Tonery a náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Kancelária a škola
IT a Elektronika
Akcie a zľavy

Ako ďaleko je umelá inteligencia v tlačiarenskom priemysle

Musíme priznať, že umelá inteligencia a strojové učenie nabrali v poslednom období rýchlejší rast a vývoj, než sme si vedeli predstaviť. Vidíme, ako sú implantované v širokom spektre odvetí. Ako na tom je tlačiarenský priemysel a výrobcovia tlačiarní a vplyv AI - umelej inteligencie a strojového učenia?

Napriek tomu, že AI ešte nie je v tlačiarenskom priemysle tak ďaleko, ako v iných odvetviach, pomaly si spoločnosti už pripravujú pôdu pre väčšie príležitosti využitia AI. Kde všade v sektore tlače nájde AI a strojové učenie využitie?

 

 

Automatizácia tlače

Pre tlač je automatizácia dôležitá rovnako, ako v každom inom odvetí. Tam, kde firmy vykonávali úlohy (zadávanie úloh, údajov, zabezpečovanie kvality, migrácia dát a iné) manuálne si tieto úlohy dokážu automatizovať a znížiť tým náklady, zvýšiť kvalitu a rýchlosť tlačového procesu.

Spoločnosti, ktoré sa snažia o využitie automatizáciu tlače môžu pomocou RPA (Robotic Process Automation) softvérovej technológie vytvárať softvérové roboty a roboty strojového učenia, ktoré napodobňujú, učia sa a vykonávajú procesy založené na určitých pravidlách.

Napriek tomu, že je RPA vysoko efektívna nedokáže sa sama učiť bez presne naprogramovaných pravidiel. To je rozdiel medzi touto technológiou a AI, ktorá sa sama učiť dokáže. Ak však skombinujeme obidve tieto technológie výsledok môže byť vysokovýkonný.

Základom fungovanie je to, že RPA sa zaoberá štruktúrovanými dátami. Umelá inteligencia zhromažďuje poznatky z neštruktúrovaných a polo-štruktúrovaných údajov a konvertuje údaje do štruktúrovanej podoby, aby im RPA porozumela. V spoločnej kombinácii AI a RPA dokážu pomôcť pri vykonávaní rôznych manuálnych úloh vrátane spracovania objednávok, tlače, hodnotenia atď.

Automatizácia je nutnosťou pre tlačiarenské odvetie, ktoré chce byť pripravené na budúcnosť. Pre zautomatizovanie biznisu web-to-print, tlačové ERP môže predstavovať vynikajúce riešenie pre firmy a ich zefektívnenie a optimalizáciu pracovného toku tlače. 

Bezpečnosť s AI a strojovým učením

Ani tlačiarensky priemysel sa nevyhol kybernetickým útokom a preto kladie veľký dôraz na bezpečnosť tlače, zariadení a služieb. Odstrašujúcim prípadom bol kybernetický útok v polygrafickom priemysle v roku 2017. V spoločnosti PIP Printing Company došlo k narušeniu bezpečnosti online, kedy bolo odhalených 400 GB vysoko citlivých údajov. Údaje zahŕňali informácie o kreditných kartách, čísla sociálneho poistenia, právne podania a ďalšie.

Ochrana proti takýmto útokom je pre tlačiarensky sektor kľúčová a práve AI môže byť veľkou pomocou. Všade tam, kde sa narába s obrovským množstvom údajov o zákazníkoch vo svojich tlačiarňach, je ťažké poznať zdroj malvéru. Práve tam môže AI-umelá inteligencia monitorovať údaje a rýchlo reagovať na akúkoľvek hrozbu. Rovnako môže AI pomocou techník čistenia údajov a nepretržitého auditu techník ochrany údajov chrániť spoločnosť a klientov.

Ak vezmeme do úvahy, že kybernetické útoky narastajú exponenciálnym tempom je ochrana tlačiarní pred potenciálnymi hrozbami dnes už nevyhnutnosťou. Využívanie technológie AI so strojovým učením poskytne sieťovú analýzu a detekciu hrozieb v reálnom čase.

Prediktívna údržba zníženia neplánovaných prestojov

Účelom prediktívnej údržby je monitorovať výkon a stav zariadení a eliminovať pravdepodobnosť porúch. Prediktívna údržba využíva techniky monitorovania stavu na sledovanie výkonnosti aktív, zisťovanie chýb a ich opravu. Tlačiarenské spoločnosti využívajú prediktívnu údržbu na zvýšenie efektivity. Tlačové zariadenia obsahujú integrované senzory, ktoré zhromažďujú a skenujú údaje o rôznych chybách. Najväčšou výzvou však je, že tlačové senzory dokážu len predvídať chyby a nie regulovať údaje, ktoré generuje tlačové zariadenia.

Umelá inteligencia dokáže zvýšiť výkon prediktívnej údržby pridaním viacerých typov údajov (audio, video alebo obrázky) k existujúcim údajom zo senzorov. Napríklad pridaním zvukových údajov senzory zachytia zvuk a vibrácie pomocou metód hlbokého strojového učenia. Týmto môžu predpovedať, či tlačové zariadenie čoskoro zlyhá alebo nie.

Podpora personalizácie v tlačiarenskom priemysle

Ďalšou oblasťou, kde má umelá inteligencia veľkú hodnotu je zlepšovanie služieb zákazníkom na základe poskytovania prispôsobených skúseností. Pomocou umelej inteligencie a strojového učenia sa zhŕňajú získané poznatky z údajov na predpovedanie toho, čo zákazníci chcú. Môže to byť poznatok, aký obsah by chceli vidieť alebo o aké produkty by mali najväčší záujem.

Existuje viacero spôsobov, ako môže byť personalizácia založená ma umelej inteligencii užitočná:

- Chatboty poháňané AI, ktoré poskytujú prispôsobený tok konverzácií, aby vyhovovali potrebám jednotlivých návštevníkov.

- Vyhľadávače poháňané AI môžu byť cenné pri ponúkaní presnejších a prispôsobenejších výsledkov.

- Odosielanie prispôsobených mobilných upozornení na zlepšenie zapojenia.

V každom odvetví, vrátane tlače, je personalizácia kľúčom k tomu, aby ste získali zákazníkov. 

Zníženie chybovosti tlače a zlepšenie kvality pomocou AI 

Napríklad máte firmu na potlač tričiek a chcete vytlačiť určité množstvo kópií. Vyskytol sa problém s tlačovým softvérom alebo sa môže sa vyskytnúť problém s kvalitou obrazu, zásobou atramentu, počtom kópií atď. S umelou inteligenciou si môžete byť istí, že chyba nespôsobí až tak veľa problémov. Umelá inteligencia totiž môže v reálnom čase upozorniť na problémy skôr, ako sa naozaj vyskytnú.

 

Využitie AI v marketingu 

Ani marketing neostal bez využitia umelej inteligencie. Aj tam môže AI pomôcť tlačiarenským firmám optimalizovať a zrýchliť rôzne marketingové úlohy. obrovskou výhodou umelej inteligencie je personalizácia. Veľa firiem používa Ai na prispôsobovanie svojich webových stránok, e-mailov a iného mediálneho obsahu pre zlepšenie služieb zákazníkom. Umelá inteligencia dokáže monitorovať a zhromažďovať údaje v reálnom čase. Predajcom to pomôže robiť inteligentnejšie a rýchlejšie rozhodnutia.

Najčastejšie využitie umelej inteligencie v rámci cieleného marketingu tlačiarenských firiem patrí:

Customer insight s podporou AI

Ide o údaje, ktoré poskytnú lepšie pochopenie postoja zákazníka. Tieto informácie môžu byť nasledovne použité na získanie lepšieho prehľadu o potrebách a preferenciách zákazníkov. To v konečnom dôsledku pomôže vytvoriť lepšie skúsenosti, posilniť vzťahy so zákazníkmi a zlepšiť predaj. AI môže byť nápomocná aj na získavanie informácií o zákazníkoch. Prieskum trhu tak uľahčí zhromažďovanie informácií a analýzy rýchlejšie a efektívnejšie. Pomocou údajov zhromaždených algoritmami môže firma vytvárať zákaznícke persony a robiť rozhodnutia viac zamerané na zákazníka.

Inteligentná správa obsahu e-mailov

Pri tvorbe a plánovaní e-mailov pre rôzne segmenty zákazníkov, nedokážete doručiť prispôsobené e-maily každému. Aj s tým si poradí umelá inteligencia. Dokáže robiť presnejšie predpovede a dávať odporúčania, čím rozširuje možnosti prostredníctvom e-mailového marketingu.

Vylepšený PPC marketing pomocou AI

PPC je náročné na prácu a vyžaduje si pravidelné spravovanie tabuliek. Využitie AI v tomto časovo náročnom procese môže znížiť ľudské chyby a zlepšiť výsledky. Algoritmy strojového učenia s technológiou založenou na pravidlách môžu pomôcť nájsť nové spôsoby optimalizácie kľúčových slov, zacielenia, cenových ponúk atď.

Umelá inteligencia v tlačiarenskom priemysle už funguje a veľa spoločností sa k používaniu AI prikláňa. Firmy začali pomaly ale isto pripravovať svoj biznis do budúcnosti. Investície do technológií a tých správnych technických nástrojov im pomôžu v mnohých úrovniach zefektívňovať procesy tlače.

Dobrým príkladom je spoločnosť XEROX, ktorá využíva umelú inteligenciu v piatich zaujímavých prípadoch:

Smart Algoritmus

Pomocou softvéru Xerox FreeFlow dokáže hľadať rôzne rozloženia dokumentov, optimalizuje vyraďovanie, aby sa minimalizoval odpad pri tlači.

Direct Mail and Catalogs

Vďaka väčšiemu počtu údajov o e-mailoch príjemcov, ktoré sú k dispozícii vie vytvárať relevantnejšie listy s údajmi, ktoré  môžu automaticky upravovať obsah úloh pre príjemcov.

Aplikácia Job Submissions

Tento inteligentný softvér Xerox FreeFlow dokáže monitorovať, ktoré tlačové zariadenia sú zaneprázdnené, a nasmerovať nové úlohy na dostupné tlačové zariadenia.

Samokontrola

Tlačiarne, ako napríklad modely iGen 5, sa kontrolujú pomocou niekoľkých senzorov. Tieto informácie sa používajú na vykonanie úprav v procesoch v reálnom čase pre veci, ako je zarovnanie papiera a kvalita obrazu. Táto automatizácia poskytuje najlepšie výsledky tlače bez potreby ľudského zásahu.

Údaje o tlači

Možnosť odoslať údaje späť spoločnosti Xerox pomocou nástrojov a algoritmov na analýzu, porovnanie s očakávaným výkonom a identifikáciu softvérových aktualizácií alebo úprav, ktoré musia vykonať technici. Prediktívna analýza, ktorá určuje servisné požiadavky pred poruchou zariadenia. To všetko znamená, že zložitejšie úlohy sa zautomatizujú a tlačové zariadenia budú produktívnejšie s rýchlejšou obsluhou. Umelá inteligencia môže dať tlačiarenskému biznisu skvelú príležitosť využiť online dáta alebo vytlačiť katalógové či cielené bulletiny v závislosti od toho, ktoré webové stránky zákazník prezeral.

 

To všetko a v budúcnosti omnoho viac môže priniesť umelá inteligencia do tlačiarenského priemyslu a nie len do neho samozrejme.