Kancelária a škola

HPRT MT800 Mini - prenosná bezdrôtová tlačiareň

Často zablúdime na crowdfundigové portály Kickstarter a Indiegogo, kde prebiehajú kampane na podporu skvelých nápadov a produktov. Nás najviac zaujímajú novinky v oblasti tlače a tlačiarní. Vždy tam objavíme zaujímavý projekt spojený s tlačou. Dnes sa pozrieme na prenosné zariadenie pre priamu tepelnú tlač, bez používania atramentu alebo toneru. Jediné, čo potrebujete je papier. Tlačiareň s označením HPRT MT800 Mini má bezdrôtovú konektivitu a pomocou rozhrania Bluetooth ju pripojíte k mobilnému telefónu, tabletu alebo notebooku. 

 

zdroj foto: indiegogo.com

 

Minimalistický dizajn a jednoduché ovládanie

Na prvý pohľad má zariadenie príjemný minimalistický dizajn a malé rozmery. Tlačiareň HPRT MT800 Mini bez problémov vložíte do kufríka, pracovnej aktovky alebo batoha. Dokonca sa zmestí aj do bočného vrecka tašky notebooku. Ani hmotnosť 0,766 kg nie je problémov pri prenášaní zariadenia. Telo tlačiarne je z pevného plastu v čiernej farbe. Továrenské spracovanie je kvalitné a všetko výborne lícuje. Horná časť tlačiarne  má miernu textúru v podobe malých kruhových výstupkov, vďaka čomu sa dobre drží v ruke a nekĺže. Na vrchnej ľavej strane sa nachádza tlačidlo pre zapnutie a tenký LED pásik, ktorý indikuje stav zariadenia. Na bočnej strane vľavo je port typu USB-C pre nabíjanie a pripojenie k PC. Vpredu sú dve tlačidlá PUSH pre rýchle otvorenie vrchného krytu. Veľmi jednoducho tak môžete vymeniť tlačovú súpravu, skontrolovať pri probléme, či nie je zaseknutý papier alebo vyčistiť nečistoty pri používaní.

 

       

zdroj foto: indiegogo.com      

 

Vstup papiera je na prednej strane zariadenia a výstup vzadu. Sú riešené tenkým slotom pre jeden hárok papiera. Papier prakticky prechádza zariadením a zároveň prebieha monochromatická tlač. Tlačiareň HPRT MT800 Mini sa vyznačuje dobrou funkciou automatického podávania papiera. Všetko, čo musíte urobiť, je zarovnať papier, zatlačiť ho do slotu a začne sa podávanie, ktoré zaistí, aby papier do vstupného slotu vstupoval stabilným a kontrolovaným spôsobom. 

Model HPRT MT800 Mini tlačí termálnou technológiou v monochromatickom režime s rozlíšením tlače 300 Dpi. Táto tlačiareň napriek malej veľkosti a jednoduchosti vytvára veľmi dobré kópie dokumentov, vysokokvalitných zmlúv a materiálov kdekoľvek v teréne. Podporuje tlač formátu A4 a rýchlosť tlače je približne 15 mm/ s

Pripojenie pomocou jediného dotyku prebieha veľmi rýchlo a všetko, čo potrebujete je mobilné zariadenie s Bluetooth technológiou. V App Store alebo v Google Play je zadarmo k stiahnutiu aplikácia HPRT Utility. Pre počítač si zase používateľ môže stiahnuť ovládač priamo zo stránky výrobcu.

Batéria má veľmi dobrú výdrž a s kapacitou 2 000 mAh poskytne zariadeniu energiu na tlač 70 strán alebo 26 hodín pohotovostného režimu. Nabíjať ju môžete pomocou kábla typu USB-C a to pripojením k pc, k autonabíjačke, ale aj pomocou powerbanky.

Rozmery zariadenia sú: dĺžka 31,05 cm, šírka 6,35 cm a výška 3,95 cm. Hmotnosť tlačiarne je 0,766 kg a hmotnosť celého balenia 1,2 kg. V balení sa nachádza samotná tlačiareň, USB kábel a užívateľská príručka. 

zdroj foto: indiegogo.com

 

Malá prenosná tlačiareň HPRT MT800 Mini ponúka niekoľko benefitov používateľom, nie len na cestách a celkove v teréne, ale aj v malej kancelárii. Dobrým riešením môže byť aj ako príslušenstvo pre Home Office, ktoré nezaberie veľa miesta na pracovnom stole. Cena tohto modelu je 199 dolárov a náhradné tlačové súpravy 2 ks sa predávajú za 19 dolárov. S tlačou už nie sú spojené iné náklady, okrem ceny papiera.

 

Spoločnosť HPRT 

Čínska spoločnosť HPRT je známa v priemysle tepelnej tlače už niekoľko rokov a je jedným z popredných svetových dodávateľov špecializujúcich sa na navrhovanie a výrobu POS tlačiarní, mobilných tlačiarní a tlačiarní štítkov. Spoločnosť má 22 výrobných liniek tlačových mechanizmov a 13 liniek pre výrobu tlačiarní. Pracuje pre ňu viac než 2000 zamestnancov a výrobky sa vyvážajú do viac než 60 krajín. Spoločnosť HPRT dosiahla vyše 300 patentovaných ocenení. Portfólio produktov je veľmi zaujímavé a bohaté. Bohužiaľ pre Európu sme nenašli oficiálneho distribútora a jedinou možnosťou je nákup cez niektoré z čínskych predajných trhovísk, ako sú aliexpress, geekbuying alebo priamo cez  crowdfundigové portály, prípadne cez eBay.