Kancelária a škola

Evebot Pen

Originálne prenosné pero, ktoré tlačí

Čo by ste povedali na to, ak by ste perom nemuseli písať a kresliť, ale pohodlne tlačiť. Nejde pritom o 3D pero, ktoré je tiež zaujímavým produktom. Našli sme niekoľko zaujímavých modelov takzvaného tlačiaceho pera, ktoré dokáže tlačiť text, menšie obrázky, ikony alebo vzor. Tieto pera sa trochu líšia od klasického pera svojou veľkosťou a dizajnom, no napriek tomu je na prvý pohlaď viditeľné, že ide o hrubšie pero.

Veľmi populárnym perom, ktoré tlačí je Evebot Print Pen. Za týmto produktom stojí spoločnosť Xiaomi. Táto relatívne mladá spoločnosť vznikla v roku 2010 spojením niekoľkých partnerov. Na slovenskom a českom trhu sa veľmi rýchlo presadila svojimi mobilnými telefónmi, tabletmi, ale aj gadgetmi a produktmi pre inteligentnú domácnosť.

Xiaomi Evebot Pen - malý zázrak z Činy 

Pero Evebot pripomína skôr hrubú fixu alebo zvýrazňovač, ale aj tak ide o celkom kompaktný gadget s jednoduchým dizajnom. V ponuke je v bielo-striebornom a čierno-striebornom farebnom prevedení. Rozmery pera sú 174 x 53 x 30 mm a hmotnosť 255 gramov. Napriek robustnému dizajnu sa pero dá celkom dobre chytiť do ruky. Plastové telo dopĺňa hliníková tenká časť po dĺžke pera s názvom Evebot. K peru sa dodáva plastový odoberateľný kryt chrániaci tlačiacu časť. Vo vnútri pera  sa nachádza vymeniteľná kazeta a vstavaný akumulátor s kapacitou 1 200 mAh. Výdrž je približne 2 000 tlačení.

 

               

foto zdroj: evebot


Formát alebo skôr potlačená plocha, ktorú dokáže pero potlačiť má rozmery 100 x 26 mm. Pre nabíjanie je v hornej časti konektor typu USB-C a jediné tlačidlo pre zapnutie. Pero Xiaomi Evebot pen spolupracuje s aplikáciou a pre pripojenie využíva Wi-Fi. Aplikáciu do mobilného zariadenia si užívateľ stiahne v Google Play pre Android alebo v App Store pre iOS. Rozlíšenie tlače je 300 Dpi a štart tlače nabehne za necelú sekundu. Náplň do tlačiaceho pera má vyťaženosť približne 3 500 potlačí. 


Priamo v balení je náplň Navy Blue, ktorá dokáže tlačiť aj na ľudskú kožu. Okrem toho má pero podporu dosť veľkej škály materiálov, na ktoré môžete perom Xiaomi Evebot tlačiť. Okrem niekoľkých druhov papiera sa dá tlačiť na textil, kožu, porcelán, sklo, kov, drevo a ľudskú pokožku. 
Výhodou je intuitívne ovládanie a veľmi ľahké používanie. Stačí jednoducho prepojiť mobilné zariadenie a tlačiace pero pomocou pripojenie Wi-Fi a aplikácie Evebot. Následne nahrajte vlastný obrázok alebo text do aplikácie. Posledným krokom je potlačenie povrchu. Kazety do pera sú ľahko vymeniteľné a dostupné sú v rôznych farbách.

 

foto zdroj: evebot


Pero tlačiareň sa dodáva so štyrmi rôznymi typmi atramentov a dvoma typmi atramentových kaziet. Základná kazeta obsahuje atrament šetrný k pokožke. Profesionálna kazeta je dodávaná so štandardným atramentom a atramentom s rozpúšťadlom ECO. Tieto druhy permanentných tlačiarenských farieb sú veľmi dobré pre sklo, hliník a kovové povrchy. Ich výhodou je dobrá odolnosť voči viacnásobnému umývaniu. Atramenty sú v ponuke v čiernej, modrej, červenej farbe a špeciálnej Navy Blue a Fluorescent Blue verzii. 

Prenosné pero Xiaomi Evebot Pen je originálnym nástrojom na potlač. Môžete si ho vziať sebou a jednoducho a rýchlo vykonať tlač. Nevýhodou je menšie pokrytie na jeden úkon a pomerne vysoká cena za pero aj náhradné náplne.