Kancelária a škola

Ako si vybrať správnu alternatívnu náplň do svojej tlačiarne

Málokto si pri kúpe tlačiarne uvedomuje, že výsledná cena za tlač dokumentov sa odvíja aj od ceny náhradných náplní do tlačiarne. A tých počas životnosti tlačiarne spotrebujete viac než dosť. Celkové náklady na tlač sa tak môžu predražiť, a vaša lacná tlačiareň nebude z dlhodobého hľadiska až taká výhodná kúpa. Niektorí výrobcovia tlačiarní predávajú svoje základné produkty, tlačiarne, za nižšiu cenu a zarábajú až na doplnkovom príslušenstve a spotrebných materiáloch. To znamená, že vám predajú tlačiareň lacno a so ziskom počítajú až následne, pri pravidelnom nákupe originálnych náplní do tlačiarní.

V súčasnosti však na trhu existuje množstvo výrobcov alternatívnych náplní do tlačiarní, ktoré sú kompatibilné pre jednotlivé modely tlačiarní. Sú lacnejšie, než originálne atramentové kazety, či tonery a ich kvalita sa približuje kvalite originálnych náplní. Na čo si však pri výbere alternatívnej náplne do tlačiarne treba dať pozor a ako si správne vybrať?

V prvom rade si u predajcu zistite kompatibilitu náhradnej kazety, cartridgu alebo toneru pre vašu tlačiareň.

Pri výbere je dôležité:

1.    model vašej tlačiarne, presné označenie (Nájdete ho priamo na vašej tlačiarni, a tiež v priloženom návode na obsluhu. Tvorí ho názov značky výrobcu a za ňou nasleduje rad písmen a čísel, ktoré presne definujú, o aký model zariadenia sa jedná. Zapamätajte, alebo zapíšte si celý tento názov.)

2.    typ originálnej náplne (označenie) (Väčšinou ho uvádza výrobca tlačiarne v popise produktu.)

Na základe týchto informácií sa môžete vo výbere orientovať ďalej. Overíte si kompatibilitu alternatívnej náhradnej kazety presne pre váš model tlačiarne. Ten je označený na stránke výrobcu, ako overená kompatibilná náplň, zväčša aj s označením, akú originálnu náplň nahrádza. Náhradné alternatívne náplne musia spĺňať určité kritéria, a preto si overte, či sú náplne vyrobené podľa ISO noriem. To vám dáva záruku ich úplnej kompatibility s tlačiarňou.

 

Tip pre vás

Môžete sa stretnúť aj s tým, že pre tlačiareň je vhodných viac kompatibilných náplní, a preto ak sa neviete rozhodnúť, alebo v prípade nejasností, kontaktujte priamo predajcu, ktorý vám poradí overené náplne presne pre váš model tlačiarne.

Prečítajte si aj informácie o náplniach to tlačiarní, ktoré ponúkame v našom e-shope.