Kancelária a škola

iF Design Awards 2021

Spoločnosť iF International Forum Design GmbH so sídlom v Hannoveri vyhlásila víťazov pre rok 2021. Ocenenie si odniesli aj tlačiarne a projektory spoločnosti Epson. Ocenenie iF Design Award vzniklo v roku 1953 a ide o celosvetovo uznávané a jedno z najprestížnejších ocenení, ktoré sa týka dizajnu v oblasti inovatívnych priemyselných výrobkov. Hodnotené produkty sú porovnávané na základe širokej škály kritérií. Sleduje sa praktická stránka, kvalita vyhotovenia, funkčnosť, použiteľnosť, bezpečnosť, estetická stránka, celkový dizajn. Zohľadňujú sa environmentálne štandardy, ale aj inovácie. Ročník 2021 absolvovalo 10 000 návrhov z celkovo 52 krajín a regiónov. Porotu tvorilo 98 členov z radov odborníkov z celého sveta. Spoločnosť Epson získala ocenenia hneď za niekoľko svojich výrobkov.


Medzi ocenené produkty Epson patria

Profesionálne fotografické tlačiarne Epson SC-P900/ SC-P906/ SC-P700/ SC-P706

Ide o fotografické atramentové tlačiarne, ktoré podporujú tlač formátov A2 extra a A3 extra. Prinášajú vynikajúcu fotografickú kvalitu tlače, výborné kompaktné rozmery s mimoriadnou expresívnou silou pre profesionálnych fotografov aj nadšencov kvalitnej fotografie. Výrobca sa zameral na kvalitu, veľkosť zariadenia a použiteľnosť. Práve tieto tlačiarne sú vlajkovými modelmi spoločnosti.

 

zdroj foto: epson.com


Veľkoformátové tlačiarne Epson R5000/ R5000L, SCR5070/ SCR5070L

Tieto tlačiarne sú prvými modelmi s revolučnými Resin atramentmi na báze vody a organickej živice. Sú skonštruované s dorazom na pohodlnú manipuláciu s médiami a technológiou pre mimoriadnu kvalitu tlače. Zlepšením prešiel aj environmentálny výkon a produktivita. Cieľom dosiahnuť vynikajúce výsledky v oblasti životného prostredia použil výrobca systém na báze vody a  organickú živicu s obsahom málo prchavej organickej zlúčeniny (VOC). Náplne sú dodávané v cenovo výhodných vreckách, tým dochádza k zníženiu odpadu asi o 80 % oproti štandardným atramentovým kazetám. Pre vyššiu produktivitu umožňuje živicový atrament nielen vynikajúcu kvalitu tlače so širokou farebnou škálou, ale rýchlo uschne, čím poskytne výstup tlače v krátkom čase. Tento atrament sa tiež môže pochváliť vynikajúcou kompatibilitou s médiami a podporuje širokú škálu médií okrem PVC. Tlačiarne sú dodávané so softvérom, ktorý poskytuje prístup k stiahnuteľným súborom „EMX“, aby sa urýchlila výroba. Použité sú tlačové hlavy PrecisionCore, ktoré zabezpečujú trvalú prevádzku s konzistentnými a presnými farbami.

 

zdroj foto: epson.com


Tlačiareň účteniek s pripojením tabletu

Táto tlačiareň účteniek umožňuje pripojenie k tabletu a ľahké zostavenie POS systém tabletu. Tlačiareň je navrhnutá tak, aby boli káble úhľadne obsiahnuté v hlavnej jednotke a s kompaktnou výškou, ktorá neruší interakcie so zákazníkmi.


Mini laserový projektor EF-12

Generácia tejto doby aktívne sleduje filmy a videá online. Práve ocenený model EF-12 bol navrhnutý pre potreby tejto generácie. Mnoho užívateľov uprednostňuje minimalizmus tým, že udržuje svoj domov jednoduchý a prehľadný, vďaka čistému a jednoduchému štýlu mini projektora. Minimalistickým, moderným dizajnom a kompaktnou veľkosťou zapadne do každého priestoru a dokáže premietať v 150“ takmer na akýkoľvek povrch. Výrobca dokázal nielen dizajnom, ale aj praktickým ovládaním urobiť krok k užívateľovi, ktorý nehľadá zložité zariadenie, ale jednoduchosť a pohodlie pri používaní. K tomu prispieva funkcia Plug and Play.

 

zdroj foto: epson.com


Inteligentný laserový projektor Epson EpicVision EH-LS300B/ EH-LS300W

Domáci projektor Epson EpicVision EH-LS300 je vybavený objektívom s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou. Ak chcete vytvoriť domácu projekciu s obrazovkou až 120 palcov, stačí vám  umiestniť projektor pred stenu. S laserovým zdroj svetla 3 600 lúmenov si dokážete vychutnať živý obraz aj v svetlejšom priestore. K tomu  2.1-kanálový reproduktorový systém vo vynikajúcej kvalite zvuku s realistickým 3D priestorovým ozvučením. To všetko vytvoril výrobca v unikátnom dizajne a čistom štýle.

 

zdroj foto: epson.com


Digitálny signage projektor EB-L255F/ EB-L250F/ EB-L200W

Tieto projektory dokážu premietať ostré a živé obrazy v dobre osvetlených priestoroch. Predchádzajúce modely používali svetelný zdroj lampy, ten určitým spôsobom obmedzoval projekčné uhly. Modely EB-L255F/ EB-L250F/ EB-L200W majú laserový zdroj svetla, ktorý takéto obmedzenia eliminuje. Preto umožňuje používanie aj pri iných formách, ako je priestorové rozmiestnenie. Projektor poskytuje svetelný tok 4 500 lúmenov s technológiou 3LCD. Plusom je mimoriadna kompaktnosť a škálovateľná veľkosť plochy s uhlopriečkou až do 500“ s rozlíšením Full HD. Výhodou je, že laserový zdroj svetla má oveľa väčšiu životnosť a tým je vhodný pre dlhodobú prevádzku.