Kancelária a škola

Vedeli ste, že existujú tlačiarne na nechty

Úprava nechtov s tlačiarňou Canon Pixma

Dnes sa dá tlačiť nielen rôznymi technológiami, ale aj na rôzne média. Od klasickej tlače na papier, textil, magnetický papier cez 3D tlač, až po tlač do peny kávy alebo na cukrovinky. Vytlačiť si však nechty? To znie zaujímavo. Hneď na úvod musíme poopraviť význam toho vytlačiť si nechty. Nejde totiž o tlač ozajstných nechtov (aj keď s 3D tlačou je aj to možné), ale o potlač na dámske nechty. Ak radi prispôsobujete nechty svojmu štýlu oblečenia alebo nálade, bolo by náročne neustále prelakovanie, úprava v salóne alebo tvorba gélových nechtov. S kompatibilnou tlačiarňou si môžete vytlačiť samolepky na nechty podľa svojho vkusu a nálady. Ako na to? My sme to pre vás zistili. 
 
Čo k tomu potrebujete
 
Aby ste si mohli takéto zaujímavé samolepiace nechty vytlačiť, potrebujete k tomu vhodné papiere,  aplikáciu s názvom Nail Sticker Creator for Canon a kompatibilnú tlačiareň. 
 
Canon NL-101 (Printable Nail Stickers - vytlačiteľné nálepky na nechty)
 
Spoločnosť Canon ponúka originálne (samolepiace) papiere na tvorbu nechtových nálepiek Printable Nail Stickers. Balenie obsahuje sadu 2 listov, každý s 12timi originálnymi nechtovými samolepkami Canon NL-101 na obidve ruky a návod. Cena sa pohybuje okolo 8  až 10 € v závislosti od predajcu.
 
Nail Sticker Creator for Canon
 
Aplikáciu, ktorá je potrebná pre ďalší krok získate bezplatne. V AppStore pre zariadenia s iOS vo verzii 10.0.0 a vyšší a v Google Play Store pre mobilné zariadenia s operačným systémom Android 5.0 a vyšší. 
 
 
 
                                       
 
 
Tlač nechtových nálepiek môžete vykonať na niektorej z podporovaných tlačiarni modelovej rady Canon Pixma. 
 
Zoznam kompatibilných modelov Canon
 
PIXMA TS704, PIXMA TS705, PIXMA TS8250, PIXMA TS8251, PIXMA TS8252, PIXMA TS9540, PIXMA TS9541C, PIXMA TS9550, PIXMA TS9551C
 

Ako funguje tlač na nechty?

 
Tlač nechtov pomocou tlačiarne Canon PIXMA je pomerne jednoduchá, namiesto obvyklého papiera stačí použiť špeciálny papier (vytlačiteľné nálepky na nechty). Vyberte si v aplikácii grafiku, vytlačte, prilepte na nechty, upravte, aby sa zmestili na plochu nechta a nakoniec povrch zafixujte priehľadným lakom na nechty. 
 
Postup – krok po kroku
 
- papier Canon NL-101 umiestnite do adaptéra voliteľného vstupného zásobníka podporovanej tlačiarne
 
- stiahnite si z príslušného obchodu (AppStore, Google Play Store) potrebnú aplikáciu Nail Sticker Creator for Canon 
 
- v aplikácii si viete vytvoriť vlastný návrh, použiť fotografiu, odfotiť si predlohu pomocou fotoaparátu alebo vybrať z predvolených obrázkov
 
- vybrať si môžete aj z predvolených návrhov, ktoré sú v aplikácii rozdelené do niekoľkých kategórií 
 
- priamo v aplikácii je možná úprava farby pozadia, veľkosti a umiestnenie vzoru na nálepku nechtu
 
- stiahnite vytvorený dizajn
 
- vytlačte vytvorené samolepky na nechty 
 
- nalepené, vytlačené nechty upravte zahnutím a opilovaním jemným papierovým pilníkom
 
- zafixujte povrch nalepených nechtov tenkou vrstvou priesvitným lakom na nechty 
 
Na tlači nechtov Canon je skutočne originálne, že môžete doslova použiť akýkoľvek námet, obrázok. Efektné geometrické tvary, kvety, srdiečka alebo fotografiu svojho zvieracieho miláčika. Všetko je na vašej fantázii. Vyfoťte čokoľvek, čo sa vám páči, pridajte to do aplikácie a vytvorte vzhľad, ktorý je úplne na mieru, so všetkými grafickými schopnosťami tlačiarní Canon Pixma.
 

Keď jedna tlačiareň nestačí alebo zaujímavé tlačiarne na nechty

 
O2Nails V11
 
Toto nie je jediný spôsob a jediná tlačiareň, ktorou si môžete potlačiť nechty s originálnym obrázkom. Veľmi obľúbenou bola aj kompaktná, prenosná tlačiareň O2Nails V11. Tá však pracuje na nechtoch odlišnou metódou. Na aplikovaný gélový základ tlačí vzor alebo obrázok priamo  v zariadení, kam vložíte prst. Tlačiareň komunikuje pri prenose predlohy s mobilným zariadením. Rovnako je dôležitá aplikácia  v ktorej si predlohu, vzor, vlastnú grafiku alebo fotografiu upravíte pred tlačou. Prostredníctvom Wi-Fi stačí predlohu zaslať do tlačiarne O2Nails V11 a vykonať tlač na upravený necht. Tlačiareň sa predáva, ako sada zariadenia spolu s gélovými lakmi, potrebnými na úpravu nechtov pred tlačou. Nevýhodou je, že takéto zariadenie môžete používať iba k tomuto procesu, zatiaľ čo kompatibilné tlačiarne Canon Pixma aj pre tlač na iné  média. 
 
 
 
 
Fingernails2Go
 
Ďalšou tlačiarňou, ktorá sme objavili pre tlač na nechty je Fingernails2Go. Vlastne nejde ani o tlačiareň v pravom zmysle slova. Skôr o digitálny stánok. Celý projekt vznikol pred niekoľkými rokmi za podpory spoločností HP, spoločnosťou Tensator Technology Centre. Celý názov zariadenia znie Fingernails2Go Digital Nail Art Kiosk. Ide o dosť veľké zariadenie, ktorého využitie videl výrobca v obchodných centrách a salónoch krásy. Na paneli sa nachádza dotyková  19“ obrazovka pre výber predlohy grafiky. Námet na potlač nechtov môže užívateľ čerpať z bohatej databázy prednastavených predlôh v rôznych kategóriách. Pre vlastnú predlohu existuje možnosť odfotenia sa zabudovanou webkamerou v zariadení alebo pomocou prenosu USB kľúčom do USB portu na digitálnom stánku. Po výbere stačí vložiť ruku do otvoru zariadenia, kde ďalšia kamera sníma tvar ruky a nechtov. Posledným krokom je potvrdenie výberu a o ostatné sa už postará integrovaná, tepelná, atramentová tlačiareň HP SI-1100. Tá potlačí nechty špeciálnym atramentom najprv základnú vrstvu spolu s ochrannou priehľadnou vrstvou. Proces tlače trvá 2- 3 sekundy.  Životnosť bez krycieho laku trvá 3 - 5 dní. Ak použijete zafixovanie priesvitným lakom vydržia vám nechty 10  - 14 dní. Odstránenie je jednoduché, ako v prípade klasického laku a postačí  k tomu odstraňovač laku. Co je super, že potlač si môžete nechať aplikovať aj na gélové nechty. Cena? Zatiaľ sme nenašli Kiosk na Slovensku, ale približná cena sa pohybuje 0,16 € za necht. Samotné zariadenie je dosť veľké a výrobca ho chce poskytovať, ako službu vo veľkých centrách, kde si zákazník jednoducho nechá nechty potlačiť. 
 
Nailbot
 
Nailbot je ďalšia z tlačiarní na nechty od spoločnosti Preemadonna, ktorá sa zrodila, ako projekt  v Kickstarteri. Spoločnosť založila Pree Walia. Garantuje rýchlosť tlače 5 sekúnd v spojení s mobilným zariadením. Čo všetko Nailbot ponúka? Rýchlu tlač, odolnosť trvajúcu niekoľko dní, možnosť odstránenia potlače klasickým odlakovačom na nechty. Výber zariadenia v troch farebných verziách: rúžová, fialová a tyrkysová. Podpora operačných systémov Android a iOS. Aj v tomto prípade je potrebné najprv naniesť na nechty základný farebný lak, vybrať si pomocou aplikácie námet na tlač alebo si vytvoriť vlastnú predlohu z fotografie alebo grafiky. Ruku vložíte do otvoru tlačiarne a o pár sekúnd máte nechty potlačene. Tento projekt vznikol približne pred 3 rokmi a zariadenie je už vo svojej druhej verzii. 
 
3D nechty  The Laser Girls
 
Nápad tlačiť 3D nechty sa zrodil v hlavách dvoch žien. S nástupom 3D tlače a s príchodom laserových 3D tlačiarní do domácnosti sa dizajnérky Sarah C. Awad a Dhemerae Ford rozhodli tlačiť 3-rozmerné nechty. Tento zaujímavý nápad zastrešili spoločnosťou The Laser Girls a z predaja 3D nechtov si urobil celkom výnosný biznis. 3D nechty pod ich značkou nájdete v Shapeways shope.
 
 
 
 
Digitálna tlačiareň na nechty Kunhewuhua
 
Veľmi vydarenou je aj digitálna tlačiareň Kunhewhua, ktorá prešla niekoľkými inováciami od prvej verzie. Zaujímavosťou je, že dokáže tlačiť na 5 prstov naraz. Má síce o niečo väčšie rozmery, ale vďaka veľkej dotykovej obrazovke je ovládanie veľmi pohodlné. Nechýba podpora Wi-Fi na prenos vami zvolenej fotografie alebo obrázku do tlačiarne. Cena je o niečo vyššia, ale v malom alebo stredne veľkom nechtovom štúdiou by sa uživila. Za hodinu dokáže potlačiť 200 až 240 nechtov a to s 5timi rôznymi obrázkami. Môžete pridávať text a vhodná je dokonca aj na nechty na nohách. 
 
Prenosná nechtová tlačiareň TUOSHI NP10
 
Celkom zaujímavou je aj prenosná tlačiareň na nechty Tuoshi NP10. Skoro rovnakým princípom, ako predošlé tlačiarne tlačí na prírodné aj umelé nechty. S hmotnosťou 8 kg je vhodná aj na prenášanie. Má jednoduché ovládanie a veľmi dobru online databázu grafických návrhov.
 
Vráťme sa k bežným tlačiarňam. Okrem podporovaných tlačiarní Canon Pixma, by sme si dokázali vytlačiť predlohu na nechty aj inými zariadeniami. Stačí ak obsahujú voliteľný zásobník s adaptérom na potlač CD a podporujú tlač na samolepky a samolepiace etikety. Návrh by sme si dokázali urobiť v niektorej z aplikácii na tvorbu dizajnu nechtov alebo o niečo prácnejšie v grafickom programe. Problémom by bolo trafiť sa na prvýkrát do správnej veľkosti predlohy na necht. Ďalšie kroky by boli zhodné s postupom pre Printable Nail Stickers, nalepiť, opilovať a zafixovať priesvitným lakom na nechty. Otázny je však  konečný výsledok, životnosť takejto potlače na nechty a čas, ktorý by nás to stálo. Preto, ak máte doma niektorý z podporovaných modelov tlačiarne Pixma Canon a dámu, ktorá túži po zmene nechtov, za vyskúšanie to stojí.