Kancelária a škola

5 dôvodov prečo si kúpiť tlačiareň s tankovým systémom

V dnešnej dobe nie je problém zakúpiť si tlačiareň. Bohatá ponuka na trhu vám dáva priestor na výber podľa vlastných preferencií. Dlho sa držali v záujme spotrebiteľov atramentové tlačiarne a multifunkcie. Ich popularitu zatienili laserové tlačiarne v čase, keď ich cena rapídne klesla a stala sa prijateľnou aj pre domáceho používateľa a malé firmy. V súčasnosti má spotrebiteľ na výber medzi atramentovými tlačiarňami s kazetami, laserovými alebo LED zariadeniami s tonerovými kazetami alebo atramentovými tlačiarňami s tankovým systémom dopĺňania atramentu. My sme sa pozreli na to, prečo by ste si mali v dnešnej dobe kúpiť práve posledné menovanú tlačiareň alebo multifunkciu. Našli sme pre vás minimálne 5 dôvodov pre túto voľbu.


Kvalitné výtlačky s nízkymi nákladmi

Aktuálne modely tlačiarní s tankovými zásobníkmi atramentu sa líšia dizajnom, veľkosťou, niektorými funkciami tlače a výrobcom. No v podstate majú všetky jedno spoločné a tým je vysoká kvalita výtlačkov a nízke náklady tlače. Do domácnosti, pre Home Office alebo aj do malej firmy sú to veľmi výhodne zariadenia, ktoré pri veľmi nízkej cene za atrament produkujú kvalitné výtlačky porovnateľné s výtlačkami na laserových tlačiarňach. Takže prvým a najdôležitejším dôvodom pre vás môže byť práve cena spotrebného materiálu. Na tom veľa veľmi  cenovo dostupných a kvalitných tlačiarní stráca. Zakúpite si model tlačiarne za nízku cenu, no náklady za nákup náplní zvýšia cenu tlače 1 strany. Rovnako môžete dopadnúť aj pri veľmi kvalitnej tlačiarni, ak cena za tlač 1 strany je neprimerane vysoká. Najdôležitejšom faktorom, ktorý môže ovplyvniť celkovú cenu nákladov tlače je práve cena náplní. Atramentové fľaštičky do tlačiarní s tankovým systémom sú oveľa lacnejšie, než je tomu pri atramentových alebo laserových kazetách. Body získavajú aj za vyššiu vyťaženosť na jedno doplnenie.


Pohodlné dopĺňanie atramentu do zásobníkov

Druhý dôvod by mohol zaujať tých, ktorí majú problém s výmenou atramentových kaziet a po výmene majú vždy trochu atramentu na prste. Tlačiarne s tankovým zásobníkom majú jednoduchý systém doplnenia atramentu do samostatných nádržiek. Fľaštičky s atramentom z ktorých sa atrament dávkuje do nádržiek sú riešené proti vyliatiu náplne pomimo. Celý systém fľaštičky je poistený unikátnym uzáverom a doplnenie prebieha podtlakom, aby sa atrament dostal priamo do nádržky tankového zásobníka. Dokonca aj pri odskrutkovaní uzáveru a otočení fľaštičky sa atrament nedostane náhodne von mimo nádržku. Niektoré typy fľaštičiek sú navrhnuté tak, aby eliminovali riziko náhodného preplnenia atramentu do nádržky. V momente keď je nádržka zásobníka plná prestanú dopĺňať atrament. Tento spôsob dopĺňania šetrí čas, nespôsobuje žiadne problémy a nečistoty pri dopĺňaní.

 

               


Rýchlosť tlače

Pri tlačiarňach s tankovým zásobníkom sa dnes už nemusíte obávať nízkej rýchlosti. V podstate majú všetky modely moderných tlačiarní dostatočnú rýchlosť tlače. Rozdiely môžete zaznamenať pri modeloch pre domáce používanie a medzi výkonnými zariadeniami do veľkých kancelárií. Pre každú skupinu tlačiarní sú však tieto rýchlosti veľmi dobre optimalizované. Ak si zakúpite model do domácnosti alebo pre Home Office rýchlosť tlače vám bude vyhovovať. Doby keď ste museli čakať na výtlačok neprimerane dlhý čas sú už dávno preč.


Bezdrôtová konektivita štandardom

Používatelia vyhľadávajú tlačiarne s podporou bezdrôtového pripojenia a rýchlej tlače z mobilných zariadení. Dnes už drvivá väčšina tlačiarní a multifunkcií s tankovým systémom túto funkciu podporuje. Pri drahších modeloch je samozrejmosť, že ponúkajú bezdrôtové pripojenie a pripojenie do LAN siete. Niektorí výrobcovia pridávajú Bluetooth alebo NFC rozhranie. Bezdrôtová konektivita je dnes už štandardom aj pri základných modeloch za dostupnú cenu. Plusom je rýchle pripojenie (bez potreby ďalšieho prepájania káblom) a tlač dokumentov z rôznych zdrojov. Okrem tlače fotografií alebo dokumentov z mobilných zariadení získate rýchly prístup k dokumentom v cloudových službách. Skoro všetky tlačiarne s podporou tlače z mobilných zariadení sú kompatibilné s iOS a Androidom.


Podpora médií

Ak sa rozhodnete pre nákup tlačiarne s integrovaným tankovým zásobníkom nemusíte sa obávať, že nezískate tlač bezokrajových fotografií alebo nebudete mať podporu širokej škály médií. Atramentové tlačiarne dokážu tlačiť nielen na rôzne typy papiera, vrátane niekoľko druhov fotopapiera (lesklý, pololesklý, matný), ale aj na špeciálne textúrovanú papiere, magnetický papier a samozrejme na kartón a vizitky. Výnimkou nie sú ani špeciálne nažehľovacie fólie. Záleží to vždy od daného modelu tlačiarne alebo multifunkcie.


Bonusové dôvody

Aby sme posilnili dôvody prečo kúpiť atramentovú tlačiareň s tankovým systémom pridávame jednouché ovládanie. Všetky dostupné modely, ktoré dnes v ponuke predajcov nájdete vie nastaviť a ovládať aj menej zdatný používateľ. Dizajn a kompaktná veľkosť sú vlastnosti, na ktoré výrobcovia berú veľký ohľad. Ani pri menšej tlačiarni neprídete o dobrý výkon a kvalitu tlače. Na veľmi dobrej úrovni a to pri všetkých druhoch tlačiarní a multifunkcií je ergonómia. Tá ide ruka v ruke s moderným, štýlovým dizajnom. Pri tlačiarni s tankovým zásobníkom oceníte pohodlný prístup k nádržkám na atrament a ich priehľadnosť, ktorá vám dovoľuje vizuálne sledovať stav atramentu. Naozaj toho nie je málo, čo vás môže dnes presvedčiť k nákupu tankovej tlačiarne. 


Nakoniec sme urobili rýchly prehľad najpredávanejších náplní do tlačiarní s tankovým systémom. Najžiadanejšie sú fľaštičky s atramentom Canon GI-490 BK/ C/ M/ Y pre tlačiarne Canon PIXMA G1400, G1410, G2400, G2410, G3400, G3410, G4400, G4410. Za nimi nasledujú atramenty čierny, azúrový, purpurový a žltý s označením Epson 103 EcoTank pre tlačiarne Epson L1110, L3110, L3111, L3150, L3151. O tretie miesto v predajnosti sa delia atramenty Brother BT-6000 BK a BT-5000 C/ M/ Y pre modely tlačiarní Brother DCP-T300, DCP-T500W, DCP-T700W a atramenty HP GT51 (čierny) a farebné atramenty HP GT52 (azúrový, purpurový, žltý). Tie sa používajú v modeloch tlačiarní HP DeskJet GT 5800, GT 5810, GT 5820 a HP Ink Tank 315, Ink Tank 415 Wireless.