Kancelária a škola

Aká veľká je spoločnosť Epson

Výrobcovia tlačiarní v globálnom merítku

Výrobcov tlačiarní a produktov spojenými s tlačiarenským priemyslom, ktorí majú globálne zastúpenie a dlhoročné tradície môžeme zrátať na prstoch ruky. Nie je ich veľa a pôsobia na trhu už desiatky rokov. Ako rozsiahla je sieť jedného výrobcu s jeho regionálnym zastúpením, dcérskymi spoločnosťami, pobočkami a pridruženými spoločnosťami, ktoré pod výrobcu spadajú? Pozreli sme sa na spoločnosť Epson. 

Globálna sieť spoločnosti Epson 

Spoločnosť Epson založená v roku 1942 je japonský výrobca tlačiarní, ktorý sa dostal mimo Japonska už v roku 1968. Vtedy založila spoločnosť svoju prvú výrobný závod v Singapure. Odvtedy sa globálne rozrástla nielen výrobnými závodmi, ale aj predajnými a marketingovými lokalitami, servisnými strediskami a výskumnými a vývojovými ústavmi po celom svete. Dnes ich sú desiatky. Hlavné zastupiteľstvo je samozrejme v Japonskom Nagane. Zastúpenie má v rôznych formách v rámci Ázie, Severnej Ameriky, Latinskej Ameriky, Blízkeho východu a Afriky, Austrálie, Nového Zélandu a samozrejme aj Európy.

 

 

Regionálne riaditeľstvo pre Epson Amerika Inc. sa nachádza v Kalifornii. Pre Európu má sídlo v holandskom Amsterdame. Čínsky Epson je v Pekingu a Epson Singapur, ako je z názvu zrejme má sídlo v Singapure. Nasledujú oficiálne predajné, servisné dcérske a pridružené spoločnosti, ktorých je približne 85. Sú tam skoro všetky strategické trhy v rámci celého sveta. Významnou pobočkou je spoločnosť Seiko Epson Corporation, ktorá sídli v Hong Kongu.


Ďalšími sú výrobné dcérske a pridružené spoločnosti, tých je zhruba 15. Okrem nich má Epson svoje dcérske a pridružené spoločnosti pre výskum a vývoj v Americkom San Jose, kanadskom Vancouveri a Ontariu. Ako vidíte výpočet toho, čo všetko patrí pod jednu spoločnosť je veľký. Ide o desaťtisíce zamestnancov. Samozrejme berieme to, ako celé výrobné portfólio spoločnosti a nielen výrobu tlačiarní. Na budúci rok 18. mája 2022 oslávi spoločnosť jubilejné 80. výročie od založenia. To už je naozaj krásny míľnik jednej spoločnosti. Na najvyššej pozícií spoločnosti sú predseda a riaditeľ Minoru Usui a prezident a zástupca riaditeľa, výkonný riaditeľ Yasunori Ogawa.

 

Spoločnosť Epson dnes patrí medzi 100 najlepších technologických lídrov a 100 najlepších svetových inovátorov. Počet zamestnancov sa pohybuje okolo 81 000 ľudí pracujúcich pre spoločnosť na celom svete. S celkovým počtom 85 spoločností a divízií patriacich pod Epson sa výnosy spoločnosti pohybujú na hranici 8,5 miliárd eur ročne. Epson napriek prudkému vývoju a nárastu výroby vynakladá veľkú snahu prinášať produkty a inovácie spojené s veľkým dôrazom na životné prostredie a udržateľnosť. Z toho dôvodu sa usiluje vývoj smerovať k ekologickým inováciám, vysokej spoľahlivosti a životnosti produktov, ako aj maximálnou recyklovateľnosťou a energetickou úspornosťou. O veľkosti spoločnosti nevypovedajú iba výnosy a počet zamestnancov, či množstvo pobočiek a dcérskych spoločností, ale aj desiatky prestížnych ocenení. Ani rok 2021 nebol na ocenenia skúpy. Spoločnosť získala ocenenia iF Design Award 2021od spoločnosti iF Interantional Forum Design GmbH so sídlom v Hannoveri. Ocenenie získali profesionálne fotografické tlačiarne SC-P900/ SC-P906/ SC-P700/ SC-P706. Veľkoformátové tlačiarne R5000/ R5000L, SCR5070/ SCR5070L. Ďalej to boli tlačiarne účteniek, mini laserový projektor, inteligentný laserový projektor a digitálne projektory.

 

zdroj: epson.com


Môžeme povedať, že Epson je globálnym technologickým lídrom, ktorý sa venuje spoločnému vytváraniu udržateľnosti a obohacovaniu komunít využívaním svojich efektívnych, kompaktných a presných technológií a digitálnych technológií na prepojenie ľudí, vecí a informácií. Zameriava sa na riešenie spoločenských problémov prostredníctvom vlastných inovácií v oblasti tlače do domácnosti kancelárie, ale aj komerčnej a priemyselnej tlače. Spoločnosť Epson sa zaviazala, že sa do roku 2050 stane uhlíkovo negatívnou. To znamená, že odstráni používanie vyčerpateľných podzemných zdrojov, ako je ropa a kov. Do roku 2023 sa zase zaviazla, že všetky lokality skupiny Epson budú využívať iba 100 % obnoviteľné zdroje energie. Už dnes sa môžu pochváliť solárnymi systémami na výrobu energie na svojich výrobných závodoch.