Tonery a náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Kancelária a škola

Vytlačte si selfie do kávy

Tlačiareň, ktorá tlačí do šálky vašej kávy

Určite ste sa stretli v kaviarni s kapučínom, na ktorom vám barista urobil do peny, pekný ornament. Sú špecialisti, ktorí dokážu šikovne urobiť aj náročný obrázok do napenenej kávy. Vedeli ste, že pred nejakým časom sa objavili zariadenia na kávu, ktoré dokážu akýkoľvek zložitý obrázok vytlačiť do vášho Latté? Aj na anšom trhu už nájdete takéto zariadenie.

Ako chutí technológia v káve

Celý proces tlače do kávy alebo presnejšie do jej peny spočíva v systéme Ripple Marker. Do Latté, Cappuccina, ale aj do peny piva alebo geláta, dokáže vytlačiť akýkoľvek obrázok. Táto technológia funguje na princípe kombinácie 3D tlače a atramentového systému. Namiesto atramentu však používa tlačiareň prírodný extrakt kávy, ktorý sa nachádza v cartridge. Pomocou aplikácie si používateľ môže vybrať z rôznych prednastavených návrhov alebo priamo z knižnice fotoalbumu obrázok svojho blízkeho. Takýto obrázok alebo foto môžete ešte rôzne editovať. Zmeniť veľkosť, upraviť ho alebo pridať filtre a text. Systém prispôsobí automaticky obrázok aj veľkosti šálky, aby dosiahol čo najlepší výsledok.

 

               

Cino Printer Coffee

Zariadenie, ako je talianské Cino Printer Coffee na tlač obrázkov do peny, dokáže vytlačiť na výmenu cartidgu, približne 400 až 600 portrétov. Cardridge dokáže byť aktívny 45 dní od aktivácie a prvého spustenia. V menšej kaviarni by uplatnenie takáto kávo-tlačiareň určite našla. Zariadenie má rozmery možno trochu väčšieho kávovaru, ktorý by ste pokojne mohli používať aj v domácnosti. Na zariadení sa nachádza polohovateľný dotykový displej. Ten pomocou vlastného softvéru urobí všetko za vás. Vám stačí pomocou QR kódu, ktorý sa objaví na displeji odoslať foto alebo obrázok z vášho mobilného telefónu na displej zariadenia. Urobená káva s napeneným mliekom, klasické Latté alebo Cappuccino v šálke vložíte priamo do zariadenia. Môžeme tomu vravieť vstup. Ten pomocou pohyblivej časti posunie šálku s nápojom po lište smerom hore. Na displeji potvrdíte foto, nastavíte parametre, ako sú jas, kontrast a voliteľnú veľkosť šálky. O ostatné sa už postará zariadenie. Pracovný postup pripomína klasickú atramentovú tlač s kazetou. Obsluha je jednoduchá. Zariadenie má vlastný softvér, ktorý vidíte, ako uživateľské prostredie na displeji. Nechýba ani možnosť mazania galérie fotiek a histórie tlače, kvôli ochrane súkromných fotografií, ktoré boli predlohou. Model Cino Printer Coffee v sebe nezaprie Talianský elagantný dizajn v kovovom prevedení. Na trhu sa predáva v čiernej a bielej verzii. 

Ďalšie možnosti exkluzívnej tlače

Ale toto nie je všetko. Nielen Cino Printer Coffee dokáže preniesť obraz do peny kávy. My sme hľadali a našli sme kaviareň Nissan Crossing Cafe Made in Japan. Tá sa nachádza v Tokiu. V jej priestoroch, vám urobia fotografiu, pomocou ich tabletu, pripojenému ku kávovej tlačiarni. Ak odsúhlasíte, že sa vám záber páči, ostatné je už len otázkou chvíle. Fotografia putuje do systému zariadenia a to ju vytlačí priamo do vášho Latté. Stále to nie je všetko. Spoločnosť ColorSun so sídlom v Shenzhene dokáže tlačiť nielen na kávu, ale aj na cukrovinky, ako sú torty a koláče. V jej portfóliu nájdete tlačiareň na kávu aj farebnú tlačiareň na cukrovinky. Môžeme smelo povedať, že dnes je tlač možná skoro na akýkoľvek materiál. Aj na ten, ktorý s láskou zjete. K tomu sa samozrejme využíva, ako náplne, potravinársky, zdravotne nezávadny spotrebný materiál. Kam sa v tlači posunieme ukáže čas, ale už dnes môžeme povedať, že papier nie je jediný materiál, ktorý sa využíva k tlači.

Tip pre vás

Ak si chcete vychutnať svoje vlastné Selfieccino stačí navštíviť Bratislavský podnik Five Points, kde vám ho pomocou Cino Printer Coffee urobia.