Kancelária a škola

Ako vytvoriť originálne etikety

Samolepiace etikety pre školáka

Onedlho sa žiaci vrátia znovu do školských lavíc. Ak máte doma malého školáka a chcete mu vytvoriť zaujímavé školské štítky na zošity a knihy alebo označiť pomôcky s jeho menom, máme pre vás tip. Samolepiace etikety sa dnes dajú bežne zakúpiť v rôznych veľkostiach a farbách. Stačí si vybrať z bohatej ponuky etikiet a mať prístup k tlačiarni. Podľa fantázie si vytvoríte predlohu a vytlačíte si vlastné originálne etikety pre školáka.

 

Označte si zaváraniny

Samolepiace etikety poslúžia výborne aj v domácnosti. Leto je obdobie zavárania ovocia, zeleniny a varenia lekváru. Ak sa chcete vyznať v svojich zásobách, je dobré označiť ich štítkami s dátumom zavárania. Budete mať prehľad, ktoré zaváraniny sú z ktorého roku. Už nikdy nebudete mať chaos, ktorý kompot je z tohtoročnej úrody a ktorý z minulého roku. Využívanie samolepiacich etikiet v domácnosti je bohaté. Môžete ich využiť pre onačenie korenia v sklenených nádobkách, cestovín v dózach alebo použiť, ako etikety na fľaše s domácim sirupom.

 

 

Z bohatej ponuky etikiet si určite vyberiete a ďalším krokom je vytlačiť na šťítiky ten správny text. Okrem textu môžete pridať aj zaujímavý ornament alebo jednoduchý obrázok.

Samolepiace etikety sa predávajú už nasekané v rôznych veľkostiach a tvaroch. Môžete si vybrať štvorcové, obdĺžnikové, ale aj oválne alebo okrúhle. Predávajú sa v rôznych baleniach, ako hárky vo veľkostiach A3, A4 alebo A5 alebo v kotúčoch. Záleží aké množstvo potrebujete.

Samolepiace etikety sú určené pre atramentovú, ale aj laserovú tlačiareň. Návrh textu alebo grafiky si vytvoríte v jednoduchom grafickom programe, priamo vo Worde alebo inom textovom editore.

Tip pre vás

Vytvorenie jednoduchej predlohy na etiketu vo Worde môžete okrem textu obohatiť aj vložením obrázku, fotografie alebo obrázku ClipArt.