Kancelária a škola

HP Instant Ink už aj na Slovensku

Spoločnosť HP Inc. rozšírila svoju predplatenú službu Instant Ink na ďalšie trhy vrátane Slovenska. Globálne je dostupná na 35 trhoch. Tento druh služby je určený pre laserové a atramentové tlačiarne HP. Spoločnosť HP tým reaguje na potreby svojich zákazníkov, ktorý potrebujú mať k dispozícii inteligentné, produktívne a udržateľné tlačové riešenie.

 

 

Čo je Instant Ink

Táto služba zastrešuje v rámci mesačného predplatného monitorovanie stavu atramentu alebo toneru vo vašej tlačiarni a nasledovne doručenie novej náplne. Používateľ, majiteľ tlačiarne HP platí paušálne mesačný poplatok, ktorý mu garantuje novú tonerovú alebo atramentovú kazetu. Výhodou je, že tento druh predplateného môže používateľ kedykoľvek zmeniť alebo zrušiť. A to bez nutnosti vypovedať zmluvy alebo hradiť ročný poplatok. Nevyužité stránky je možné prenášať do nového mesiaca, respektíve z jedného mesiaca na druhý. Celý systém služby je postavená na tlačiarni používateľa, ktorá odošle správu do služby HP Instant Ink, aby vám bola doručená ďalšia nová sada kaziet. Získate cenovo výhodnejšiu atramentovú alebo tonerovú kazetu a to už od 0,99 €. Zmena plánu je možná kedykoľvek bez akýchkoľvek poplatkov. K tejto službe získava používateľ zadarmo bezplatnú recykláciu.

 

      

zdroj foto: hp.com

 

Stačí si vybrať plán

Prvým, krokom je registrácia tlačiarne a zaregistrovanie sa do služby. Keďže je táto služba online musíte byť pripojený k internetu a odsúhlasiť vzdialené monitorovanie stavu náplní vo vašom zariadení. Pri zistení, že je hladina náplní nízka, vám bude až do domu dodaná nová sada náplní (podľa typu tlačiarne atramentové, tonerové kazety). Táto služba je založená na počte strán, ktoré vytlačíte. Podmienkou je bezdrôtová tlač, pri ktorej vie HP spočítať  počet vytlačených strán a tak presne na mieru prispôsobiť dodanie spotrebného materiálu.

 

Ceny plánov pre atramentové a tonerové kazety sú nasledovne:

Atramentové plány

15 stránok mesačne  za 0,99 eur
50 stránok mesačne za 2,99 eur
100 stránok mesačne za 4,99 eur
300 stránok mesačne za 11,99 eur
700 stránok mesačne za 24,99 eur 

Tonerové plány

50 stránok mesačne za 1,99 eur
100 stránok mesačne za 3,99 eur
400 stránok mesačne za 13,99 eur
800 stránok mesačne za 19,99 eur
1500 stránok mesačne za  25,99 eur

 

Táto služba má svoje výhody, napriek tomu nie každý používateľ po nej siahne. Je na každom, či dáva prednosť tejto alternatíve pred inými. Je to na jednej strane dlhšia voľba pre používateľa. Problémom môže byť aj nekompatibilita s niektorými staršími modelmi tlačiarní HP. Na zvážení ostáva aj to, či je používateľ stotožnený s myšlienkou, že niekto nonstop monitoruje jeho zariadenie. Každopádne je to príjemný, ústretový krok spoločnosť HP k svojím zákazníkom. Dnes si môže náklady znížiť aj nákupom cenovo veľmi výhodnými alternatívnymi náplňami, plne kompatibilnými s veľkým množstvom tlačiarní HP.