Kancelária a škola

Cyber Monday - dlhá šnúra zliav pokračuje

Čo je Cyber Monday a odkiaľ sa vzal

Určite ste zaregistrovali deň veľkých zliav Black Friday. Tento rok pripadá na piatok 23. novembra, kedy sa predajná horúčka začne a väčšina predajcov ho natiahne počas celého víkendu. Tým to však nekončí. V pondelok 26. novembra preberie štafetu zliav akčný sviatok Cyber Monday.

 

Deň veľkých zliav po čiernom piatku, hneď nasledujúci pondelok sa objavil prvý krát v USA roku 2005. Vďačiť za to môžeme organizácii National Retail Federation´s. Bol odozvou na „nestihnuté nákupy“ počas Black Friday. Obchodníci si po čiernom piatku všimli, že dopyt zákazníkov, ktorí nestihli nakúpiť, po zľavách pretrváva. Preto pondelok, ktorý nasledoval po čiernom piatku, ušili na mieru ľudom, ktorí nakupujú online v pohodlí domova alebo z práce. Tak sa stal Cyber Monday, oficiálnym sviatkom výhodných nákupov online. Keďže sa tržby aj v tento nákupný sviatok zvýšili, stal sa aj Cyber Monday tradíciou. Výhodou bolo, že si zákazníci mohli zakúpiť tovar z celého sveta, lebo postupne sa pridávalo čoraz viac internetových predajcov. Počet e-shopov zapojených do Black Friday, ale aj do Cyber Monday a obrat e-commerce, počas tohto maratónu zliav, sa z roka na rok zvyšuje.

 

Aj keď Black Friday začal pôvodne, ako sviatok zliav v kamenných obchodoch, po čase sa vo veľkom zapájali aj e-shopy. Oproti tomu je Cyber Monday výhradne sviatkom online nákupov v e-shopoch. Akcie a zľavy počas Cyber Monday trvajú iba 24 hodín. Podľa prieskumov a minuloročných štatistík, ide najviac na odbyt elektronika. Pokiaľ ste si nestihli nakúpiť počas čierneho piatku, máte šancu na akcie a zľavy v pondelok. Stačí byť pripojený k internetu a pohodlne nakupovať online. Nákupný sviatok Cyber Monday pocítia nielen obchodníci na zvýšení obratu, ale aj banky, ktoré v rámci tohto dňa zaznamenajú nárast transakcií online platbami.

 

Ak hľadáte náplne do tlačiarní, možno vás poteší akcia Cashback na nákup alternatívnych a prémiových tonerovatramentových náplní alebo akčné zľavy na širokú ponuku náplní.