Kancelária a škola

Tipy na vianočné darčeky

Vianočné darčeky pre užívateľov tlačiarní alebo tých, ktorí potrebujú tlačiareň

Blížia sa Vianoce a ani my nechceme ostať pozadu s tipmi na darčeky v oblasti tlačiarní a tlače. Ak ste nestihli Black Friday a zľavy, to je prípad, že nenakupujete v predstihu, nezúfajte. Predvianočná akciová horúčka trvá až do posledného predvianočného dňa a vždy sa nájdu príjemné zľavy alebo bonusy k nákupom. Čo teda kúpiť blízkym, ak o nich viete, že milujú fotografiu na klasikom fotopapieri alebo patria do skupiny užívateľov, ktorí si zakladajú na papierovej evidencii a tlačia toho veľa. Máme pre vás pár rozumných, ekonomických a zaujímavých tipov.
 
Nákup tlačiarne dnes už nemusí byť vysoká investícia, ktorá príliš zaťaží vašu peňaženku. Celkom zaujímavé tlačiarne alebo multifunkčné zariadenia kúpite za pár desiatok eur. Stále platí, že je dobré preveriť si aj ceny náhradných náplní. Aby sa vám pri veľmi nízkej cene zariadenia samotná tlač nepremietla, do vyšších nákladov za spotrebný materiál. Aj v prípade, že ide o darček pre niekoho z vašich blízkych, zvážte aký veľký objem a aké dokumenty bude prevažne tlačiť a čo všetko z technológií a funkcií modernej tlačiarne naozaj využije.
 

Tlačiareň s nízkymi nákladmi na tlač pre každého, kto veľa tlačí

Ak hľadáte tlačiareň alebo multifunkciu pre niekoho, kto bude veľa tlačiť skúste sa poobzerať po modeloch, ktoré podporujú veľkokapacitné náplne. Tie majú nielen väčšiu vyťaženosť, ale sú aj ekonomicky výhodnejšie. Ešte lepšou možnosťou sú zariadenia s tankovým zásobníkom. Náklady na tlač sa vďaka cenovo dostupným náhradným atramentom alebo tonerom, ktorým sa plní tankový zásobník prijateľne znížia. Ak zvolíte zároveň zariadenie s funkciou automatickej obojstrannej tlače, ktorá je dostupná už aj v lacnejších modeloch, získavate tlač s nízkymi nákladmi. Tlačiarňou alebo multifunkciou, ktorá to spĺňa urobíte zaručene radosť. V tejto kategórií nás zaujali modely spoločnosti HP a Brother aj Canon.

Laserová tlačiareň HP Neverstop Laser MFP 1200w je tohtoročná novinka, ktorou výrobca HP rozšíril svoje portfólio. Vďaka unikátnemu systému dopĺňaniu toneru do tankového zásobníka, ktorý je integrovaný do zariadenia, sa práca s tonerovými náplňami výrazne zjednodušila. Zásobník toneru dokáže naplniť 2-násobnou kapacitou tubovej náplne. Tonerová tuba má kapacitu 2 500 strán, takže sa dostanete na 5 000 strán tlače bez potreby dopĺňať toner. Za minútu vytlačí zariadenie 20 strán v max. formáte A4. Nechýba bezdrôtová konektivita pomocou Wi-Fi a podpora tlače z mobilných zariadení. Keďže ide o multifunkciu obsahuje aj funkcie kopírovania a skenovania. Jediným mínusom je, že tlačiareň nepodporuje automatickú obojstrannú tlač, takže sa musíte zmieriť s manuálnym nastavením pri obojstrannej tlači a tlačiareň tlači iba v čiernobielom režime. Náklady na tlač sa vďaka novému tankovému systému veľmi nízke, naopak komfort ovládania a dopĺňania toneru vysoký.
 
Ak sa rozhodujete medzi farebnými tlačiarňami, za zmienku stojí model HP Ink Tank Wireless 515 All-in-One. Atramenty sa dopĺňajú pohodlne do integrovaného tankového zásobníka a náhradne náplne sú v cenovo atraktívnej hladine. Výhodou je podpora veľkokapacitných a alternatívnych náplní, čím sa náklady na tlač značne znížia. Zariadenie má moderný dizajn s nízkym profilom a znovu ide o multifunkčné riešenie, kde okrem tlače ponúka aj kopírovanie a skenovanie. Nechýba podpora mobilnej tlače pomocou Wi-Fi a Bluetooth. Ani tento model nemá duplex, ale obojstrannú tlač môžete navoliť manuálne. Tento model podporuje tlač na širokú škálu typu papiera a zvládne okrem bežného aj fotografický a samolepiaci papier.
 
Do tretice môžeme spomenúť novinku Canon Pixma TS5350/ 51/ 52/ 53, ktorá zaujme štýlovým, moderným dizajnom v niekoľkých farbených prevedeniach (označenie 50,51,52,53 pre jednotlivé farby). Ide o farebnú atramentovú multifunkciu, ktorá používa k tlači 2 atramentové kazety. Čiernu s čiernym pigmentovým atramentom a farebnú tricolor. Aj tento model podporuje veľkokapacitné XL náplne.
 

Multifunkcia pre náročného užívateľa, ktorý potrebuje tlačiť kvalitné fotografie

Ak hľadáte tlačiareň alebo multifunkciu pre náročného používateľa alebo fotografa, veľmi dobre sú hodnotené fotografické tlačiarne Canon a Epson. Priplatíte si trochu viac, ale výsledná kvalita fotografií bude stáť za to. Ide väčšinou o zariadenia, ktoré používajú pre tlač nielen 4 základné atramenty, ale aj špeciálny fotografický čierny atrament. Za dostupnú cenu nájdete na trhu model Canon Pixma TS6350. ten je príkladom toho, ako môže zariadenie za dostupnú cenu ponúkať vysokú kvalitu farebnej tlače. Moderný dizajn tejto atramentovej multifunkcie skvele zapadne do domácnosti alebo pracovne. Vďaka technológii FINE a atramentom ChromaLife 100 dosahujú vytlačené fotografie vysokú kvalitu, ku ktorej prispieva aj špeciálny čierny pigmentový atrament. Ak vám to rozpočet na darčeky dovolí môžete sa poobzerať aj modeloch z vyššej rady fotografických tlačiarní Canon. Napríklad zo série Canon Pixma PRO. Tri skvelé modely Canon Pixma PRO – 1. Canon Pixma PRO – 10S alebo model Canon Pixma PRO – 100S. S týmito fotografickými tlačiarňami dokáže aj ten najnáročnejší používateľ tlačiť krásne farebné fotografie. O kvalitnú sa postarajú atramenty s výnimočným farebným gamutom a optimilizátorom farebnosti - Chroma Optimizer,  vďaka ktorému získajú fotografie jednotný lesk a zreteľné, ostré odtiene čiernej. V prípade týchto zariadení sa so 4 atramentami nemusíte uspokojiť.  Tieto modely používajú k tlači 8, 10 alebo dokonca až 12 atramentových kaziet

Ani spoločnosť Epson sa nemusí hanbiť za svoju fotografickú tlačiareň, model Epson L 800, Epson L 810, Epson L850 alebo Epson L1800 sú zárukou vysokej kvality farebnej tlače. Vyššia cena zariadenia, ale aj mimoriadna kvalita vás čaká s multifunkciou Epson L 1800. Vďaka tomu, že zariadenie obsahuje integrovaný zásobník atramentov so 6timi nádržkami dokáže bez doplnenia atramentu vytlačiť až 1 500 farebných fotografií. A to už je čo povedať. Ak sa používateľ rozhodne tlačiť dokumenty, tak bez dopĺňania vytlačí 2 600 strán v monochromatickom režime alebo 4 700 farebného textu. A to nie je všetko, pretože tlačiareň podporuje tlač až do formátu A3. takže vytlačiť plagát nebude problém.
 

Vrecková instantná fototlačiareň pre teenagera milujúceho sociálne siete a zábavu

 
Najobľúbenejšie zariadenia pre milovníkov sociálnych sietí a párty, teda mladú generáciu, to sú instantné fototlačiarne. Odfoť, zdieľaj a tlač. Ak hľadáte darček pre niekoho, kto sa nachádza v tejto kategórii používateľov môžete siahnuť po niektorom z vreckových modelov fototlačiarní.  Dnes ich na trhu nájdete v celkom dobrej ponuke. Najnovšie sa do predaja dostal model HP Sprocket 200. ide o 2.generáciu veľmi obľúbeného modelu HP Sprocket 1. generácie. Okrem modelov HP nájdete na trhu aj vreckové modely fototlačiarní od spoločnosti Canon. Tá má aktuálne v ponuke modely Canon Zoemini a stále žiadaný, obľúbený model Canon Selphy CP 1000 a CP1300. Okrem týchto modelov majú na trhu svoje modely aj spoločnosť Polaroid, FujiFilm a Brother. Čo majú všetky tieto foto- tlačiarne spoločné okrem vreckovej veľkostí, vhodnej na prenášanie a rýchleho pripojenia k akémukoľvek mobilnému zariadeniu? Je to bezatramentová technológia Zink – Zero Ink. Zariadenie nepotrebuje k tlači žiadne atramentové kazety a jedine, čo budete potrebovať sú špeciálne foto papiere Zink. Tie sa po rýchlom vytlačení dajú používať aj ako samolepky.
 

Praktické balíčky kvalitných náplní za dostupnú cenu

 
Ak ste praktický typ a chcete urobiť radosť celej rodine alebo kolegom v kancelárii, môžete poskladať balíček zo spotrebného materiálu. Kvalitný kancelársky papier alebo fotopapier rôznych typov, od matného, polo-lesklého po lesklý. Prípadne niekoľko zaujímavých textúrovaných papier. Samozrejme vždy musíte brat do úvahy, pre akú tlačiareň budete papiere nakupovať a zistiť si podporu. K papieru patria náhradné náplne a to buď atramentové náplne alebo laserové tonery. Aj tu si najprv overte model zariadenia a kompatibilitu náplní. Siahnuť môžete po multipackoch, veľkokapacitných náplniach, ale aj  výhodom 2, 3, 4 10 balení v jednom balíčku.  Celkom zaujímavé sú cenovo výhodné alternatívne náplne do tlačiarní, kde získate kvalitu za dostupnú cenu. Do praktického balíčka sa nemusíte hanbiť doložiť skartovacie zariadenie alebo laminátor. Dnes už sú tieto zariadenia dostupné za veľmi nízke ceny.
 
 
                                                        
 

Tajný tip (s cahbackom to ide lepšie) 

 
Ak máte obmedzený rozpočet poobzerajte sa u predajcu o možnosti cashbacku. Získate tak niečo navyše k svojmu nákupu. Za nákup v našom e-shope vás odmeníme. Stačí nákup alternatívnych alebo prémiových náplní min. 50 € a odrátame vám cashback priamo z objednávky. Veď Vianoce nemusia byť iba o nakupovaní, ale aj o ušetrení nejakého toho eura.