink alebo nie.

HP LaserJet M140w

 

Posledný model alebo skôr dva sú z portfólia výrobcu Brother. Ide o jednoúčelovú laserovú monochromatickú tlačiareň HL-L2442DW a univerzálnu multifunkciu DCP-L2532DW.

Brother HL-L2442DW

Tento model laserovej tlačiarne je  rozmerovo kompaktnejší, než druhý model Brother. Ponúka však všetko, čo potrebujeme. Kvalita pomocou laserovej technológie, bezdrôtová konektivita s podporou Apple AirPrint a jednoduché ovládanie. Vstupná kapacita 250 listov papiera a výstupná 150 listov. Maximálne mesačné zaťaženie je nastavené na 35 000 strán tlače. Rýchlosť tlače A4 v rozlíšení 1 200 x 1200 Dpi je 30 strán za minútu. Prvá strana sa vytlačí za 8,5 sekúnd. Ak sme predtým kritizovali malý displej u predošlých modelov, tak tento ho nemá vôbec.  Za to má podporu automatickej obojstrannej tlače, čo je výhodou.

Brother HL-L2442DW 

Brother DCP-L2532DW

Druhý model Brother je multifunkcia ponúkajúca funkcie tlače, kopírovania a skenovania. Veľkosťou je trochu robustnejšia. Spĺňa všetky naše požiadavky, čo sa týka bezdrôtovej konektivity, podpory Apple Airprint a kvality tlače pomocou laserovej technológie.

Tlačí v rozlíšení 2 400 x 1 200 Dpi, formát A4. Za minútu vytlačí 30 strán a prvý výtlačok vyprodukuje za 8,5 sekúnd. Kapacita papiera na vstupe je 250 a na výstupe 150 listov. Aj tento model podporuje automatickú obojstrannú tlač.

Brother DCP-L2532DW

 

Čo sa týka týchto modelov sú parametrami viacmennej vyrovnané. Cenovo je nevýhodnejší model Brother HL-L2442DW, keďže sa jedná o jednoúčelovú tlačiareň s funkciou tlače. Ostatné modely sú univerzálne multifunkcie, kde okrem tlače získate aj funkciu kopírovania a skenovania.

Najkompaktnejšie rozmery má model HP LaserJet M140w All-in-One, čo je naozaj veľmi malá multifunkcia so sviežim dizajnom v bielom prevedení. Zatiaľ je to náš favorit. Tento model sme videli dokonca umiestený v zatváracej skrinke, kde sa v pohode zmestil a stačilo otvoriť tento priestor pri tlači. Ak zadávate tlačové úlohy z mobilu je to rýchle a pohodlné. 

Nás však zaujíma ešte jedna vec a to sú náklady na tlač. Ktorý z týchto modelov má najvýhodnejší pomer ceny tonerovej kazety a jej vyťaženosť.

V štandardnej verzii a u jedného predajcu by sme výhodnosť podľa nákladov zoradili takto:

Xerox WorkCentre 3025BI náklady na tlač (cena toneru a jeho vyťaženosť) za 61,90 € získate 1 500 strán tlače a jedna strana tlače vás bude stáť 0,04 €

Brother HL-L2442DW za 43,90 € získate 1 200 strán s cenou na jednu stranu 0,03 €

HP LaserJet M140w za 43,90 získate 950 strán a cena za jeden výtlačok bude 0,04 €

Brother DCP-L2532DW za 41,90 máte 1 200 strán tlače s cenou 0,03 € 

Musíme uznať, že ja v tomto prípade je to viacmennej vyrovnané. Nás najviac zaujal model Brother DCP-L2532DW a HP Laserjet M140w. Ten boduje vďaka malej veľkosti, sviežemu dizajnu a možnosti fungovať aj bez prijatia podmienok HP+.