Kancelária a škola

Výraznejšia reklama tlačiarní, vďaka známym osobnostiam

Ak si myslíte, že reklama tlačiarní musí byť nuda, mýlite sa. Reklamný svet v oblasti tlačiarenského priemyslu pomaly dostáva iný rozmer. Doteraz sme boli zvyknutý na reklamné kampane, kde má hlavné slovo produkt, teda tlačiareň jej inovácie, parametre alebo dizajn. Dnes čoraz viac hľadajú výrobcovia tlačiarní pre svoj produkt takzvanú „tvár“ niekoho známeho alebo prinajmenšom zaujímavého.

 

Epson

Pre svoju pokrokovú technológiu Heat-Free vytvorila spoločnosť Epson kampaň s názvom Zastavte globálne otepľovanie. V rámci tejto kampane sa spojila s prestížnym časopisom National Geographic a známou arktickou výskumníckou Katey Walter Anthonyovou, ktorá bola protagonistkou krátkeho reklamného videa. 


Pred krátkym časom sa objavil, ako tvár tlačiarní EcoTank známi šprintér Usain Bolt. A to už je čo povedať. Najrýchlejší bývalý atlét Jamajky, ktorý získal niekoľkokrát olympijskú medailu v šprinte sa objavuje v reklamných klipoch, na billboardoch a reklamných banneroch na webe. Práve táto športová legenda je tvárou obrovskej kampane na propagáciu tlačiarní bez atramentových kaziet série Epson EcoTank. Veľké fľaštičkové náplne a menej starostí s kazetami, to sú ekologické náplne EcoTank znie z úst Usaina Bolta. Spoločnosť Epson si spoluprácu s týmto atlétom pochvaľuje a rovnako pozitívne sa vyjadruje aj samotný Bolt.

 

zdroj: epson.com


Usain Bolt nie je jediná známa tvár zo športového sveta, ktorá propagovala bezkazetové tlačiarne EcoTank. Pre spoločnosť Epson natáčal reklamné videá aj člen Siene slávy NBA, známi basketbalista Shaquille O´Neal. Ten okrem reklamných spotov na tlačiarne s tankovým systémom podporil aj skenery Epson a iné produkty tejto značky.

 

zdroj: epson.com

 

Hewlett Packard


Ani ostatní výrobcovia nepodceňujú reklamu so známymi tvárami. Bezpečnosť tlačiarní HP odprezentoval herec Christian Slater ako Wolf. V roku 2017 sa stal americký herec známi aj zo seriálu Mr. Robot sa stal tvárou globálnej kampane o bezpečnosti tlače. Séria reklamných spotov zobrazuje protagonistu v podaní Slatera, ako systematicky hackuje spoločnosť od poštovej miestnosti po zasadaciu miestnosť, prostredníctvom prehliadnutých zraniteľností a zle zabezpečených tlačiarní a počítačov. Spoločnosť v roku 2021 rebootovala hlavného hrdinu Wolfa a vydala nový reklamný spot o kybernetickej bezpečnosti pri práci z domu. V novom reklamnom príbehu vidíte idylické predmestie. Domácnosť, kde sa pracuje z domu. Hoci firmy vynakladajú veľké úsilie aby zabezpečili firemné siete, veľké riziko vzniká  domácom prostredí.

 

zdroj: youtube

Christian Slater nie je jediná hviezda, ktorá propagovala HP. Veľmi vydarenou reklamnou kampaňou na podporu služby HP Instant Ink je zábavná séria reklám HP Print At Night. Aj tam uvidíte známe herecké tváre, ako sú Tom Musgrave zo seriálu Fargo alebo Beth Dover známa seriálová herečka zoznamovacej parodie reality show Burning Love alebo z Netflix seriálu Orange Is New Black.

 

zdroj: youtube

Canon


Pred istým časom sme mohli vidieť veľmi peknú kampaň spoločnosti Canon, ktorá oslovila instagramovú hviezdu Paperboyo. Tento kreatívny umelec spropagoval nielen tlačiareň Canon PIXMA TS5350 Series, ktorú mu spoločnosť Canon poskytla, ale aj rôzne druhy fotografických papierov.

 

zdroj: @paperboyo

Canon v rámci Indického trhu spustil veľmi peknú reklamnú kampaň s názvom Svadby od spoločnosti Canon. Táto regionálna kampaň bola v prvej fáze odprezentovaná na niektorých Indických kľúčových trhoch. Natočená bola v Kerale a okrem prestížneho režiséra Jimsona Joy v nej hrajú aj známi herci Indického filmového priemyslu Mahima Nambiar a Govind Padmasoorya. Táto kampaň je viac orientovaná na fotoaparáty spoločnosti Canon.

 

Spolupráca celebrít s výrobcami tlačiarní však nie je novinkou. V roku 1984 vyšla v časopise OMNI Magazine promo reklama na písací stroj a tlačiareň spoločnosti Silver Reed, vtedy s veľmi úspešnou svetovou jednotkou v tenise Martinou Navrátilovou.