Kancelária a škola

CES 2019 novinky Polaroid

Ani spoločnosť Polaroid neostala na veľtrhu CES 2019 nepovšimnutá. Predstavila niekoľko produktov pre tlač. Novinkami sú 3D tlačiareň s označením Polaroid PlaySmart 3D, instantný digitálny fotoaparát s tlačiarňou, malá prenosná tlačiareň a fotoaparát One Step+. Produkty, ako insta fotoaparáty s tlačiarňou a prenosná tlačiareň sú veľmi podobné tým, ktoré prevádzala na výstave spoločnosť Kodak. Pre zákazníkov to bude plus, budú si tak môcť vyberať zo širokej ponuky od rôznych výrobcov.

 

Digitálny fotoaparát s tlačiarňou nesie označenie Polaroid Mint Instant Digital Camera & Printer. Ide o malý prenosný digitálny fotoaparát so zabudovanou tlačiarňou, pre okamžitú tlač fotografií. Tlačiareň tlačí bezatramentovou technológiou Zink Zero Ink, ako podobné modely na špeciálny fotopapier. Navrhnutý je tak, aby fungoval vertikálne, ako smartfón. Obsahuje 16 Mpx digitálny fotoaparát. Podporuje pamäťové karty micro SDTM do veľkosti 256 MB a na jedno nabitie vytlačí až 40 fotografií. Pomocou Bluetooth ho môžete pripojiť k mobilným zariadeniam s Androidom a iOS. S malými rozmermi a príjemným štíhlym dizajnom sa zmestí do vrecka. V predaji bude hneď v niekoľkých farbách a to v bielej, čiernej, modrej, červenej a žltej. Cena 99,99 $ je tesne pod hranicou 100 $. 

 

Ďalším produktom je vrecková tlačiareň Polaroid Mint Pocket Printer. Má rozmery 4,5“ x 3“ x 0,7“ (116 x 77 x 18 mm) a hmotnosť 162 g. Obsahuje Bluetooth rozhranie pre pripojenie k mobilnému zariadeniu s operačným systémom Android a iOS. Zabudovanú batériu s kapacitou 900 mAh nabijete pomocou micro USB kábla. Tlačiareň je v ponuke v 5 farbách (biela, modrá, červená, žltá a čierna) za cenu 119,99 $.

 

Minuloročný úspešný model analógového fotoaparátu One Step 2 je predchodcom tohtoročnej novinky One Step+. Ide skôr o inováciu predošlého modelu. Plastový retro model dokáže po odfotení okamžite tlačiť fotografiu. Ide o model, ktorý používa i-Type okamžitý film. Navyše podporuje aj Bluetooth pripojenie. Na jedno nabitie by mala batéria vydržať skvelých 60 dní. Zlepšenia sa dočkal aj objektív, ktorý dokáže lepšie zaostriť približne o polovicu vzdialenosti, ako starý. Novinkou je aplikácia Polaroid Origináls, ku ktorej sa dostanete pomocou pripojenia k mobilnému zariadeniu s Androidom alebo iOS. Tento model dokáže navyše fotiť v režime portrét, kedy sa pozadie rozmaže. Tento režim je nám dobré známi z tých najnovších smartfónov. Objekt je zaostrený a pozadie je rozmazané alebo ak chcete rozostrené. Aplikácia toho samozrejme dokáže viac. Nový model Polaroid One Step+ síce stojí viac, než minuloročný model, ale má viac funkcií. Za cenu 149 $ bude dostupný v predaji približne od 30. augusta.

 

Nakoniec to najlepšie. Na veľtrhu predstavil Polaroid aj 3D tlačiareň s označením PlaySmart 3D Printer. Ide o stolovú tlačiareň, ktorá používa technológiu FDM, roztavenej depozície (vrstvenie materiálu) s veľmi prijemnými rozmermi a dostupnou cenou. Neprehliadnuteľná je aj svojím originálnym dizajnom. Dostupná by mala byť už aj pre britský a európsky trh. Pekný dizajn, kompaktné rozmery, nízka hmotnosť, podpora Wi-Fi a prívetivé užívateľské prostredie pomocou mobilnej aplikácie, sú jej najväčšie plusy. Vďaka malým rozmerom 120 x 120 x 120 mm je vhodná do malej kancelárie, ale aj domácnosti. Veľmi intuitívne ovládanie zvládne každý vďaka 5“ (12,7 cm) LCD displeju. Tlač môžete spustiť cez SD kartu, USB alebo mobilnú aplikáciu cez Wi-Fi. Hmotnosť tejto tlačiarne je 5 kg, preto je vhodná aj na prenášanie. Má vlastná vstavanú 2 GB pamäť na ukladanie modelov a prehrávanie. Elegantný moderný dizajn a veľmi intuitívne užívateľské prostredie tlačiarne umožňuje užívateľom pohodlnú tlač 3D modelov. Táto 3D tlačiareň určite stojí za povšimnutie.

 

Čo je CES?

Ide o jeden z najznámejších veľtrhov spotrebnej elektroniky na svete, ktorá sa koná každoročne v januári v Las Vegas. Skratka CES znamená Consumer Electronics Show, takže v preklade výstava spotrebnej elektroniky.  Môžeme ju považovať za jednu z najväčších svojho druhu a to v rámci veľkosti výstavnej plochy. Produkty a technológie, predstavované v rámci CES sú často označované, ako technológie budúcnosti. Firmy tam prezentujú nielen produkty, ktoré umiestnia na predajný trh v danom roku, ale aj svoje vízie, ktoré majú šancu uspieť.