Kancelária a škola

Tlačiareň, ktorú si môžete vziať na (silvestrovskú) party

Prenosná malá foto tlačiareň na party, ktorú pripojíte k mobilu a pohodlne vytlačíte akúkoľvek momentku, môže byť dobrý tip na darček pod stromček. Aj keď má dnes skoro každý mobil a dáta, ak ste niekde na chate, kde nemáte dobrý signál, ani možnosť využívať Wi-Fi, tak sa vytlačená foto hodí. Malé zariadenie z dielne spoločnosti HP je presne tým pravým, čo si môžete vziať na akúkoľvek party a blysnúť sa ta rýchlou tvorbou fotografií. Už niekoľko výrobcov prinieslo na trh malú prenosnú foto tlačiareň, takže nejde o originálny nápad. Keď však dostanete do rúk tlačiareň HP Sprocket, verte, že vás tento krásny kus hardvéru nadchne. 

Luxusný dizajn, ktorý pritiahne pozornosť

Na našom trhu sa predáva tento model v dvoch farebných verziách. Krásna štýlová čierna so striebornými  akcentmi a luxusne vyzerajúca biela v kombinácií so zlatou. Na HP store však nájdete túto tlačiareň aj v iných farebných verziách, ako je  červená, fialová, modrá oceľ a zlatá. Všetky verzie vyzerajú veľmi pekne. Rozmerovo ide o zariadenie, ktoré má veľkosť mobilu. Doslova padne do ruky. Jedine, čím dáva najavo, že ide o iný produkt je hrúbka. Čisté línie zariadenia nič neruší a jediné, čo na ňom nájdete je Micro USB port pre nabíjanie a tlačidlo zapnutia, ktoré signalizuje aj malá LED dióda. Vrchná časť po otvorení ukrýva zásobník na fotopapier rozmeru 5 x 7,6 cm. 

Ako HP Sprocket tlačí bez farieb

Okrem špeciálneho papiera nepotrebujete pre túto tlačiareň žiadne náplne s farbou. Tlačí termo technológiou ZINK (Zero Ink), pri ktorej fotografie disponujú výbornou farebnosťou, odolnosťou voči rozmazaniu , vode a veľmi dobrou trvácnosťou. Vráťme sa k papierom pre túto foto tlačiareň. Originál fotopapier pre model HP Sprocket môžete samozrejme po vytlačení použiť, ako klasickú fotografiu, ale... Môžete zadnú časť fotopapiera odlepiť, ako pri samolepke a tak dostanete nalepovaciu fotografiu. Pri našom teste so zapožičanou foto tlačiarňou HP Sprocket sme takto vytlačenú fotografiu nalepili, znovu odlepili a nalepili na nové miesto. Musíme konštatovať, že vydržala aj niekoľkonásobné prelepenie, čo je plus.

Aká konektivita a softvér sú pre tlač potrebné

V prvom rade si musíte stiahnuť aplikáciu HP Sprocket. Tá je zadarmo v Google play aj v AppStore. My sme stiahli aplikáciu z AppStore. Je intuitívna a navedie vás, ako sa pripojiť pomocou bluetooth. Vyberiete si dané zaradenie pre pripojenie a ostatné je už hračkou. Spárovaná tlačiareň s mobilom je pripravená pre tlač.

Plusy

- luxusný štýlový dizajn
- jednoduchá a rýchla tlač fotografií
- možnosť samolepiacich fotografií
- možnosť tlače zo sociálnych sieti 
- tlač bez potreby atramentu
- prenosné zariadenie

Mínusy

- cena tlačiarne
- cena foto papiera

Na koniec všetko dobré na party

Ak by sme mali zhrnúť, aká je foto tlačiareň HP Sprocket, musíme z vlastnej skúsenosti povedať skvelá. Prečo? Lebo tlačí v dobrom rozlíšení tlače 313 Dpi na rozmer fotopapiera 5 x 7,6 cm. S rozmermi  116,8 x 74,93 x 23,11 mm sa zmestí do zadného vrecka nohavíc. Hmotnosť 0,17 kg ani nepocítite. Tlač fotografie trvá zhruba 42 sekúnd. Jednoduché pripojenie a ovládanie sú plusmi. Vziať takéto zariadenie na akúkoľvek party je skvelé. Jediné, čo môžeme tejto malej prenosnej fototlačiarni vytknúť je cena. Tá je sama o sebe na hranici asi  130 € a na našom slovenskom trhu, zatiaľ len u pár  predajcov. Za takúto cenu si dokážete už kúpiť dobrú tlačiareň, napríklad Epson L310, ktorá disponuje veľkokapacitnými atramentovými zásobníkmi a dokáže tlačiť fotografie v dobrej kvalite, alebo model Canon Pixma iP7250 nízkoprofilovú fotografickú tlačiareň. Tá má päť samostatných atramentových náplní, obsahuje funkciu auto Duplex a má dobrú konektivitu. Ďalším mínusom je cena fotopapiera pre model HP Sprocket. Napriek týmto mínusom však foto tlačiareň HP Sprocket je krásnym dizajnovo vydareným zariadením, ktoré je ideálne do vášho vrecka, ak sa chystáte na akúkoľvek party, aj na tú najbližšiu silvestrovskú. Ak nechcete takéto hodnotné zariadenie nosiť len tak vo vrecku, môžete si naň zakúpiť aj pekný ochranný obal