Kancelária a škola

Vianočné darčeky do kancelárie

Hľadáte praktické vianočné darčeky pre svojich zamestnancov, kolegov do kancelárie alebo pre najbližších, ktorí využívajú aj prácu z domu? Máme pre vás pár dobrých tipov

Tlačiareň alebo multifunkcia

Investícia do darčeka v podobe multifunkcie alebo tlačiarne je síce vyššia, ale ide o darček, ktorým potešíte celú rodinu alebo kolektív zamestnancov.

Našimi tipmi sú:

Výhodný nákup - Dobrý pomer kvality a ceny

HP LaserJet Pro M28w je novinka roku 2018 s ktorou prišiel výrobca HP. Ide o monochromatickú multifunkčnú tlačiareň, ktorá tlačí laserovou technológiou v rozlíšení 600 x 600 Dpi, rýchlosťou 18 strán za minútu. Okrem rýchleho štartu tlače 8,2 sekúnd pre prvý výtlačok, má postačujúci vstupný zásobník s kapacitou 150 listov a výstupný 100 listov. Okrem tlače ponúka aj kopírovanie a skenovanie. Nepodporuje síce automatickú obojstrannú tlač, iba manuálnu, ale má podporu bezdrôtového pripojenia a tlače z mobilných zariadení. Kvalita tlače ja na veľmi dobrej úrovni a čo je dôležité, to sú nízke náklady na tlač.

Canon Pixma G3410 patrí medzi obľúbené modely z rady atramentových tlačiarní. Vďaka tankovému zásobníku dokáže tlačiť väčší objem tlače bez častého dopĺňania atramentových náplní. Samotné dopĺňanie atramentu je pohodlné z náhradných fľaštičiek. Zariadenie ponúka okrem farebnej tlače v rozlíšení 4 800 x 1 200 Dpi aj funkciu kopírovania a skenovania. Ani tejto multifunkcii nechýba podpora bezdrôtového pripojenia pomocou Wi-Fi a možnosť tlače z mobilných zariadení.

Darček pre náročnejších

Canon i-SENSYS MF633Cdw je laserová multifunkcia, ktorá má pozitívne hodnotenia od užívateľov. Cena je vyššia, ale vzhľadom k výkonu, vysokej kvalite tlače a výbornej konektivite a funkčnosti, si ju zaslúži. Zaujme nielen moderným dizajnom, ale aj prepracovaným užívateľským prostredím, krásnym veľkým displejom pre komfortné ovládanie a samozrejme vysokou kvalitou tlače. Tento model tlačí laserovou technológiu s rozlíšením tlače 1 200 x 1 200 Dpi a to nielen čiernobielo, ale aj farebne. Za minútu vytlačí 11 strán vo farebnom režime a 18 strán A4 v čiernobielom režime. Obsahuje automatickú obojstrannú tlač a podávač na 50 listov. Má široké možnosti nastavení nielen pre tlač, ale aj pre kopírovanie, skenovanie a fax. Ani konektivitou nie je pozadu. Okrem klasického pripojenia k pc môžete tento model zapojiť do LAN siete alebo používať bezdrôtové pripojenie pomocou Wi-Fi a s tým všetky výhody tlače z mobilných zariadení a cloudových služieb. Ako bonus má táto multifunkcia možnosť zabezpečenia tlače pomocou PIN kódu, čo je v dnešnej dobe, hlavne pri tlači v sieti veľké plus.

Tlačiareň k notebooku

Toto zariadenie je praktická hlavne z dôvodu malých rozmerov a možnosti napájania aj z batérie. Nielen pre malo-podnikateľov na cestách, ale aj do malých priestorov domácej kancelárie je to dobrá voľba. Na našom trhu ich nie je veľa, ale veľmi dobre sa predávajú modely HP OfficeJet 252 Mobile AiO, Canon Pixma IP 110 a Epson WorkForce WF-100. Ako vidíte zastúpené sú značky tých najlepších výrobcov a vybrať je z čoho.

Skartovačka

Nikdy nepodceňujte likvidáciu papierov s osobnými údajmi. Tento darček nemôže sklamať nikoho. Lebo v dnešnej dobe by mal byť súčasťou nielen každej kancelárie, ale už aj domácnosti. Rôzne výpisy, úradné listy sú nositeľmi osobných údajov, ako sú mená, adresy, telefónné čísla a niekedy aj rodné čísla a značenie identifikačných preukazov. Nič s toho by sa nemalo dostať do koša a následne do odpadu. Skartovacie zariadenia sa dnes dajú zakúpiť za dostupné ceny a ich dizajn je čoraz príjemnejší. Ak sa rozhodnete pre takýto darček na výber máte dostatok modelov v rôznych cenových skupinách a úrovniach skartácie. Pre domácnosť si vystačíte so stupňom utajenia DIN P-3. Pre kanceláriu môžete zvážiť aj vyšší stupeň utajenia pri skartácii.
 

Malá fotografická tlačiareň

Veľmi atraktívnou záležitosťou sú dnes malé, prenosné fotografické tlačiarne. Vo svete sociálnych sietí a zdieľania fotografií skoro nevyhnutnosť. Ak chcete urobiť radosť geekovi alebo instagramérovi, toto je to pravé. Najlepšie predávanou prenosnou tlačiarňou je model HP Sprocket Photo Printer. Tá dokáže po pripojení pomocou Bluetooth k mobilnému zariadeniu tlačiť fotografie formátu 5 x 7,6 cm. Septembrová novinka Canon Zoemini jej prvenstvo ohrozuje. Ponúka nižšiu hmotnosť a atraktívny dizajn. Cenovo medzi sebou tieto dva modely bojujú, hlavne v čase predvianočných predajov.

Klávesnica a myš k pc

Každý, kto používa počítač potrebuje klávesnicu a myš. Do kancelárie sa hodia kancelárske klávesnice s nižším zdvihom, ktoré sú tichšie. V domácnosti využijete klávesnice s multimediálnymi klávesmi a pre hráčov samozrejme hráčske klávesnice. Čo sa týka myšiek aj tu sú kategórie. Kancelárska myš musí byť spoľahlivá a hlavne reagovať na každom povrchu. Pre domácnosť si môžete vybrať myšku, ktorá má mediálne tlačidlá. K notebooku alebo pokiaľ máte málo miesta na pracovnom stole voľte menšiu bezdrôtovú myš. Pre hráča je voľba jasná, kvalitná hráčska myš s možnosťou nastavení aprogramovateľnými tlačidlami. Spestrením sú RGB podsvietené klávesnice a myšky s viacerými tlačidlami s možnosťou nastavenia funkcií. Každopádne klávesnica a myš k pc alebo notebooku je dobrý praktický darček.

Slúchadlá alebo reproduktory k pc

Darček v podobe reproduktorov alebo slúchadiel k pc je výborný tip, ale tu musíte byť obozretnejší. Každý z nás inak vníma zvukové frekvencie a výber audio zariadení by ste mali s dotyčným prebrať aspoň okrajovo. Reproduktory až taký problém nie sú, tie môžete vybrať podľa veľkosti. Ak viete, že chcete darček pre niekoho kto má v priestore málo miesta, vyberiete mu menšie reproduktory. Dnes už neplatí, že menšie hrajú horšie. Vyber môžete podriadiť kvalite a systému, chcete 2.0 reproduktory alebo systém 2.1 alebo 5.1? Počet reproduktorov závisí od využitia. Pre kanceláriu si zvolíte najskôr 2.0 alebo 2.1 ale pre domácnosť a prehrávanie multimediálneho obsahu sú reproduktory systém  5.1 dobrou voľbou.

Batoh na notebook alebo puzdro na tablet

Stále nemáte vybratý darček? Čo tak pekný batoh na notebook alebo kvalitné puzdro na tablet. Cenovo vás to neruinuje a vyberať si je z čoho. Dnes nájdte na trhu už aj batok pre notebook so vstavanou batériou pre dobíjanie zariadení.

Sada papierov a náplní do tlačiarne

Ak máte menší rozpočet na darčeky pre zamestnancov vo svojej firme alebo chcete urobiť radosť praktickým darčekom, skúste niečo potrebné. Sada kancelárskych papierov alebo fotopapierov sa vždy hodí a náplne do tlačiarní alebo toner nikoho nemôže uraziť. Výhodné sú multipacky alternatívnych a prémiových náplní alebo tonerov.

Maličkosti, ktoré potešia

Kalkulačka alebo Powerbanky, USB kľúče sú to, čo používa skoro každý z nás. Vybrať praktickú maličkosť v podobe kvalitnej kalkulačky, peknej powerbanky v rôznych farbách alebo USB kľúča s rôznou kapacitou, vám nezaťaží peňaženku. 

Ak stále nemáte zakupené vianočené darčeky, veríme, že vás niektorý z našich tipov zaujal a motivoval k nákupu. Ak splníte niektorú z podmieniok nákupu u nás, odmeníme vás hodnotnými darčekmi k objednávke.