Kancelária a škola

Tipy vianočných darčekov pre tých, ktorí radi tlačia

Vianoce sú predo dvermi a ak stále nemáte darček, máme pre vás pár tipov. Nemusia to byť teplé ponožky a papuče, aj keď aj to sú veľmi praktické darčeky. V podstate sa im málokto naozaj poteší, ale každý ich využije. My máme v zálohe praktické produkty pre tých, ktorí radi tlačia rodinné fotografie alebo neustále zabúdajú dokúpiť náplne skôr, než im úplne dôjdu. Podľa vášho rozpočtu a koho cete obdarovať, môžete vybrať niečo z tlačiarenského sortimentu. Ak ste nestihli niektorú z výhodných ponúk Black Friday, nič nie je stratené. Stále sú aktuálne predvianočné zľavy a nechýba, ani obľúbený Cashback.


Darček pre teenagera 

Máte doma člena rodiny vo veku teenagera? Nie je ľahké ho prekvapiť bez toho, aby vás obdaroval kyslým úsmevom. Čo však zaručene prebudí jeho záujem sú moderné vychytávky. Posledných pár rokov nám na trh s tlačiarňami pribudli prenosné fotografické tlačiarne malých, vreckových rozmerov. Tieto takzvané Instant tlačiarne sú zaujímavé, nielen malou veľkosťou, ale aj spôsobom tlače bez používania kaziet. Označujú sa prevažne, ako tlačiarne s technológiou ZINK. Ponuka vreckových fototlačiarní je pestrá. Môžete teda vyberať podľa výrobcu, ale pokojne aj na základe štýlovejšieho dizajnu a originálnejšej farby.

 
Nás zaujali obľúbené prenosné tlačiarne HP Sprocket 200 (2. generácie), ktoré majú atraktívny dizajn s AR povrchom. Za zmienku stoja aj novinky roku 2020 fototlačiarne do vrecka so sviežim dizajnom v pastelových farbách výrobcu Canon. Tie nájdete aktuálne pod označením Canon SELPHY Square QX10.Tlačia kvalitné fotografie pomocou metódy sublimácia farbiva, čo je trochu podobná technológia, ako ZINK. Novinkou v portfólia malých prenosných tlačiarní je model Kodak Printer Mini 3 Retro. Ako už samotné označenie tohto modelu napovedá, ide o špeciálnu edíciu v retro dizajne. Tlačí mimoriadne kvalitné fotografie pomocou technológie 4PASS/D2T2. Všetky tieto modely majú jedno spoločné. Veľmi malé rozmery, len o niečo väčšie, ako mobil, bezdrôtovú konektivitu s pohodlným pripojením pomocou Bluetooth k mobilnému zariadeniu a okamžite tlačia. Fotografie si môžete upraviť priamo v mobile pomocou aplikácie daného výrobcu a pridávať rôzne filtre, nálepky alebo text. Vzhľadom na veľkosť insta-tlačiarní sa nepoužívajú žiadne náplne do tlačiarní, ale špeciálne kazety s valcom, ktorý nanáša farbivo na papier alebo špeciálne fotopapiere v závislosti o technológie tlače. Ponuka je naozaj bohatá, čo sa týka modelov.

 

V obchodoch nájdete okrem  malých fototlačiarní HP, CANON, KODAK aj modely, BROTHER, POLAROID a FUJIFILM. Tá stihla zaradiť na predvianočnú ponuku veľmi atraktívny model Fujifilm Instax Mini Link v prijemných farebných verziách. So zaujímavou cenovkou približne 100 € ponúka štýlové zariadenie, ktoré dokáže tlačiť vysokokvalitné fotografie obdĺžnikového formátu 62 x 46 mm za neskutočných 12 sekúnd.

Ak sa rozhodnete obdarovať niekoho malou, prenosnou fototlačiarňou máte na výber veľmi zaujímavé kúsky. Takýto darček určite poteší a môžete si hneď urobiť, ako aj vytlačiť spoločnú foto pri vianočnom stromčeku.


Darček pre celú rodinu

Ak už dlhší čas pokukujete po novej tlačiarni do domácnosti, môžete to vybaviť štýlom 2 v 1. Kúpite skvelý darček pre rodinu a praktické zariadenie, ktoré navyše potrebujete. Pre domácnosť môžete zvoliť model tlačiarne podľa toho, aké dokumenty sa u vás prevažne tlačia. Väčšina domácností vsádza na multifunkciu všetko v jednom zariadení. Ak budete tlačiť farebné dokumenty a fotografie voľba je jasná, že to bude farebná multifunkcia. V dnešnej dobe si treba dopriať aj bezdrôtovú konektivitu a podporu tlače z mobilných zariadení. To už prakticky obsahuje skoro každý model. Netreba zabudnúť na technológiu tlače. Pri farebnej tlačiarni by sme sa priklonili k atramentovému zariadeniu, ktoré používa náplne za dostupnú cenu. Veľmi dobrou voľbou sú dnes tlačiarne s tankovým systémom, ktoré sú garanciou nízkych nákladov na tlač. Prešli sme si novinky tohto roku a pár zaujímavých multifunkcií sme pre vás našli.


Najnovšie modely HP

Spoločnosť HP predstavila nové modely 2020, ktoré sú presne typy vhodné do domácnosti. Majú dostatočný výkon pre niekoľkočlennú domácnosť. Ide o multifunkcie HP DeskJet Advantage 6475, HP DeskJet Plus Ink Advantage 6075 a model HP Deskjet 4120 All-in-One. Spoločnou charakteristikou je moderný dizajn v štýlovom bielom prevedení, zariadenie s funkciami tlač, kopírovanie a skenovanie, bezdrôtová konektivita a podpora tlače z mobilných zariadení a pohodlné ovládanie. Dostupná cena je plusom navyše.

zdoj foto: hp.com

  
Canon PIXMA G2420

Spoločnosť Canon si na predvianočný trh pripravila novinku, ktorá by sa mohla stať pekným vianočným darčekom do domácnosti, kde sa viac tlačí farebne. Ide o nový model Canon PIXMA G2420 z modelovej série tlačiarní s tankovým zásobníkom. Tento systém dopĺňania atramentu ponúka hneď niekoľko plusov oproti kazetovým náplniam. Nižšie náklady na tlač, vyťaženosť náplní a jednoduché dopĺňanie bez strát. Model Canon PIXMA G2420 vie pracovať s formátom papiera do A4. Tlačí farebne a podporuje aj bezokrajovú tlač fotografií. Okrem tlače môžete využívať aj funkciu kopírovania a skenovania. Multifunkcia má vstupný zásobník s kapacitou 100 hárkov papiera a za minútu vytlačí 6 strán farebne alebo 9,1 strán v monochromatickom režime. Má moderný dizajn a jednoduché ovládanie. Jediným mínusom je absencia podpory pre bezdrôtové pripojenie a tlač z mobilných zariadení.

zdroj foto: canon.com

 

EPSON EcoTank L3156

Ak by ste viac preferovali výrobcu Epson aj on má v svojej ponuke dosť modelov, vhodných práve do domácnosti. Veľmi zaujímavou je farebná multifunkcia Epson EcoTank L3156, ktorá jev ponuke v štýlovom dizajne vo dvoch farebných prevedeniach a to v sviežej bielej a matnej čiernej. Pevné plasty sú v kombinácií hladkého povrchu a jemnej textúry. Aj tento model má integrovaný tankový zásobník s oddelenými nádržkami na atrament, vďaka čomu získate tlačiareň s jednoduchým dopĺňaním a dobrou vyťaženosťou atramentu. Plusom sú nízke náklady na tlač a multifunkčnosť. V jednom zariadení získate tlačiareň, kopírku a skener. Navyše sa dá tlačiareň pripojiť aj bezdrôtovo pomocou Wi-Fi a podporuje tlač z mobilných zariadení.

 

zdroj foto: epson.com

 

Všetky tieto multifunkcie sú vhodné do domácnosti, kde tlačí viac používateľov a ako rodinný vianočný darček, by určite potešili. Záleží už len od vašich osobných požiadaviek a rozpočtu, ktorý chcete minúť.

 

Darček pre zábudlivcov, ktorým neustále dôjde náplň v nepravý čas

Zákon schválnosti sa dostaví práve v ten najnevhodnejší čas. Potrebujete vytlačiť súrne dokument a zistíte, že vám došla náplň v tlačiarni. Aby ste práve tomuto predišli môžete si nakúpiť náplne v akcii. Pri tonerových kazetách to môžete urobiť bez obáv. Aj väčšie zásoby vám vydržia dosť dlhú dobu. Pri atramentových kazetách je dobré dopĺňať zásoby priebežne. Ak sa rozhodnete nakúpiť náplne pre niekoľko tlačiarní v rodine môžete na tom dokonca zarobiť a získať cashback k nákupu. Na našom e-shope máte nárok na vrátenie peňazí za nakúp podľa sumy nákupu, až do výšky 50 €. Oplatí sa urobiť väčšiu objednávku.


Darček pre seniorov

Poznáte to, keď vám starí rodičia volajú, že potrebujú prekopírovať správu od lekára? Okrem zdravotnej karty u svojho lekára si doma vytvárajú vlastné zdravotné záznamy. Starká si potrebuje pozrieť recept, ale je pre ňu ťažké si to vyhľadať na internete a prijateľnejšia je forma, čítania z papiera. Netreba sa zaoberať funkciami a ani mať vysoký rozpočet na nákup. Jediné, čo potrebujte brať do úvahy je pohodlné a čo najjednoduchšie ovládanie. Na občasnú tlač pre seniora sa hodí cenovo dostupná, atramentová tlačiareň alebo multifunkcia. Ak nájdete model, ktorý navyše podporuje alternatívne náplne máte vyhraté. V tejto kategórií je v ponuke množstvo tlačiarní s jednoduchým ovládaním a nízkou cenou už od 30 – 40 €.