Kancelária a škola

Tvorba a tlač blahoželaní a darčekových poukazov

Ak si potrebujete rýchlo vytvoriť blahoželanie, ďakovnú kartičku alebo darčekový poukaz ide to ľahko. Nepotrebujete k tomu žiadne grafické znalosti, ani špeciálny program. Stačí vám k tomu aplikáciu Word alebo iný textový editor so šablónami.

Zvolili sme Word, ktorý je súčasťou kancelárskeho balíka Microsoft Office. Hneď po otvorení môžete prehliadať rôzne šablóny. Medzi prednastavenými je množstvo základných pre rôzne udalosti a potreby. Pomocou vyhľadávacieho okna môžete zadať presne to, čo hľadáte. Pre nás bolo kľúčovým slovom „darčekový poukaz“ a „blahoželanie“. Uspeli sme aj s výrazom „ďakovná kartička“.

Na výber sú rôzne šablóny vo Worde, kde si prispôsobíte meno príjemcu, popis, udalosť a ďalšie položky. Ak vám žiadna z predvolených šablón nesadne môžete si vytvoriť svoju originálnu pomocou nástrojov Wordu. Do prázdneho dokumentu môžete vložiť obrázok, fotografiu a samozrejme text s rôznym fontom a veľkosťou písma. Prispôsobiť si môžete farbu podkladu a samotného textu.

 

 

Pozrite si bezplatné šablóny pre Word a vytvorte širokú škálu formátovaných dokumentov. Organizujete podujatie? Pozvite hostí pomocou šablóny pozvánky alebo letáka. Vyjadrite poďakovanie pomocou tlačiteľných kartičiek s poďakovaním. chcete niekomu vynímočnému zablahoželať k výročou alebo udalosti? Siahnite po vhodnej šablóne s blahoželaním. Problémom nie je ani tvorba darčekového poukazu pomocou takej šablóny.

 

 

Ak ste si pripravili predlohu toho, ako má vaše blahoželanie, ďakovná kartička alebo darčekový poukaz vyzerať prichádza zvoliť veľkosť a správny typ papiera. Klasický kancelársky papier nie je ten najvhodnejší, aký by ste mali použiť. Vyberte skôr papier s väčšou hrúbkou, gramážou alebo textúrovaný papier. Pre blahoželanie môžete zvoliť pohľadnicový formát A6 alebo aj A5 na kriedový 350 g/ m2 natieraný, silk papier, textúrovaný papier. Darčekové poukážky zase môžete vytlačiť na papier s gramážou od 115 g až do 350 g/m2. Zvoliť môžete natieraný hodvábne polomatný papier (silk), bezdrevný kriedový papier, matný, ale aj papier s jemnou textúrou. Vhodná je veľkosť A7 alebo A6. Pri voľbe papiera nemusíte byť limitovaný bielým papierom. Dnes je na výber papier pre tlač v rôznych farbách. 

Ak ste si vytvorili pomocou šablóny pekné darčekové blahoželanie, ďakovnú kartičku alebo darčekový poukaz, už stačí len to vytlačiť na vhodne zvolený papier na atramentovej alebo laserovej tlačiarni.