Kancelária a škola

Tlačiarne Samsung prešli do rúk spoločnosti HP

Spoločnosť Samsung Electronic Co., Ltd. od 1. Novembra 2017 svoju tlačiarenskú obchodnú oblasť a jej pridružené spoločnosti predala do rúk spoločnosti HP Inc. Túto divíziu prevzala spoločnosť HP za 1,05 miliardy amerických dolárov. Nešlo o náhle rozhodnutie,rokovania spoločnosti Samsung a HP začali už minulý rok. O tomto kroku spoločnosť Samsung informovala 12. Septembra 2016 na svojej oficiálnej stránke tlačovou správou, kde oznamuje rozhodnutie správanej rady spoločnosti. Tá schválila predaj tlačiarenskej obchodnej oblasti spoločnosti HP a zároveň zvolala mimoriadne valné zhromaždenia akcionárov, aby schválilo odčlenenie tejto devíze. Spoločnosť Samsung túto transakciu odôvodnila tým, že je súčasťou jej úsilia sústrediť sa na svoje kľúčové oblasti podnikania. Hoci to bližšie nešpecifikovala, pravdepodobne tým myslela výrobu domácich spotrebičov, IT produktov a samozrejme zariadenia z oblasti TV/ Audio a mobilných zariadení.

Aké modely tlačiarní a multifunkcií Samsung prešli pod ochranné krídla spoločnosti HP


Ide o celé portfólio tlačiarní a multifunkčných zariadení spoločnosti Samsung. Laserové multifunkčné zariadenia, ako aj jednoúčelové tlačiarne, farebné aj monochromatické, pre formát tlače A3 a A4. 

Modelová rada

- Samsung MultiXpress
- Samsung  ProXpress 
- Samsung  Xpress
- Samsung CLX

Na stránkach spoločnosti HP je k dnešnému dňu 125 modelov tlačiarní a multifunkčných zariadení Samsung. 

Čo tým spoločnosť Hp získava 

Samsung, tak prinesie do spoločnosti HP množstvo svojich patentov, z ktorých môže HP ťažiť. Okrem laserovej technológie tlače ide aj o zobrazovaciu elektroniku, ako sú displeje. Aj tam má Samsung niekoľko svojich patentovaných technológií. Obchod medzi obidvomi spoločnosťami zahŕňa aj nemalú investíciu Samsungu do nákupu akcií HP. Keďže brand Samsung na tlačiarňach a multifunkciách tohto výrobcu nezmizne z dňa na deň, spoločnosť HP má právo využívať značku Samsung na týchto produktoch ešte po dobu dvoch rokov. Spoločnosť HP si tak samozrejme vylepší svoju pozíciu na trhu v tomto segmente.

Starostlivosť o zákazníka 

Na oficiálnej stránke spoločnosť Samsung v sekcií  tlačiarne a multifunkčné zariadenia informuje o prechode svojej tlačiarenskej obchodnej oblasti na spoločnosť HP s dátumom 1. November 2017. Nechýba tam, ani informácia a odkazy na spotrebný materiál pre tieto produkty, ako aj o informácie o programe spätného odberu, recyklácie náplní Stara podpore plus  servis. Všetky odkazy sú už prepojené na stránky spoločnosti HP.com