Kancelária a škola

COLOP Digital predstavil na CES-e 2022 COLOP e-mark

Tohtoročná výstava CES 2022 priniesla množstvo noviniek od viac, než 200 vystavovateľov. Počas 5. až 7. januára navštívilo Las Vegas viac ako 40 000 účastníkov. My sme vyhľadávali novinky z oblasti tlače a tlačiarenského priemyslu. Medzi predstavenými 3D tlačiarňami sme objavili aj malú všestrannú mobilnú tlačiareň od spoločnosti COLOP Digital. Ide o rakúsku spoločnosť so sídlom vo Welse (Horné Rakúsko). COLOP ponúka komplexný rad moderných produktov samofarbiacich pečiatok. V roku 2019 začala spoločnosť postupne zavádzať produkt e-mark v celej Európe v podobe dvoch verzii a to COLOP e-mark Create a COLOP e-mark. Práve druhá menovaná sa objavila aj na tohtoročnom CES-e.

 

              

zdroj: emark.colop.com

COLOP e-mark 

Na tento zaujímavý produkt môžeme prihliadať, ako na mini-mobilnú tlačiareň alebo ako na špeciálnu pečiatku. Práve pri COLOP e-mark by sme mohli povedať, kam sa bude uberať budúcnosť klasických pečiatok. V priebehu pár minút dokážete nastaviť tlač v podobe textu, obrázku, loga alebo čiarového prípadne QR kódu. Najväčším plusom je rýchla personalizácia pre rôzne predlohy v jednom malom zariadení. Dizajn je veľmi príjemný a rozmermi padne do dlane. Nie je to o oproti klasickým pečiatkam oveľa väčšie zariadenie. Pomocou LED pásiku, ktorý bliká si používateľ dokáže kontrolovať stav tlače a výdrže. COLOP e-mark tlačí v rozlíšení 600 Dpi vo farebnom režime. Tlač je prispôsobiteľná. Na webovej stránke a v aplikácií COLOP e-mark, COLOP e-mark Create sú dostupné rôzne šablóny. Svoj vlastný text môže mať 14,5 mm na výšku a 150 mm na šírku. Max. dĺžka 2-riadkového textu je 75 mm a 3-riadkového 50 mm. Zariadenie obsahuje nabíjateľnú batériu, ktorá má vydrž 5 hodín. Nabíjanie trvá približne 3 hodiny. Do COLOP e-marku ide jedna farebná atramentová kazeta (ide o kazetu, ktorú vyrába HP). Tlačiareň - pečiatka dokáže tlačiť na širokú škálu absorpčných povrchov prijímajúcich atrament.

 

A čo všetko tento produkt ponúka

- zariadenie (pečiatka) pracuje ako samostatná mini tlačiareň
- široká nastaviteľnosti pre neobmedzené množstvo odtlačkov
- farebná kazeta má vyťaženie až 5 000 výtlačkov (odtlačkov)
- zariadenie pracuje aj v režime off-line
- rozšírené funkcie
- jednoduché ovládanie
- prijemný, kompaktný dizajn
- odolné, pevné telo zariadenia
- prenosná veľkosť
- LED indikácia stavu
- podpora pripojenia pomocou Wi-Fi k mobilným zariadeniam
- konektivita pomocou USB kábla k PC, notebooku
- kvalitný optický snímač pre vysokú kvalitu
- viacriadková tlač
- podpora softvéru a aplikácie pre viaceré OS (Windows, iOS, Android)
- dostupné príslušenstvo
- generátor QR a čiarových kódov
- funkcia automatického dátumu a času
- automatické číslovanie
- sériová tlač CSV súborov


COLOP e-mark vs COLOP e-mark Create            

Výpočet funkcií a plusov je veľký. COLOP e-mark je zariadenie, ktoré je ideálne pre organizáciu kancelárie, branding a marketing, označovanie, logistiku. Oproti modelu COLOP e-mark Create má širšie použitie, viac funkcií. COLOP e-mark Create nepodporuje aplikácie, softvér, nedokáže sériovú tlač CSV súborov. Chýba automatické číslovanie, automatický dátum a čas, generátor kódov. Ani prepojiteľnosť pomocou USB kábla nefunguje. Druhý menovaný model sa hodí skôr pre rôzne dekorácie, domácu organizáciu a v rámci životného štýlu. Cena je o niečo nižšia, než modelu COLOP e-mark, ktorá sa pohybuje okolo 360 €. V Balení sa nachádza jedna tricolor kazeta. Náhradná náplň do mini tlačiarne stojí približne 40 €.  Zariadenie je v ponuke v bielom a čiernom farebnom prevední.