Kancelária a škola

Selpic P1 - mini tlačiareň

Atramentová tlačiareň Selpic P1 v štýle pera je nízkonákladová ručná, ľahko prenosná tlačiareň pre tlač na rôzne predmety v domácnostiach a malých kanceláriách. Ide o jednu z najmenších atramentových tlačiarní alebo ak chcete o univerzálny gadget, ktorý tlačí priamo na širokú škálu predmetov a materiálov. Podobá sa elektronickej digitálnej pečiatke. Tento produkt je určený na potlač predmetov, logá, tlač štítkov a čiarových kódov.

 

Tlačiareň Selpic P1 podporuje osem rôznych farieb atramentu, každú v samostatnej kazete. Aj keď môžete meniť farby, vždy môžete tlačiť súčasne iba jednou farbou. Inými slovami, je to tlačiareň s ôsmimi vymeniteľnými farbami. Kazety, každá s vlastnou tlačovou hlavou, vám umožňuje vymieňať farby bez toho, aby ste sa museli obávať rozliatia atramentu. Kazety sa zasúvajú do priehradky v spodnej časti zariadenia, kde je priliehavý uzáver, ktorý sa nasúva cez tlačovú hlavu a účinne chráni pred únikom. Atramentové kazety sú: čierna, azúrová, zelená, svetloazúrová, svetlopurpurová, purpurová, červená a žltá. Princíp tlače je taký, že Selpic P1 v podstate ťaháte po povrchu ako pero.

 

zdroj foto: selpic.com

 

Selpic P1 dokáže tlačiť na rôzne materiály vrátane papiera, textilu, látky, kože a dreva. Tlačí dokonca na šikmé alebo iné nerovné povrchy. Môžete tiež držať pero vertikálne a meniť smer tlače zľava doprava alebo sprava doľava, čo je užitočné pre ľavákov. Tlačiareň má rozlíšenie 600 x 600 dpi a tlačové hlavy kazety majú 300 trysiek, z ktorých každá dokáže vstreknúť 18 miliónov kvapiek za sekundu. Tento prenosný model tlačiarne využíva vstavanú 7-voltovú lítium-polymérovú batériu s výdržou 3,5 hodín. Dobíja sa pomocou pripojenie káblom USB Type-C približne 2,5 hodiny.

 

Mini tlačiareň ovládate pomocou aplikácie Selpic Handy Printer, ktorá sa nelíši príliš od aplikácií navrhnutých na prácu s tlačiarňami štítkov. Dokážete v nej pridávať a formátovať typ, okraje a podobne, ako aj vytvárať, upravovať a importovať fotografie a čiarové kódy. Ovládanie v Selpic Handy Printer je veľmi jednoduché a intuitívne. Okrem importovania, vytvárania a upravovania vlastnej jednoduchej grafiky môžete použiť obrázky z cloudového úložiska vášho telefónu. Pripojenie je možnú pomocou Wi-Fi a Bluetooth rozhrania. Majte však na pamäti, že vaše obrázky sa vytlačia vo veľmi zjednodušenom odtieni a nie plnofarebne. Nechýba ani podpora pre čiarové kódy a QR kódy.

 

zdroj: selpic.com

 

Porovnávanie rýchlosti tlače tohto typu ručnej tlačiarne s výkonom akéhokoľvek iného typu tlačiarne nemá zmysel. Selpic P1, ako aj ďalšie podobné vreckové mini tlačiarne zvyčajne tlačia malý, nepatrný obsah veľmi rýchlo. Tak ako ťaháte tlačiareň po povrchu materiálu, ktorý ste sa rozhodli označiť. Najdôležitejšie je mať hladký, plynulý, istý ťah, aby ste dosiahli dobre vyzerajúce výtlačky. Získate tým dobre tvarovaný a čitateľný text a veľmi dobrú grafiku. Náklady na tlač vychádzajú približne 43 centov na stránku v plnej veľkosti. V závislosti od toho, čo tlačíte môže stránka veľkosti Letter môže obsahovať až 40 alebo 50 výtlačkov. Selpic P1 podporuje výstup do výšky 12,7 x 500 mm. Rýchlosť tlače je približne 30 – 300 mm/ sek.

 

 

zdroj foto: selpic.com

 

Mini tlačiareň Selpic P1 je pohodlná na značenie alebo označovanie v ťažkých prevádzkach, ale dobre sa hodí aj na použitie v domácnostiach a malých kanceláriách. Balenie obsahuje mini tlačiareň Selpic P1, atramentovú kazetu, káble USB Type-C a manuál. Najviac z tohto zariadenia dokážu vyťažiť kreatívni ľudia. Aplikácia je veľmi intuitívna s pravidelnými aktualizáciami. Úprava textu je jednoduchá (podporuje vlastné obrázky) a samotné zariadenie je dostatočne ľahké, aby ste mali pocit, že používate zvýrazňovač a nie prenosnú tlačiareň. Výborne sa s ňou pracuje s niektorými materiálmi, ktoré sú trochu pórovitejšími, ako je papier, drevo a textil. Ale výborne funguje aj na kovovom povrchu. Selpic P1 nie je jediným produktom z dielne spoločnosti Selpic Inc., ktorá vyvíja inovatívne riešenia digitálnej tlače. V ponuke má 3D tlačiareň Selpic Star A, ako aj tri  modely  ručných mini tlačiarní Selpic S, S1 a P1. Táto spoločnosť vyvíja nové produkty v relatívne krátkom čase, preto je tu nádej, že čoskoro znovu pribudne nejaká novinka.