Tonery a náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Kancelária a škola
IT a Elektronika
Akcie a zľavy

Užitočné tipy na vytváranie profesionálnych výtlačkov

Bez ohľadu na to, v akom odvetví sa pohybujete, z profesionálnych výtlačkov môže mať úžitok každý. Môžete pracovať v realitnom priemysle, vo verejnej správe alebo dokonca v svadobnom priemysle a vo všetkých troch prípadoch potrebujete tlačené materiály pre každý projekt. Či už je to inzercia, vedenie kampane alebo plánovanie svadby klienta. Tlač je jedným z vašich nástrojov úspechu. Aj keď tlačíte niečo, čo nesúvisí s obchodom aj tak chcete, aby vaše výtlačky vyzerali maximálne profesionálne.

 

Vytlačiť niečo jednoduché, ako sú napríklad vizitky, sa môže zdať komplikované, najmä pokiaľ ide o vlastné navrhovanie súborov. V skutočnosti je to oveľa jednoduchšie, ako si myslíte. Len si musíte byť vedomí určitých vecí a mať trpezlivosť naučiť sa koncepty a podľa toho ich aplikovať. V tomto príspevku sa s vami podelíme o užitočné tipy, ako si môžete vytlačiť svoje vlastné profesionálne vyzerajúce materiály, ako sú vizitky, pohľadnice, pozvánky, letáky a mnoho ďalšieho. V skutočnosti sa tieto rady vzťahujú na takmer každý typ tlače, na ktorý si spomeniete.

 

Rozhodnite sa, ktorú platformu použijete na vytvorenie svojho dizajnu

Po prvé budete chcieť preskúmať svoje možnosti, pokiaľ ide o platformy dizajnu, medzi tie najvýznamnejšie patria Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign a Canva. Vaše rozhodnutie by malo byť založené na viacerých faktoroch, ako sú vaše osobné možnosti dizajnu, typ dizajnu, ktorý plánujete vytvoriť  a koľko času a finančných prostriedkov máte na dosiahnutie svojho cieľa. Existuje množstvo platforiem, ktoré zohľadňujú všetky tieto faktory. Vezmime si napríklad Adobe Photoshop je najpoužívanejší medzi profesionálmi a má veľa užitočných funkcií pre tých, ktorí poznajú aplikáciu. Nevýhodou Photoshopu je, že učenie trvá dlhšie a nie je to zadarmo. Ak teda v žiadnom prípade nie ste skúsený dizajnér, naozaj by ste sa nemali cítiť pod tlakom používať pokročilú aplikáciu, ako je Photoshop. Pre začiatočníkov, existujú bezplatné a užívateľsky viac prívetivé platformy, ako napríklad Canva, kde si môžete ľahko navrhnúť svoje vlastné tlačové súbory. Majú dokonca predpripravené šablóny, ktoré môžete mierne upraviť a vytvoriť si vlastné.

 

 

zdroj foto: canva.com

 

Ako pomôcku pre presnosť použite šablónu konkrétneho produktu

Šablóny sú pevnou formou uistenia pre vaše výtlačky. Každá jedna z našich veľkostí produktov má na stiahnutie šablóny tlače, ktoré môžete (a mali by ste) použiť pri navrhovaní alebo nastavovaní tlačových súborov. Pokyny sú mimoriadne užitočné, keď sa používajú ako dočasné prekrytie vášho návrhu. Pomocou šablón presne vidíte, kde budú vaše výtlačky orezané, aby ste mohli umiestniť všetky dôležité prvky do určenej oblasti. 

 

Dizajn vo farebnom režime CMYK

Väčšina výtlačkov vyžaduje na tlač farebný režim CMYK. Samozrejme, ak svoje súbory navrhujete v RGB, naše systémy tlačiarní sú dostatočne inteligentné na to, aby ich previedli za vás. Výsledok farieb tlače však bude pravdepodobne vyzerať inak ako to, čo ste si predstavili na monitore. Preto je dôležité, aby ste svoje súbory skonvertovali vopred a mohli ste si predstaviť presnejšiu farebnú paletu pre svoje konečné výtlačky.

 

 

Pre inšpiráciu si pozrite výtlačky iných 

Ak ste uviazli v dizajnovom stereotype, vždy je užitočné pozrieť sa aj na iné nápady, aby ste získali určitý prehľad o tom, ako by ste chceli vyjadriť svoju vlastnú víziu. Nehovoríme, že by ste mali niečo kopírovať kúsok po kúsku, ale slušná dávka inšpirácie pochádza z nápadov odvodených od práce iných ľudí.

 

Aké dôležité je vysoké DPI

Pokiaľ ide o online obrázky a návrhy, 72 DPI je dosť, ale tlač je úplne iný zápas. Musíte sa uistiť, že vaše výtlačky majú aspoň 300 DPI. Čo je DPI? DPI znamená „Dots Per Inch“,  čo je miera rozlíšenia. Čím väčšia je hustota bodov, tým vyššie bude rozlíšenie tlače. 

 

Uspokojte sa len so súbormi s vysokým rozlíšením

Ak je na obrazovke rozmazaná, vytlačená bude ešte rozmazanejšia. Neuspokojte sa s nekvalitnou fotografiou, najmä ak je vaším cieľom pri tlači zvýrazniť tento prvok vášho dizajnu. Tieto znalosti vám umožnia venovať väčšiu pozornosť kvalite fotografie predtým, ako začnete navrhovať svoje súbory. 

 

Uistite sa, že prvky sú v celom dizajne konzistentné

Naozaj musíme povedať, že  konzistencia je kľúčová. Pokiaľ ide o veľkosť, farby, hrúbku atď. Všetko o vašom dizajne by malo byť konzistentné. Jedna nezrovnalosť bude extrémne viditeľná v konečnom tlačenom produkte. 

 

Načrtnite všetky svoje písma

Tento krok nie je vždy potrebný, ale vždy je užitočný, najmä ak používate dizajnovú platformu s vrstvením a zložitosťou, ako je Adobe Illustrator. Obrys vašich písiem v podstate znamená premenu textu na objekt, takže keď odošlete súbory na tlač, nebudú žiadne problémy s chýbajúcim textom. Pravdepodobne sa čudujete, ako je to vôbec možné. Boli by ste prekvapení, koľko prázdnych súborov alebo chýbajúcich slov sa objaví nakoniec v postprodukcii. Všetko preto, že konkrétne použité písmo nebolo správne načítané tlačiarňou. Načrtnutím celého textu zabezpečíte, že sa vám to nestane. 

 

Spustite test na domácej tlačiarni

Aj keď nemusíte nevyhnutne vidieť, ako budú vaše výtlačky vyzerať z hľadiska farieb, tlač na domácej tlačiarni vám umožní vidieť proporcie a rozloženie vášho súboru, aby ste ho mohli upraviť. Keď navrhujete niečo také dôležité, ako je poštová zásielka alebo pozvánka na svadbu, chcete mať všetky komponenty správne. Po tom, čo ste videli svoj súbor vytlačený cez domácu laserovú alebo atramentovú tlačiareň máte istotu. 

 

Nepodceňujte výber typu papiera

Výber papiera má veľký dopad na konečný dizajn. V niektorých prípadoch môže typ papiera výtlačku pokaziť váš návrh. Ak si nie ste istí, aký papier vybrať, najlepšie urobíte, ak sa presvedčíte pomocou vzorových výtlačkov. Vďaka tomu dokážete zúžiť výber papiera na ten, ktorý je vhodný pre váš konkrétny tlačový projekt. Môžete porovnať hrúbku, farbu, textúru, povrchovú úpravu a ďalšie možnosti, napríklad či daný papier obsahuje alebo neobsahuje popisovateľný povrch.

 

Objednajte si svoje výtlačky hromadne

Objednať si viac znamená dve veci a to: predísť rýchlemu vyčerpaniu zásob a lepšia cena. Najmä v prípade výtlačkov, ktoré vám majú vydržať dlho, ako sú napríklad vizitky, objednávajte hromadne. Budete mať pokryté širšie obdobie, kým budete musieť znova objednať. Vždy je dobré mať po ruke niečo navyše, ako rýchlo  minúť, pretože ste si mysleli, že vám určitý objem stačí.

 

zdroj: blog-gotprint.com