Kancelária a škola

Ako vytlačiť ekologické pozvánky

Osvojením si ekologických praktík alebo ekologizáciou prispejete k životnému prostrediu a vášmu podnikaniu. Viac ako 80 % používateľov uprednostňuje spoločnosti, ktoré rešpektujú environmentálnu udržateľnosť. Týmto krokom dokážu ekologické organizácie znížiť prevádzkové náklady, pretože minimalizujú zbytočné plytvanie. Súčasná pokročilá technológia tlače šetrná k životnému prostrediu uľahčila tlač zelených pozvánok viac, ako kedykoľvek predtým bez obetovania kvality a nákladov. Ak sa chcete správať ohľaduplne k životnému prostrediu, môžete začať tlačou. Máme pre vás pár tipov, ako vytlačiť ekologické pozvánky alebo vizitky.

 

Použite ekologického papiera

Dnešné ekologické papiere predstavujú obrovské zlepšenie oproti včerajším zrnitým, kašovitým recyklovaným papierom. Pre hlboký, bohatý a elegantný vzhľad vytlačte svoje pozvánky na recyklovaný matný krycí papier. Váš papier bude hladký a poskytne elegantný lesk, ktorý obohatí vaše farby a dodá vašim pozvánkam alebo vizitkám profesionálny vzhľad.

 

Tlačte ECO  farbami

Niektoré tlačiarenské spoločnosti jednoducho tlačia na recyklovaný papier a nazývajú svoje pozvánky „zelené“, no stále tlačia atramentmi na báze ropy, ktoré ekologické nie sú. Je to preto, že keď ropné atramenty vyschnú, do atmosféry sa uvoľní veľké množstvo prchavých organických zlúčenín alebo VOC. Namiesto ropného atramentu si nechajte vytlačiť pozvánky ekologickými atramentmi na sójovej báze. Uvoľňujú oveľa menej prchavých organických zlúčenín a majú ďalšiu výhodu v tom, že sa lepšie roztierajú, takže na začiatok spotrebujete menej atramentu. Najlepšie zo všetkého je, že sójové atramenty sú schopné produkovať žiarivejšie farby, ako tie na báze ropy. Touto cestou môžete skutočne vytlačiť zelené pozvánky vyššej kvality.

 

Vyberte si ekologickú spoločnosť na tlač pozvánok a vizitiek

Mnohé podniky prehliadajú ekologickosť svojho dodávateľského reťazca, keď sa stanú zelenými. Ak vaša tlačiarenská spoločnosť ponúka recyklovaný papier, ale nerecykluje papier samotný, potom všetko, čo s ňou vytlačíte, prispieva k nezdravému životnému prostrediu. Ak si nie ste istí environmentálnymi postupmi vašej spoločnosti na tlač, požiadajte ich o environmentálne vyhlásenie alebo zistite, či sa podieľajú na recyklácii – od výstrižkov z lisovne až po plechovky od sódy používané zamestnancami počas prestávok na obed.

 

 

 

 

Objednajte si elektronickú skúšobnú verziu pozvánok a vizitiek

Ďalším veľmi jednoduchým a rýchlym krokom k vytlačeniu zelených  pozvánok je objednanie elektronických vzoriek. Namiesto toho, aby vám bol tlačený nátlačok dodaný prostredníctvom vozidiel s emisiami uhlíka, môžete si nátlačky zobraziť priamo vo svojom počítači a skontrolovať rozloženie pozvánky a text. Vaše farby sa nebudú presne zhodovať s farbami hotového vytlačeného produktu (pretože počítačové obrazovky a papier reprezentujú farby v rôznych formátoch), ale budú dostatočne blízko na to, aby bolo možné zistiť, či nejde o do očí bijúcu chybu, ktorú je potrebné opraviť predtým, ako začnete tlačiť. Navyše, ak ste na dizajn svojich pozvánok použili vzorkovník farieb,  budete aj tak vedieť, ako farby vyzerajú.

 

Posielajte pozvánky a vizitky priamo z vašej tlačiarne

Po vytlačení zelených pozvánok alebo vizitiek máte dve možnosti distribúcie: Nechajte si poslať pozvánky a potom ich odošlite sami, alebo ich tlačiareň pošle priamo príjemcom za vás. Skutočne zelený proces diktuje, že druhá možnosť je najlepšou voľbou, pretože eliminujete krok produkujúci emisie zahŕňajúci lietadlá alebo nákladné autá (alebo oboje). Ako ďalší bonus, posielanie pozvánok priamo z vašej tlačovej služby znamená, že pozvánky odchádzajú ešte rýchlejšie. Ušetrite čas a znížte svoju uhlíkovú stopu a náklady tým, že  vám vaša tlačiarenská spoločnosť pošle pozvánky.

 

Ekologický prístup znamená viac než len recykláciu. Pre vlastníka firmy ide o vyhodnotenie všetkých aspektov vašej organizácie a určenie toho, čo môžete urobiť, aby ste znížili škody na planéte. Keď sa nabudúce budete pripravovať na podujatie, vykonanie vyššie uvedených krokov vám umožní šíriť informácie o vašom veľkom dni a zároveň sa podieľať na ochrane životného prostredia.

Zdroj: psprint.com