Kancelária a škola

Všetko o technológii MOPRIA

Mopria Alliance vyvíja štandardy, ktoré ponúkajú jednoduchý a bezproblémový spôsob tlače alebo skenovania na akejkoľvek certifikovanej tlačiarni, multifunkčnej tlačiarni alebo skeneri Mopria. Eliminuje potrebu inštalácie akéhokoľvek dodatočného softvéru alebo ovládačov, čo vám umožní jednoducho tlačiť alebo skenovať bez ohľadu na značku tlačiarne alebo skenera.

 

Technológia tlače Mopria

Tlačová technológia Mopria je nainštalovaná na viac ako 3 miliardách zariadení vrátane vybraných zariadení Amazon Fire, Huawei, Samsung Galaxy a ZTE. Predvolená tlačová služba systému Android na telefónoch so systémom Android 8 a novším obsahuje aj základnú technológiu tlače od spoločnosti Mopria.

 

 

Windows

Systém Windows podporuje aj zariadenia s certifikáciou Mopria, vďaka ktorým je tlač a skenovanie jednoduché, či už ste v práci, doma alebo na cestách. Keď inštalujete novú tlačiareň alebo skener a aktualizácia systému Windows nie je k dispozícii, systém Windows automaticky nainštaluje tlačiareň alebo skener s certifikáciou Mopria.

Výhody Mopria

 

Jednoduchosť použitia

Mopria ponúka jednoduchú a bezproblémovú tlač a skenovanie miliónom certifikovaných tlačiarní , multifunkčných tlačiarní a skenerov po celom svete.

 

Ľahký prístup

Mopria dáva používateľom možnosť nájsť a spojiť sa s blízkymi kompatibilnými tlačiarňami a skenermi v práci, doma alebo na cestách.

 

Rozširujúca sa sieť tlačiarní

Keďže poprední svetoví výrobcovia tlačiarní a skenerov sú všetci súčasťou aliancie Mopria, dlhý zoznam certifikovaných tlačiarní a skenerov neustále rastie.

 

Jednoduché prispôsobenie

Mopria ponúka množstvo pokročilých nastavení pre tlač aj skenovanie bez toho, aby ste museli inštalovať aplikácie špecifické pre tlačiareň alebo skener.

 

O aliancii Mopria

 

Čo je aliancia Mopria?

Mopria Alliance je nezisková organizácia vytvorená a podporovaná poprednými svetovými technologickými spoločnosťami s cieľom poskytovať univerzálne štandardy pre tlač a skenovanie. Aliancia vyvinula značku Mopria, takže používatelia budú musieť hľadať iba toto označenie, aby vedeli, že ich zariadenia sú pripravené na tlač a skenovanie z akéhokoľvek moderného zariadenia.

 

Prečo vznikla aliancia Mopria?

Aliancia Mopria bola vytvorená s cieľom pokročiť v modernej tlači a skenovaní z mobilných aj tradičných počítačových zariadení vytvorením štandardov, ktoré umožňujú, aby tlač a skenovanie boli univerzálne kompatibilné a trvalo jednoduché pre používateľov.

 

Ako je organizovaná aliancia Mopria?

Aliancia Mopria je nezisková členská spoločnosť z Delaware a funguje ako nezisková spoločnosť podľa 501(c)(6), ktorá presadzuje spoločný obchodný záujem propagovať jednoduchú, pohodlnú a široko používanú tlač a skenovanie odstránením nedostatočnej interoperability a zmätku na trhu. — to všetko je prospešné pre koncového užívateľa.

 

Zástupcovia členských organizácií môžu pôsobiť v Správnej rade, Riadiacom výbore a troch základných pracovných skupinách: Technická, Certifikačná a Marketingová (v závislosti od členskej úrovne).

 

Kto sú zakladajúci členovia?

Zakladajúcimi členmi aliancie Mopria sú Canon, HP, Samsung a Xerox.

 

Kto sú súčasní členovia aliancie Mopria?

Aliancia Mopria, založená v roku 2013 spoločnosťami Canon, HP, Samsung a Xerox, je zastúpená poprednými spoločnosťami v celosvetovom obchode s tlačiarňami a skenermi. Okrem zakladajúcich spoločností dnes Mopria Alliance zahŕňa Adobe, Brother, EFI, Epson, FUJIFILM Business Innovation Corp., Honor Device Co., Ltd., Lexmark, Konica Minolta, Kyocera, Microsoft, OKI, Pantum, Primax, Qualcomm , Ricoh, Riso Kagaku Corporation a Toshiba.

 

 

Na koho sa Aliancia Mopria zameriava ako na členov?

Aliancia Mopria má záujem o každú spoločnosť, ktorá zdieľa našu víziu vývoja štandardov a technológií v oblasti modernej tlače a skenovania, aby sa stala členom aliancie. Medzi takéto spoločnosti patria:

- výrobcovia telefónov a tabletov

- výrobcovia PC, notebookov a notebookov

- výrobcovia tlačiarní, multifunkčných zariadení a skenerov

 - poskytovatelia OS

 - vývojári aplikácií

- poskytovatelia cloudovej tlače

- poskytovatelia podnikových pracovných postupov

- poskytovatelia správy mobilných zariadení a Enterprise Mobility Management

- mobilní operátori

 

Aké výbory a pracovné skupiny existujú?

Riadiaci výbor aliancie Mopria sa zaoberá každodennými záležitosťami Aliancie a poskytuje dohľad a usmerňovanie pre technické, certifikačné a marketingové pracovné skupiny: technickú, certifikáciu a marketing.

Technická pracovná skupina vyberá a vyvíja technológie, ktoré umožňujú víziu interoperability Mopria Alliance (všetky aplikácie, akékoľvek zariadenie, akýkoľvek operačný systém, akákoľvek tlačiareň/skener/MFP).

Pracovná skupina pre certifikáciu vytvára zásady testovania a zhody a požiadavky na interoperabilitu.

Marketing Working Group buduje hodnotu v značke Mopria, podporuje komunikáciu členov týkajúcu sa certifikovaných produktov Mopria, poskytuje poznatky o zákazníkoch a poskytuje marketingovú podporu aliancii Mopria.

Normy Mopria

 

Aké sú štandardy Mopria?

Sada štandardov Mopria je navrhnutá tak, aby uľahčila tlač a skenovanie z akéhokoľvek výpočtového zariadenia – od tradičného počítača po mobilný telefón – tlač a skenovanie jednoducho fungujú. Koncoví používatelia musia len hľadať značku Mopria, aby vedeli, že môžu okamžite a jednoducho tlačiť bez akéhokoľvek ďalšieho nastavovania alebo starostí.

 

Aký prínos má súbor noriem Mopria pre spotrebiteľov/firemných zákazníkov?

Normy ponúkajú spotrebiteľom/podnikateľským zákazníkom tieto výhody:

- jednoducho tlačte alebo skenujte kedykoľvek a kdekoľvek chcete

- nie je potrebné žiadne nastavenie - zariadenia sú pripravené na tlač a skenovanie v momente, keď ich začnete používať

- vylepšuje funkčnosť smartfónov, tabletov, počítačov a notebookov

 

zdroj: mopria.org