Tonery a náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Kancelária a škola
IT a Elektronika
Akcie a zľavy

Vybrať si štandardnú veľkosť náplní alebo XL náplne

Väčšina používateľov si kupuje štandardné náplne do tlačiarne kvôli obavám, či sa im veľkokapacitné  XL náplne do ich zariadenia zmestia. Došiel vám atrament v tlačiarni a chcete si kúpiť atramentové kazety XL, aby ste ušetrili náklady na tlač a vyhli sa problémom s príliš častým nákupom kaziet? Zaujíma vás, či sa atramentová kazeta XL zmestí do vašej tlačiarne? Odpoveď znie...

 

 

Najprv začnime základnými faktami týkajúcimi sa atramentových kaziet XL.

Čo je atramentová kazeta XL?

Atramentová kazeta XL je tlačová kazeta s vysokou výťažnosťou, ktorá dokáže vytlačiť viac strán ako štandardná kazeta. Má vyššiu výťažnosť strán. V skratke to znamená väčší objem náplne.

Výťažnosť strán je štandardná metrika založená na normách ISO/IEC; Používa sa na odhad celkového počtu strán, ktoré môže tlačová kazeta vytlačiť. Takmer všetky atramentové a tonerové kazety majú výťažnosť strán alebo pracovný cyklus založený na počte strán (s 5 % pokrytím), ktoré dokážu vytlačiť.

Spotrebitelia si vo všeobecnosti kupujú atramentové kazety XL, pretože sú ekonomickejšie. Prechodom na kazety s vysokou výťažnosťou môžete ušetriť približne 5 % nákladov na tlač. Výhodou je, že nemusíte príliš často vymieňať kazety. 

Fungujú veľkokapacitné XL náplne iba s väčšími tlačiarňami?

Mnoho používateľov tlačiarní sa obávajú, či kazety XL nie sú určené len pre rozmerovo väčšie tlačiarne. Táto obava je zbytočná, pretože tlačové atramentové kazety sú navrhnuté tak, aby fungovali s konkrétnymi modelmi tlačiarní. Napríklad atramentové kazety HP 920 sú navrhnuté tak, aby fungovali s rôznymi modelmi radu HP OfficeJet vrátane 6000, 6500, 65000A, 6500A Plus, 7000, 7500A a Pro 6500.

Môžete teda používať štandardné kazety HP 920 alebo kazety HP 920XL. Tieto dve sú veľkosťou kazety identické.

Mnohí výrobcovia tlačiarní dodávajú tlačiarne s kazetami so štandardnou výťažnosťou. To je dôvod, prečo sú mnohí spotrebitelia zmätení, či by si mali kúpiť presne rovnakú sadu náhradných kaziet alebo sa rozhodnúť pre vysokokapacitné alternatívy.

 

 

Zmestia sa veľkokapacitné XL náplne do vašej tlačiarne?

Mnoho používateľov sa pýta, či je proces inštalácie štandardnej a XL atramentovej kazety rovnaký alebo či sa do ich tlačiarne zmestia atramentové kazety XL. Vo väčšine prípadov kazeta XL jednoducho obsahuje viac atramentu v rovnakej veľkosti tela kazety. V porovnaní so štandardnou kazetou nie je väčšia, ale rozmerovo identická. Inštalácia atramentovej kazety do tlačiarne XL teda prebieha rovnakým spôsobom, ako vložíte štandardnú kazetu do určeného slotu. Nie sú potrebné žiadne ďalšie úpravy.

V niektorých zriedkavých prípadoch môže byť atramentová kazeta do tlačiarne XL o niečo väčšia. Stále sa však zmestí do rovnakého slotu, ako štandardný variant.

Je potrebné dávať pozor, aby ste nepoužili príliš veľkú silu. Jemne zatlačte atramentovú kazetu do jej otvoru. V niektorých tlačiarňach môže byť pred vložením kazety potrebné stlačiť tlačidlo alebo potiahnuť malú páčku. 

Sú všetky tlačiarne kompatibilné s XL náplňami?

Väčšina tlačiarní, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii, je kompatibilná so štandardnými aj kompatibilnými XL kazetami. Tlačiarne určené pre náročnú tlač sú kompatibilné aj s tlačovými kazetami s mimoriadne vysokou výťažnosťou XXL.

V súčasnosti sú k dispozícii tlačiarne (napr. tlačiarne série Epson EcoTank), ktoré namiesto bežných atramentových kaziet používajú veľké fľaštičky s atramentom. V posledných rokoch všetky hlavné spoločnosti vyrábajúce tlačiarne, ktoré používajú tankový systém atramentu. V tomto prípade môžete vytlačiť tisíce strán iba jednou súpravou náplní.

Vo všeobecnosti platí, že ak je k dispozícii kazeta XL, môžete bezpečne predpokladať, že vaša tlačiareň je s ňou kompatibilná. Len sa uistite, že máte správne označenie kazety.

Číslo kazety je vytlačené na prednej alebo hornej strane nálepky na nosiči atramentovej kazety. Štítok alebo nálepka tiež označuje farbu kazety.

Označenie atramentovej kazety nájdete aj v príručke k tlačiarni. Prípadne môžete skontrolovať webovú lokalitu výrobcu, kde nájdete konkrétne informácie týkajúce sa tlačových kaziet.

Presný typ náplne nájdete aj priamo na stránke predajcu náplní na základe modelu vašej tlačiarne.

Ako zistím či používam štandardnú alebo veľkokapacitnú náplň?

Rýchla odpoveď - stačí skontrolovať, či má označenie "XL" alebo "XXL".

Dlhá odpoveď - záleží na výrobcovi tlačiarne. Neexistujú žiadne štandardné pravidlá na pomenovanie tlačových kaziet s vysokou výťažnosťou.

 

Môžeme uviesť príklad označenia náplní do tlačiarní

Atramentová kazeta HP 910 sa dodáva v 3 veľkostiach:

Štandard (príklad – HP 910)

Vysoká výťažnosť (príklad – HP 910XL)

Mimoriadne vysoká výťažnosť (príklad – HP 916XL)

Tonerové kazety HP sú však pomenované inak.

Štandard (príklad – HP 37A)

Vysoká výťažnosť (príklad – HP 37X)

Mimoriadne vysoká výťažnosť (príklad – HP 37Y)

Atramentové kazety Canon a Epson sa riadia rovnakými pravidlami, ako atramentové kazety HP.

Atramentové kazety Canon sú pomenované, ako Canon PGI-280, Canon PGI-280XL a Canon PGI-280XXL.

Laserové kazety Canon sú však pomenované ako:

Štandard (príklad – Canon 131)

Vysoká výťažnosť (príklad – Canon 131H)

V prípade tonerových / laserových kaziet Brother existujú rôzne názvy pre rôzne veľkosti kaziet.

Ako rýchlo nájdete správnu veľkokapacitnú XL náplň do vašej tlačiarne

Na stránke predajcu (napr. náplne do tlačiarní) zadajte do vyhľadávacieho okna názov/ číslo náplne alebo tlačiarne. Ak zadáte model zariadenia nájdete všetky dostupné náplne vo všetkých verziách vhodné pre váš model tlačiarne. Okrem originálnych štandardných náplní aj XL originálne náplne a rovnako aj alternatívne plne kompatibilné náplne vo veľkostiach štandardXL.

Naše kompatibilné atramentové kazety sú vyrábané s certifikáciou ISO, striktne podľa špecifikácií OEM. Sme presvedčení o kvalite výrobkov, ktoré sú v ponuke.