Kancelária a škola

Spoľahlivý batoh na notebook

Vyberáme batoh na notebook pre študenta

Máme tu začiatok nového školského roka a to je nákup všetkého potrebného pre školákov. Okrem klasického školského batohu, budete možno potrebovať aj batoh na prenášanie notebooku alebo tabletu. Na strednej a vysokej škole je bežné používanie tabletu alebo notebooku, ako súčasť vyučovania. Každodenné prenášanie v ruke a bez ochrany, nie je pohodlné a už vôbec nie bezpečné. Našťastie aj na to výrobcovia dávno mysleli. Dnes nájdete na trhu batohy, tašky a puzdrá pre notebooky a tablety v bohatej ponuke. Ako si vybrať správny batoh na notebook alebo tablet na každodenné prenášanie? Čo by mal spĺňať a podľa čoho vyberať? Poradíme vám, ako na to.

Veľkosť batohu vs veľkosť notebooku

V prvom rade sa musíte riadiť veľkosťou vášho notebooku alebo tabletu. Tá je udávaná v palcoch uhlopriečky displeja. Ak máte notebook s uhlopriečkou o veľkosti 15,6“ aj batoh alebo taška musí spĺňať tento parameter. Preto, tento údaj batohu, voľte podľa údaja veľkosti notebooku. Čím je uhlopriečka menšia a zariadenie menšej veľkosti, tým sú možnosti väčšie. Pre tablet vám postačí ochranné puzdro na prenášanie, pre menší macbook alebo notebook štýlová taška. Pre väčšie notebooky je vhodnejší batoh alebo kvalitnejšia polstrovaná taška s väčším objemom.

Zhotovenie, materiál a úložný priestor

Ďalšou vecou na ktorú sa je potrebné zamerať je materiál, jeho nosnosť a pevnosť. Pri notebooku o väčšej hmotnosti je dobré zvoliť kvalitný a pevný materiál. Pre ľahké tablety vám postačí neoprénové puzdro, ktoré ochráni displej. Konštrukcia a celkové zhotovenie je preto dôležité. Plusom je materiál, ktorý je odolný, dobre udržiavateľný a pevné dno. Kvalitný batoh by mal mať vnútri polstrovanie a predelenú časť na notebook. Nemali by chýbať vnútorné popruhy na upevnenie, aby bol notebook pri prenášaní dobre ukotvený. Zadná časť batohu by mala byť vystužená pre pohodlné nosenie aj ťažších, väčších notebookov. Pri taškách je dôležitý polstrovaný popruh na plece. Dobrý batoh má niekoľko oddelených vreciek. Tie môžu byť vonkajšie aj vnútorne s dobrým prístupom. Využijete ich podľa potreby pre média, káble, nabíjačku, ale aj pre počítačovú myš alebo mobil. Ak využívate hromadnú dopravu pri ceste do školy, oceníte dobre chránené (kryté) zipsy, aby bol váš notebook bezpečné chránený pred cudzími rukami.

Komfort a bezpečnosť

Samozrejme, že záleží na tom, aby sa vám batoh pohodlne nosil. K tomu všetkému prispeje materiál, rozloženie a pevnosť. Ďalšou vecou je dizajn a farebné prevedenie. To si samozrejme vyberáte podľa vlastného vkusu. Ak netúžite po pestrých, dobre viditeľných farbách, zvoľte si batoh, ktorý má reflexné prvky. Pri tmavých batohoch ich oceníte hlavne v skorých ranných alebo večerných hodinách.

 

Máme pre vás niekoľko tipov pre dobrý batoh na notebook a tablet

 

Batoh na notebook

Nás zaujal batoh v čiernom farebnom prevedení. Materiál je kombinácia polyesteru, polyethylenu a nylonu. Povrch je pogumovaný, vode odolný a veľmi dobre udržiavateľný. Pre čistenie stačí použiť handričku a vodu. Veľkosť batohu je vhodná pre notebook 15,6“. Má oddelený priestor pre notebook a priestor pre dokumenty, média, príslušenstvo. Na bočnej strane sa nachádza prístup pre USB. Pomocou vlastnej powerbanky si z batohu môžete cestou nabíjať mobil alebo mp3 prehrávač. Veľmi dobre je riešená ochrana. Zipsy a vrecká sú kryté a tak môžete bezpečne cestovať, bez toho, aby sa niekto ľahko dostal do vášho batohu. Zadná časť je pevná, polstrovaná pre pohodlné nosenie. Polstrované sú aj aj širšie nastaviteľné popruhy. Tento kvalitný, minimalistický batoh sa predáva za dostupnú cenu a vhodný je študentov na každodenné prenášanie notebooku. 

Taška na macbook

Ak vlastníte 13“ macbook hodí sa vám na prenášanie kvalitná taška. Nám padla do oka pekná, elegantná taška Golla model Polaris Coal. V príjemnom slim prevedení v decentnej čiernej farbe s hnedými koženými akcentmi pôsobí veľmi štýlovo. Vhodná je pre mladých mužov, ale aj dámy. Má kvalitné spracovanie, zhotovená je z kvalitného polyesteru. Rukoväť je obtiahnutá kožou, ktorá je príjemná na dotyk. Oddelená časť na macbook je polstrovaná. Taška má menšie vrecká na príslušenstvo, ale veľa do nej toho nedáte. Skôr nejaký ten kábel a USB kľuč alebo zošity. Povrch je dobre udržiavateľný a veľmi ľahko sa čistí.

Puzdro na tablet

Pre tablet s uhlopriečkou 7“ - 10“ môžete vybrať cenovo veľmi dostupné obaly z neoprenu alebo polyesteru na zips. Ochráni tablet, hlavne displej pred poškodením. Nezaberie vám veľa miesta, ak ho chcete nosiť vo veľkom batohu. Ak hľadáte puzdro na tablet pre samostatné nosenie vhodný je aj vystužený obal z plátna s vreckami alebo kožený uzatvárateľný obal. Niektoré z nich sa dajú použiť aj ako stojan a majú magnetické zatváranie, pomocou ktorého displej automaticky zhasne po zatvorení.

 

Špeciálny tip

Ako špeciálny tip máme pre vás zaujímavý batoh Powerup so vstavanou veľkokapacitnou batériou. Tento originálny batoh je  optimalizovaný kapacitou batérie hlavne pre notebooky HP, ktoré dokáže nabiť do plnej kapacity. Ani iné notebooky alebo tablety mu nerobia problém. Veľkosťou objemu pokryje potreby notebookov až do veľkosti 17,3“. Tmavosivé farebné prevedenie v kombinácii s koženou rukoväťou pôsobí veľmi pekne. V balení nájdete okrem batohu aj káble a adaptéry.  

 

Notebook alebo tablet je dnes už povinná výbava študenta. Okrem toho, že je to drahšie zariadenie, sú v ňom aj osobné dáta a školské zadania, ktoré si zaslúžia ochranu. Pred mechanickým poškodením ich batoh, taška alebo puzdro veľmi dobre ochránia. Ďalším benefitom je pohodlné prenášanie.