Kancelária a škola

Univerzálny ovládač tlačiarní Lexmark

Čo je univerzálny ovládač tlačiarní?

Spoločnosť Lexmark poskytuje používateľom a správcom štandardizované riešenie jedného univerzálneho ovládača pre ich tlačové potreby. Namiesto inštalácie a správy jednotlivých ovládačov pre každý model tlačiarne môžu správcovia nainštalovať jeden univerzálny ovládač zariadení Lexmark. Ten je možné používať s rôznymi monochromatickými a farebnými laserovými tlačiarňami a rovnako aj s  multifunkčnými zariadeniami.

 

Výhody univerzálneho ovládača

 

Univerzálnosť

Univerzálny ovládač tlačiarní Lexmark podporuje viac ako 60 modelov tlačiarní pripojených lokálne alebo cez sieť a navyše je k dispozícii v 22 jazykoch. Všetky balíky boli testované v prostrediach serverových klastrov, Microsoft Terminal Server a Citrix a majú certifikáciu Microsoft WHQL (sú digitálne podpísané). Rovnako aj pre systémy Windows 2000 a novšie sú k dispozícii emulácie jazykov PCL 5, PCL XL a PostScript 3.

 

Obojsmernosť komunikácie

Pomocou funkcie obojsmernej komunikácie dokáže ovládač automaticky zisťovať a aktualizovať nainštalovaný voliteľný hardvér v reálnom čase, ako aj na žiadosť používateľa. Ovládač sa môže prispôsobovať rozličným schopnostiam rôznych tlačiarní, avšak na rozdiel od iných univerzálnych ovládačov tlačiarní s minimálnymi sieťovými prenosmi.

 

Minimalizovanie nákladov na podporu informačných technológ

Používaním balíka univerzálneho ovládača tlačiarní Lexmark sa zredukuje testovanie a interná certifikácia ovládačov tlačiarní, pretože stačí správa jediného balíka. Výrazne sa tým skráti čas strávený pri inštalácii serverov aj pracovných staníc. Ďalším plusom je voľnenie veľkej časti miesta na pevných diskoch, ktoré predtým zaberali konkrétne ovládače špecifické pre jednotlivé produkty.

 

Zvyšovanie produktivity používateľov

Balíky univerzálneho ovládača tlačiarní Lexmark používajú rovnaké grafické používateľské rozhranie ako ovládače špecifické pre jednotlivé produkty, na ktoré sú používatelia zvyknutí. Používatelia si dokážu vytvárať a ukladať profily pre svoje najpoužívanejšie nastavenia alebo môžu používať preddefinované profily, vytvorené oddelením informačných technológií.

 

Podpora korporátnych iniciatív súvisiacimi s udržateľnosťou

Správcovia vedia pomocou balíkov univerzálneho ovládača tlačiarní Lexmark podporovať zásady ochrany životného prostredia svojich organizácií. Predvolené nastavenia frontu možno upravovať tak, aby zahŕňali obojstrannú tlač, tlač viacerých strán na hárok (N-up), sýtosť tonera a iné kroky na úsporu zdrojov.

 

Kompatibilita s operačnými systémami

Univerzálne ovládače tlačiarní Lexmark podporujú operačné systémy Windows (32/ 64-bit verzie)

Windows Server 2016

Windows 10

Windows 8.1

Windows Server 2012 R2

Windows Server 2012

Windows 7

Windows Server 2008 R2

Windows Server 2008

Windows Vista

 

Univerzálne ovládače tlačiarní sú kompatibilné s nasledujúcimi implementáciami systému Citrix (32/ 64-bit verzie)

Citrix XenApp 7.11

Citrix XenApp 7.9

Citrix XenApp 7.8

Citrix XenApp 7.7

Citrix XenApp 7.6

Citrix XenApp 7.5

Citrix XenDesktop 7.11

Citrix XenDesktop 7.9

Citrix XenDesktop 7.8

Citrix XenDesktop 7.7

Citrix XenDesktop 7.6

Citrix XenDesktop 7.5

Citrix XenApp 6.5

 

Ovládače/softvér pre systém Windows

Balík s podporou pre 32/64-bit, univerzálny ovládač tlačiarní s emuláciou jazykov PCL 5, PCL XL a PS3. Ovládač má certifikáciu Microsoft WHQL.

Okrem toho obsahuje nasledujúce súčasti: Telefónny zoznam Lexmark – slúži na správu faxových kontaktov. Podsúčasť ovládača lTravel Print („mobilná tlač“) – umožňuje vyhľadávanie tlačiarní mobilných používateľov v čase tlače.

 

Univerzálny ovládač Lexmark poslúži dobre aj v prípade, že neviete či máte správne nainštalovaný daný ovládač pre vaše zariadenie alebo váš ovládač nepodporuje štatistiku úloh. Rovnako aj v prípade, že potrebujete spravovať viacero zariadení. Na stránke výrobcu nájdete kompletný zoznam monochromatických aj farebných tlačiarní a multifunkcií, ktoré podporujú inštaláciu univerzálneho ovládača Lexmark spolu s odkazom na prevzatie inštalačného súboru.