Kancelária a škola

Mini tlačiareň PeriPage

PeriPage ponúka tlačiareň za zlomok ceny

Z času na čas pozeráme úspešne produkty na Kickstarteri a ich osud po uvedení do predaja. Niektoré projekty neprekročia pilotnú sériu výroby, niektoré prelomia ľady k zákazníkom a zvýšia svoju produkciu. Pravdou však je, že viacej je tých produktov, ktoré po nejakom čase zaniknú a záujem o ne sa úplne vytratí. Ak ide o lepší produkt dočká sa niekedy inovácií a upgradu. Niekedy výrobná séria, do ktorej statup-up, spoločnosť investovala prevyšuje záujem je riešením vypredať zásoby za nižšiu cenu. Tento krok zvážila aj mladá spoločnosť PeriPage. 

Spoločnosť PeriPage, ktorú založili v roku 2017 mladí nadšenci zožala úspech hneď rok na to, keď dokázala v crowfundingovej kampani vyzbierať 5 000 000 amerických dolárov pre svoj projekt kompaktnej mini tlačiarne. Tá sa dostala na trh s uvádzacou cenou približne 120 dolárov. V týchto dňoch ju spoločnosť na svojich stránkach ponúka za polovičnú cenu. Pre Európanov je cena stanovená na 50,95 €, čo je 50 € zľava. O aký produkt ide a oplatí sa tento nákup?


PeriPage mini tlačiareň s hravým dizajnom 

Tlačiareň PeriPage má kompaktnú veľkosť, ktorá sa zmestí do dlane. V balení nájdete okrem samotnej tlačiarne aj návod a nabíjací mikro USB kábel. Zariadenie je štvorcového tvaru (79 x 79 mm) s o niečo väčšou hrúbkou (42 mm), ako sme pri vreckových mini tlačiarňach zvyknutý. Môžeme povedať, že je hrúbkou taký macko a ten je sa objaví aj na prednej strane. Tento detail pridáva zariadeniu na hravom dizajne. Pravá strana obsahuje usb port pre pripojenie kábla, ktorým sa tlačiareň nabíja. Zariadenie obsahuje vstavanú nabíjateľnú batériu. Na vrchnej časti nájdete jediné tlačidlo s podsvietením. To svieti podľa stavu zelenou alebo červenou farbou, ak je potrebné batériu dobiť. Výhodou je, že tlačiť môžete aj počas nabíjania. Pod tlačidlom sa nachádza tenký slot na výstup papiera s orezávačom. Vľavo je systém pre otvorenie mini tlačiarne. Po otvorení nájdete priestor pre rolku papiera a tlačový mechanizmus. Spracovanie tlačiarne je na celkom dobrej úrovni, aj keď ten uzatvárací systém môže po čase zradiť. Plasty sú na dotyk hladké a tlačiareň má príjemné zaoblenie hrán. Napriek lesklému plastu sa drží v ruke dobre. 


PeriPage obsahuje Bluetooth rozhranie pomocou ktorého sa pripojíte svojim mobilným zariadením k tlačiarni. Pre používanie tejto mini tlačiarne je potrebná aplikácia, ktorá je zadarmo k stiahnutiu pre iOS aj Android. Rozlíšenie tlače závisí od modelu tlačiarne PeriPage. V ponuke je s rozlíšením tlače 203 Dpi alebo 304 Dpi verzia PeriPage HD. Tlačiť môžete na klasické papierové rolky, lesklý fotopapier aj samolepiaci rolovaný papier. Vybrať si môžete z niekoľkých farebných variantov papiera. To platí aj o farebnom prevedení tlačiarne. Aj tá je v ponuke v 3 farbách a to : biela, jemne rúžová a svetlo modrá. V základnom balení sa nachádza 1 biela termálna rolka papiera. Rozšírené balenia majú voliteľný počet sady papiera.

 

zdroj.peripageprinter.com


Manipulácia s papierovou rolkou a nastavenie tlačiarne pred tlačou je jednouché a zaberie vám krátku chvíľu. Po vložení papierovej rolky do zariadenia stačí zapnúť niekoľkosekundovým podržaním tlačidla (kým sa nerozsvieti zelená). V mobilnom zariadení zapnete Bluetooth a otvoríte aplikáciu PeriPage (aktuálne 2021 ver.). Priamo v aplikácii máte okrem tlače fotografií prednastavené rôzne šablóny, texty, banner, ale aj možnosť tlačiť poznámky a zoznamy. Aplikácia obsahuje aj prístup k fotoaparátu pre urobenie snímky a skener. Skener využijete aj pre prvé spárovanie QR kódom, ktorý nájdete v balení tlačiarne. Ak si zvolíte obrázok alebo fotografiu z galérie v mobile, môžete ju pred tlačou upraviť. Zmenšiť a obstrihnúť, otočiť, zmeniť hodnoty jasu a kontrastu, ale aj vložiť text alebo použiť niektorý z filtrov. Nasledovne stačí potvrdiť tlač a vytlačený obrázok po dokončení odrhnúť pomocou integrovaného orezávača. Voľbu môžete opakovať alebo ukončiť tlač. V aplikácii sa graficky znázorňuje pohyb papiera rolky a zostatkový stav. Jednou z funkcií mini tlačiarne PeriPage je AR. Nahraté video môžete previesť do formátu tlače s QR-kódom a následne po vytlačení si ho prehrať skenovaním na QR kód výtlačku.

 

   

zdroj: peripageprinter.com


Mini tlačiareň PeriPage je určite zaujímavým produktom a aktuálne za veľmi dobrú cenu. Má pekný, skoro hravý dizajn s motívom medvedíka,továresnké spracovanie je na veľmi dobrej úrovni a ovládanie je veľmi jednouché. Náklady na tlač sú nízke vďaka cene spotrebného materiálu, teda papierových roliek. Výhodou je aj široký výber z rôznych typov papiera. Mínusom je, že tlač je iba v čiernobielom režime. Jedinú farebnosť dosiahnete, ak použijete farebný papier k tlači. Keďže nejde o fotografickú tlačiareň, ale skôr obdobu tlačiarne na štítky a rýchle spomienkové výtlačky do denníka je to podľa nás v poriadku. Táto tlačiareň môže nahradiť aj tlačiareň vlastne navrhovaných etikiet pre domácnosť.