Tonery a náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Kancelária a škola
IT a Elektronika
Akcie a zľavy

Vyberáme cenovo dostupné slúchadlá k notebooku

Doprajte si k vášmu notebooku alebo počítaču slušné slúchadlá. Dnes už za dostupnú cenu môžete mať kvalitné slúchadlá s mnohými funkciami. Či už pracujte doma formou Home Office alebo v kancelárii, kde je viac zamestnancov a potrebujete sa zamerať na zvukový záznam alebo prijať hovor cez aplikáciu v PC, sú dobré slúchadlá k nezaplateniu. Neviete ako sa rozhodnúť pri ich výbere?

V prvom rade sa zamyslite na čo ich budete používať a aký typ slúchadiel vám osobne najviac vyhovuje. Potrebujete slúchadlá len na počúvanie alebo aj na komunikáciu? Preferujte slúchadlá s káblom alebo vám viac vyhovujú bezdrôtové modely? Majú to byť nenápadné štuple do uší alebo nevadí, ak budú o niečo väčšie? Máte radi veľké slúchadlá na celé uši v štýle DJ alebo svoju obľúbenú značku?

Dnes je na trhu nepreberné množstvo rôznych typov slúchadiel, že si určite vyberiete, či už podľa dizajnu, typu modelu, funkcií alebo ceny.

Pozreli sme sa na slúchadlá v rôznych cenách, ktoré by sme k notebooku alebo PC dokázali používať. A prečo práve tieto modely? Zamerali sme sa na to, že ich budeme používať denne niekoľko hodín a mali by byť pohodlné a kvalita ich zvuku dobrá. Pri bezdrôtových slúchadlách sme overili ich kompatibilitu s notebookom a PC a zavážila aj odolnosť konštrukcie.

Ešte raz podotýkame, že nehľadáme špičkové slúchadlá Hi-Fi kvality, ale slúchadlá pre bežného požívateľa, ktorý preferuje ten najlepší pomer výkonu, kvality a ceny.

 

Slúchadlá s nízkou cenou, dobrým zvukom a handsfree Sony MDR-EX110AP

Toto sú jednoduché, klasické slúchadlá výrobcu Sony do uší s káblom a integrovaným mikrofónom. Majú silikónové štuple, ktoré dobre padnú do uší. Kábel je dlhý 1,2 m a to je dostatočná dĺžka pre pripojenie k notebooku alebo PC. Na kábli je umiestnené ovládanie (spustiť, zastaviť) a mikrofón. Výrobca zvolil 9 mm neodymové reproduktory pre dobrý dynamický zvuk s frekvenčným rozsahom 5 – 24 000 HZ. Nominálna impedancia je 16 ohmov a citlivosť 103 dB. Pripojenie je pohodlné pomocou 3,5 mm audio-jack konektora. Hmotnosť je 12 gramov. Farebné prevedenie biele a čierne.

Slušná kvalita zvuku a dostatočná hlasitosť sú plusmi tohto modelu. Hudba znie celkom verne a hlavne, ak počúvate pop. Dostatočne znejú výšky a basy sú v pohode, aby neznelo nič rušivo. Niesu síce až natoľko dôveryhodné ako výšky, ale stále v pohode. V podstate pri žiadnej hudbe nám slúchadlá nezneli vyslovene zle. Čo sa týka prenosu hlasu tak s tým sme bolo spokojný. Audio-hovor cez aplikáciu v notebooku bol uspokojivý. Za tieto slúchadlá neutratíte veľa a s kvalitou budete spokojný.

 

 

 

Belkin SOUNDFORM BoltTrue

Bezdrôtové slúchadlá Belkin SOUNDFORM True Wireless Earbuds sú cenovo dostupný pár slúchadiel do uší, ktoré plnia svoju úlohu. Ponúkajú dobrý zvukový výkon a pohodlné nosenie za nízku cenu. Nastavenie a párovanie je jednoduché pomocou Bluetooth technológie. Výrobca uvádza pripojenia do 10 metrov. Takže si pokojne môžete odskočiť od PC a zaliať si kávu.

Robustný športový dizajn s hmotnosťou 21 gramov v ušiach dobre sedí. Intuitívne dotykové ovládanie a výdrž až 9 hodín prehrávania na jedno nabitie pre slúchadlá a ďalších 19 hodín batérie v nabíjacom puzdre (spolu až 28 hodín výdrže) sú slušné parametre pre vaše počúvanie alebo hovory. Slúchadlá majú samozrejme zabudovaný aj mikrofón. Sú vododolné s certifikáciou IPX4 proti potu a vode.

Vymeniteľné silikónové naušníky v niekoľkých veľkostiach umožňujú ľahké uchytenie špuntov do uší, aby pevne a pohodlne sedeli na mieste aj počas chôdze alebo behu. Bez akejkoľvek aplikácie zvládnete základné ovládanie slúchadiel a to prehrávanie, pozastavenie, posúvanie skladieb, prijímanie hovorov.

Kvalita zvuku z 6 mm dynamických meničov je na dobrej úrovni a hudba aj hovor znejú verne. Slúchadlá síce neponúkajú funkciu ANC pre potláčanie hluku, ale ich cenovka je veľmi dobrá za bezdrôtový model.

Ani tieto slúchadlá vám nevytiahnu z peňaženky veľa. Patria medzi jedny z cenovo najdostupenejších bezdrôtových slúchadiel. Na vyber sú v troch farebných prevedeniach: biela, čajová zelená a jemná levanduľová.

 

 

Lenovo 110 Stereo USB Headset (GXD1B67867)

Lenovo 100 Stereo USB Headset je dokonalou zmesou kancelárskych stereo USB slúchadiel na uši s otočným mikrofónom a pasívnym potlačením hluku pre čistý zvuk pre VoIP hovory. Funguje so všetkými poprednými platformami zjednotenej komunikácie (funguje S Certifikáciou Chromebooku). Je ľahký na celodenné nosenie s pohodlnou kožou a náušníkmi s pamäťovou penou. S 30 mm meničmi s neodymovými magnetmi poskytuje skvelý zvuk pre VoIP hovory, ako aj pre hudbu. Nastaviteľný most a boom mikrofón umožňujú nosenie na ľavej alebo pravej strane. Budete mať jednoduché pripojenie USB-A plug-and-play a robustný 1,8 m kábel.

 

Špecifikácia

Frekvenčná odozva: 20 – 20 000 Hz

Citlivosť: 116+/ - 3 dB pri 1 KHz/ 0,179V

Impedancia: 32 Ohm

Vstupný konektor: USB 2.0

Hmotnosť: 137 g 

Tento model slúchadiel je vďaka nízkej hmotnosti a naušníky z pamäťovej peny veľmi pohodlný na nosenie a slúchadlá vám nebudú prekážať ani pri niekoľkohodinovej práci pri PC. Pomer výkonu, kvality zvuku a ceny je veľmi dobrý.

Jabra Evolve 20

Tento model je zaujímavý hneď z niekoľkých dôvodov. Jabra je jedným z veľmi kvalitných výrobcov audiovizuálnej techniky (slúchadlá, hlasové komunikátory, riešenia pre videokonferencie). Táto značka je zárukou vysokej kvality. Slúchadlá Jabra Evolve 20 ponúkajú vynikajúci zvuk za dostupnú cenu v mono-prevedení. Ak chcete počuť, čo sa deje okolo vás, potom je tento model pre vás.

Na druhej strane, ak chcete pomôcť zablokovať hluk v pozadí a zvýšiť svoju koncentráciu, potom by ste mali siahnuť po stereo modeli.

Evolve 20 prichádza aj vo variante UC alebo Teams. Ak je komunikačná platforma, ktorú používate, 100% Microsoft Teams, potom verzia Teams bude vašou najlepšou voľbou pre slúchadlá. Ak však používate kombináciu Microsoft Teams, Zoom alebo iných komunikačných aplikácií, potom by bola ideálna verzia UC.

Jabra Evolve 20 bola navrhnutá ako cenovo dostupná káblová náhlavná súprava USB. Hoci mu môže chýbať jedna alebo dve funkcie, ktoré možno nájsť na drahších modeloch, nemyslite si, že ide o lacnú náhlavnú súpravu s pochybnou kvalitou, pretože to tak nie je.

V závislosti od toho, či sa rozhodnete pre mono alebo duo model, môžete očakávať, že sa bude pohybovať okolo 50€. Áno, nájdete aj „lacnejšie“ USB slúchadlá, ale brand Jabra je rána na istotu, čo sa týka kvality.

Ovládanie

Väčšina káblových slúchadiel s rozhraním USB poskytuje inline ovládač. Jabra Evolve 20, podobne ako ostatné, jeden má. Čo teda môžete robiť s týmto inline ovládačom? Tu sú tlačidlá, ktoré nájdete na ovládači Evolve 20: 

- Zvýšiť hlasitosť, znížiť hlasitosť (toto reguluje, ako hlasno počujete svojich volajúcich)

- Stlmiť zapnuté, Stlmiť vypnuté (týmto zapína/vypína váš mikrofón)

- Prijať/ukončiť hovory (ak používate jednu z mnohých kompatibilných komunikačných aplikácií, ako sú Teams, Zoom) potom budete môcť prijať hovor a ukončiť ho priamo z inline ovládača

Pohodlie

Ak pracujete v call centre alebo trávite deň doma telefonovaním, potom otázka pohodlia skutočne hrá rolu. Nikto nechce zakončiť svoj deň bolesťami spôsobenými nepohodlnou náhlavnou súpravou. Našťastie s Jabra Evolve 20 nebudete mať taký bolestivý zážitok. Mono verzia váži iba 0,1425 kg a bolesti hlavy nehrozia, ani pri dlhodobom používaní.

Vďaka tomu patria medzi najľahšie profesionálne náhlavné súpravy na trhu. Ak máte na výber medzi ťažšou náhlavnou súpravou, alebo ľahšou je výber jasný.

Naušníky majú dostatočné polstrovanie, aby boli mäkké a pohodlné. Na rozdiel od niektorých modelov, ktoré odrezávajú rohy na čalúnení, čo vám umožňuje cítiť tvrdý plastový kryt reproduktora, Evolve 20 vám poskytuje dostatok tlmenia, takže vaše uši sú pohodlné aj po dlhú dobu.

Môžete tiež nastaviť hlavový most tak, aby ušné reproduktory mohli byť správne umiestnené a zarovnané s vašimi ušami. Môže byť frustrujúce nosiť náhlavnú súpravu, ktorá má v tomto smere obmedzenia.

Nakoniec zistíte, že sa snažíte nájsť to správne, čo sa vám nikdy nezdá, čo spôsobí, že sa prispôsobíte náhlavnej súprave namiesto toho, aby sa náhlavná súprava prispôsobila vám. Našťastie toto obmedzenie nie je to, čo získate s Evolve 20.

Zvuk ticha

Pohodlie je nepochybne dôležité, ak plánujete používať náhlavnú súpravu dlhší čas. Ale rovnako dôležité je, ako slúchadlá znejú. Pohodlná náhlavná súprava, ktorá znie zle, vám v skutočnosti neposkytuje veľkú hodnotu.

Prečo si teda vybrať k notebooku alebo PC slúchadlá Jabra Evolve 20?

- kvalita zvuku a hlasu

- zníženie hluku pomocou NC

- pohodlné nosenie

- jednoduché ovládanie

- širokopásmový HD zvuk

Plus použité technológie:

Digitálne spracovanie signálu - DSP (Digital Signál Processing) je technológia, ktorá digitálne optimalizuje váš hlas aj hudbu a potláča ozvenu.

PeakStop - Technológia PeakStop obsiahnutá vo všetkých náhlavných súpravách značky Jabra okamžite odstraňuje potencionálne škodlivé hlasné zvuky alebo tóny ešte predtým, než sa dostanú k vašim ušiam. Udržuje hlasitosť v bezpečnom rozmedzí, a tak chráni váš sluch.

Jabra Evolve 20 má softvér Jabra Direct a Jabra Express na vykonávanie úprav slúchadiel. Či už teda hľadáte najnovšiu verziu firmvéru, alebo si chcete nastaviť náhlavnú súpravu tak, ako sa vám páči, pomocou tohto softvéru to dokážete.

Záver

Pointa tejto náhlavnej súpravy je, že je to skvelá hodnota, ak hľadáte pohodlnú náhlavnú súpravu, ktorá dobre znie a je cenovo dostupná. Odvádza skvelú prácu pri odstraňovaní nežiaduceho hluku na pozadí, má peknú 2-ročnú záruku, má zabudované svetelnú indikáciu, takže ľudia okolo vás budú vedieť, keď práve telefonujete.

Získate tiež ochranu sluchu prostredníctvom funkcie Jabra s názvom PeakStop a mikrofón využíva širokopásmový zvuk pre dobrú kvalitu zvuku.

Takže ak váš rozpočet má limity a hľadáte vysoko výkonnú profesionálnu náhlavnú súpravu, mali by ste si túto náhlavnú súpravu skutočne pozrieť. Áno, chýba mu funkcia aktívneho potlačenia hluku, no pri do 50 € by ste to naozaj nemali očakávať. Celkovo vzaté, za cenu tohto headsetu dostanete za svoje peniaze veľa.

Za nás sú tieto tipy pre slúchadlá k notebooku alebo PC vo veľmi dobrom pomere výkonu, kvality a ceny.