Kancelária a škola

Ako uskladniť toner do laserovej tlačiarne

Všetci sa snažíme ušetriť a ak máme možnosť nákupu za akciovú cenu alebo sa dostaneme k ponuke 2 za cenu 1 neváhame. Ak ste takto výhodne kúpili laserový toner do vašej tlačiarne a nie je ešte čas na výmenu, určite rozmýšľate, ako ho uskladniť, aby vám vydržal. Možno máte v podvedomí uložené zlé spomienky na zaschnuté atramentové kazety. Laserový toner, nie je lacná záležitosť a oproti atramentovej kazete stojí mnohonásobne viac. Pokiaľ ste výhodne nakúpili viac kusov je dobré zvážiť, ako ho, čo najvhodnejšie uskladniť, aby vám vydržal.

 

Máme pre vás pár tipov

Nerozbaľujte toner

Skôr, než sa naozaj rozhodnete tonerovú kazetu použiť nevyberajte ju z originálneho obalu. Balenie otvorte až v situácii, že potrebujete vypotrebovaný toner vymeniť za nový. Skontrolovať  ho, či je v poriadku sa vám nemusí vyplatiť.

 

Uskladnite tonerovú kazetu v správnej polohe

Zakúpený toner uskladňujte vo vodorovnej polohe, tak ako bude inštalovaný v tlačiarni. Zvislá poloha nie je v žiadnom prípade vhodná.

 

Pozor na vlhkosť a teplotu

Tieto dva faktory sú pri uskladní dôležité. Vlhkosť v priestore, kde tonerovú kazetu uskladníte, by nemala byť príliš vysoká, ale ani veľmi nízka. Optimálne je niekde v strede medzi 30 - 70 %. V podstate 50 % vlhkosť je ideálna. Teplota by sa mala v tomto skladovacom priestore pohybovať na nižšej úrovni izbovej teploty, niekde okolo 15 stupňov Celzia. Pre uloženie si vyberte tmavé miesto. V žiadnom prípade nesmie byť toner vystavený priamemu slnečnému žiareniu.

 

Cirkulácia vzduchu

Ak si už vyberiete tmavé miesto s optimálnou vlhkosťou aj teplotou, dbajte na to, aby tam cirkuloval vzduch. Pokiaľ to nejde inak, aspoň pravidelným vetraním.

 

Pozor!

Nech ste akokoľvek obozretný, deti sa dostanú všade. Preto toner uložte so zreteľom na to, aby sa k nemu nedostali detské ruky, prípadne domáce zviera.

Bezpečne a správne uložená tonerová kazeta, vám vydrží veľmi dlhú dobu. Keďže je obsahom kazety tonerový prach, neuschne vám, ako atrament.