Tonery a náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Typ tlačiarne alebo náplne

Modelová rada tlačiarne

Modelové rady nalplni

Kancelária a škola
IT a Elektronika
Akcie a zľavy

Riešenie tlače v coworkingových priestoroch

Coworkingové priestory sú čoraz populárnejšie po celom svete. Z Londýna do Maroka si môžete pritiahnuť stoličku a začať pracovať pri horúcom stole. Sféra coworkingových priestorov bude podľa prognóz rýchlo napredovať. Nasvedčuje tomu zvýšený dopyt po flexibilnom pracovnom priestore, ako sú populárne coworkingové priestory WeWork, The Wing a Indusrtious. Existuje však jedna nezanedbateľná drobnosť, ktorá používateľov frustruje a tou je tlač.

WeWork Inc.- so sídlom v New Yorku je poskytovateľom coworkingových priestorov, zahrňujúca fyzické a virtuálne zdieľané priestory. Spoločnosť WeWork oznámila partnerstvo so spoločnosťou Feather, ktorá sa zaoberá požičovňou nábytku. Umožňuje členom WeWork na viac ako 35 amerických trhoch navrhovať kancelárske priestory s nábytkom Feather.

The Wing - bol pôvodne spoločesnký klub pre ženy a priestor na spoluprácu s kanceláriami. Na začiatku The Wing pre svoje coworkingové priestory akceptoval výhradne ľudí identifikujúcich sa, ako ženy alebo rodovo nebinárne osoby. Od tohto ustúpil v súlade s nediskiminačnými zákonami. Spoločnosť The Wing po pandémii znovu otvorila priestory so sviežim dizajnom pod novou materskou spoločnosťou IWG.

Industrious - je ďalšou coworkingovou spoločnosťou so sídlom v New Yorku, ktorá sa presúva na predmestia prostredníctvom maloobchodu. Za posledných pár rokov sa viac zamerala na priestory v nákupných centrách. Založená bola v roku 2012. Dnes pôsobí skoro v 160 lokalitách v USA, Európe a Ázii.

 

zdroj: canva

Dostupnosť Coworkingových priestorov

Podľa Coworker.com je v Spojených štátoch na výber 1 794 rôznych coworkingových priestorov. Viac ako 500 v Spojenom kráľovstve a 300 v Austrálii. K dispozícii je široká škála priestorov od príležitostných návštev po dlhodobé až po super firemné priestory. Gitnux uvádza, že na celom svete je približne 18 700 coworkingových priestorov a do konca roka 2024 by to mohlo dosiahnuť až 41 975.

(Coworker je online platforma na objavovanie, rezervovanie a prístup k coworkingovým priestorom po celom svete)

(Gitnux sa špecializujeme na poskytovanie špičkových prieskumov trhu, komplexných štatistík, najnovších trendov trhu a obchodných poznatkov)

Ak ste už mali možnosť pracovať v coworkingovom priestore viete posúdiť, čo sa vám páčilo a čo naopak nie. Vyvoláva to určitú spoluprácu, učenie a udržateľnosť. Coworkingové priestory poskytujú nielen miesto na prácu, ale často ponúkajú aj výhody s priestorom. Patrí sem určite zmysel pre komunitu. Pri spoločnom kávovare stretnete vždy pár zaujímavých ľudí.

Ale, používali ste už tlačiareň v coworkingovom priestore? Môže to byť doslova nočná mora. Často nie ste oboznámený s nastaveniami tlačiarne. To vedie k chybám tlače, ako je obojstranná tlač, nesprávna orientácia strany alebo nesprávne nastavenia tlače. Niečo také jednoduché ako vytlačenie zápisnice zo schôdze sa môže zmeniť na nočnú moru. A to nielen  koncového užívateľa, ale aj pre tých, ktorí spravujú tlačový systém.

Riešenie tlače v coworkingových priestoroch

S čím konkrétne zápasia používatelia pri tlači v coworkingových priestoroch? Niektoré z najbežnejších problémov s tlačou zahŕňajú:

Problémy s pripojením

Niekedy nemusí byť tlačiareň správne pripojená k sieti, čo spôsobuje chyby tlače.

Inštalácia ovládača

Ak ovládače tlačiarne nie sú nainštalované správne alebo sú zastaralé, môže to spôsobiť problémy s tlačou.

Nedostatok atramentu alebo toneru

V coworkingových priestoroch sa často používa vysoká spotreba tlačiarní, čo môže mať za následok nízku hladinu atramentu alebo tonera. To môže spôsobiť nekvalitné výtlačky alebo úplne zabrániť tlači.

Kompatibilita tlačiarní

Coworkingové priestory môžu mať tlačiarne od rôznych výrobcov a pri tlači z rôznych zariadení môžu nastať problémy s kompatibilitou.

Ako je to s návratnosťou nákladov

Správa tlače je v takomto prostredí nevyhnutnosťou pre návratnosť nákladov. Existuje niekoľko rôznych spôsobov, ako a čo účtovať používateľom, podnikom za tlač, ktorú vykonávajú.

Jedným z príkladov je, že pridelenie kvóty na používateľa/firmu a započítať poplatok do celkovej mesačnej platby. Ak dosiahnu svoj limit, môžete im účtovať dodatočnú tlač nad rámec.

Využiť možnosť integrácie so softvérom na správu priestoru pre spoluprácu, aby sa používateľom účtovanie a prijímanie peňazí uľahčili a obe strany mali prehľad.

Zaujímavým príkladom je Nexudus, bežná platforma na správu coworkingových priestorov. Urobili pre svojich zákazníkov ťažkú ​​prácu a vytvorili integráciu so softvérom PaperCut. Používateľom môžete povoliť, aby sa dostali do záporného zostatku na ich účte PaperCut a tieto údaje stiahne na automatizáciu fakturácie zákazníkov, nielen tlač, ale aj prenájom priestoru. Nie je teda potrebné manuálne zisťovať náklady na tlač cez PaperCut. 

Mobilná tlač a tlač z vlastného zariadenia (BYOD)

Mobility Print riešenie BYOD je absolútnym záchrancom v prostredí coworkingu. Môžete doslova tlačiť z akéhokoľvek zariadenia, ktoré si prinesiete do coworkingového priestoru. Smartfóny, tablety, notebooky, Chromebooky, čo si len spomeniete. Pomocou niekoľkých jednoduchých krokov môžu používatelia rýchlo nájsť a tlačiť na ľubovoľnú tlačiareň bez toho, aby potrebovali pomoc technika. Žiadne hľadanie ovládačov, žiadne pripájanie sa k doménam a najlepšie na tom je, že každý používateľ sa pred tlačou overí kto je, aby sa zaistilo, že celá tlač bude presne sledovaná a spoplatnená. Vďaka tomu je vykazovanie a návratnosť nákladov hračkou. 

Možnosť cloudovej tlače

Používatelia, ktorí často navštevujú coworkingové priestory a potrebujú tlačiť z domu a potom si vyzdvihnúť, keď sú na mieste, môžu tlačiť na diaľku pomocou funkcie Cloud Print. Tlačte mimo siete na zariadeniach so systémom Windows, Chromebook a Mac. Keď ste doma, stlačte tlačidlo Tlačiť na svojom zariadení, zastavte sa v kaviarni na kávu a potom si vyzdvihnite dokument, keď prídete do coworkingového priestoru.

Vstavané riešenie a bezpečná tlač

Stlačili ste niekedy CRL+P a šprintovali k tlačiarni, aby nikto nevidel, čo tlačíte? Tieto časy sú už dávno preč s aplikáciou PaperCut MF a zabezpečenou tlačou. Tlačovú úlohu môžete bezpečne uvoľniť, keď stojíte pri tlačiarni, pomocou hesla alebo karty. Toto je kľúčové pri zdieľaní budovy s inými podnikmi a pri skrývaní tajných dokumentov.

Vstavané riešenie tiež sleduje úlohy kopírovania a odomyká svet skenovania. Jednoduché skenovanie do e-mailu, priečinka alebo cloudového úložiska a premena naskenovaných dokumentov na inteligentné dokumenty s možnosťou vyhľadávania v texte a upraviteľné na získavanie informácií jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. 

 

Ak ste správcom coworkingových priestorov nezabudnite na tlačiarne a všetko spojené s jednoduchým používaním tlačiarní a tlačou v coworkingovom priestore. Ak ste zamestnanec spoločnosti, ktorá používa coworkingové priestory alebo samostatný používateľ takéhoto priestoru zaujímajte sa vždy, aké možnosti tlače vám ponúkajú. Dnes by integrácia tlačových zariadení v coworkingová priestore a ich pohodlné a bezpečné používanie malo byť štandardom.

zdroj: papercut.com