Kancelária a škola

Magnetický papiera na tlač magnetiek

Atramentové tlačiarne sa využívajú vo veľkej miere na tlač dokumentov a fotografií. Okrem toho ich však môžete využiť aj na tlač voliteľných médií Jednými z nich sú magnetické papiere. A tie slúžia okrem iného aj na tvorbu magnetiek. Magnetická tlač nie je náročná a všetko čo k to u potrebujete je vhodná tlačiareň a magnetický papier. Jednoduché nie? Ak uvažujete o roztomilých suveníroch pre vašu malú firmu alebo spomienkové magnetky z fotografií poradíme, ako na to. Magnetický papier je užitočný a inovatívny produkt, ktorý je vhodný pre tlač na atramentových tlačiarňach.

 

 

Čo je magnetická tlač

Personalizované magnetky sú hitom. Magnetická tlač má základ v jednoduchej myšlienke použitia magnetického papiera na atramentových tlačiarňach. Bežne sa používajú v reklame a marketingu. Použitie nájdu tiež na vlastné magnetky na chladničky, vizitky, vzdelávacie nástroje a mnoho ďalších. Magnetky na mieru si môžete vyrobiť priamo doma za minimálnej námahy.

Aké druhy magnetického papiera poznáme

Najbežnejší do domácnosti je tenký magnetický papier, ktorý prejde vašou tlačiarňou. Tlačenú predlohu môžete strihať nožnicami alebo rezačkou papiera. Tu musíme dodať, že klasický magnetický papier nie je vhodný pre používanie v laserových tlačiarňach. Do laserových tlačiarní používajte špeciálne magnetické papiere. Magnetický papier môže byť biely, čierny, lesklý a matný. Môže mať rôznu hrúbku. Horná časť je určená pre potlač, spodná časť má magnetickú vrstvu.

 

Použitie magnetického papiera

Keďže magnetický papier má primárnu úlohu udržať sa na kovovom povrchu, jeho použitie je týmto faktom dané. Kreatívne, spomienkové alebo fotografické magnetky, malé upomienkové reklamné magnetky alebo magnetické popisy na regál. V takom prípade ide o tenšie magnetické pasy. Najčastejšie sú pre užívateľa v domácnosti asi tie magnetky. Pekné spomienkové alebo veselé kreatívne. Magnetické záložky do knihy alebo magnetické bloky na chladničku.

 

 

Tlačiarne podporujúce tlač na magnetický papier

V podstate každá lepšia atramentová tlačiareň, ktorá podporuje tlač na voliteľné média zvládne aj tlač na magnetický papier. Môžeme spomenúť napríklad Epson Expression Photo HD XP-15000, Canon Pixma pro-1, Epson Tank Photo ET-8550 z tých kvalitnejších alebo nižšia trieda Pixma.

 

Krátky návod na použitie: Vložíte magnetický papier do podávača papiera pre voliteľné média alebo do zásobníka papiera vo vašej tlačiarni tak, aby sa obrázok vytlačil na bielu stranu. Pokiaľ vám tlačiareň nebude chcieť vziať papier, vložte do zásobníka pod magnetický papier obyčajný kancelársky papier (aby bol magnetický papier o niečo vyššie). Teraz stačí na počítači alebo v galérii fotografií v mobile zvoliť obrázok a vytlačiť. Papier je možné nastrihať na ľubovoľné časti  a to buď nožnicami alebo rezačkou papiera.